Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Huizenprijzen in de lift

Sinds een tijdje zitten de huizenprijzen in Nederland weer in de lift. Toch kan het nog steeds moeilijk zijn om uw huis voor een goede prijs verkocht te krijgen. Zijn er manieren om hier zelf iets aan te doen?

De cijfersHuizenprijzen in de lift

In juli 2014 maakte Vereniging Eigen Huis bekend dat de huizenprijzen in Nederland terug zijn op het niveau van begin 2003. Afgelopen jaar zijn de gemiddelde prijzen voor verkoophuizen gestegen met 7,7%, zo blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster. De grootste prijsstijging was in de Randstad, en daar ging het ook het aantal verkooptransacties van huizen het sterkst omhoog. In heel Nederland steeg het aantal verkopen in het tweede kwartaal van het laatste met 80% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Staat uw huis te koop, dan zijn dit cijfers die wel wat extra moed geven.

Overheidsingrijpen helpt

Lange tijd zat de woningmarkt op slot. Het was dan ook niet voor niets dat de regering vorig jaar overging tot drastische maatregelen om hier weer de gang in te krijgen. Zo ging de btw op arbeidskosten in de bouw tijdelijk omlaag naar 9%, waardoor onder meer eigenaren van verkoophuizen werden gestimuleerd om kwaliteitsverbeteringen voor hun woning te realiseren en het huis hiermee aantrekkelijker te maken voor verkoop.

Uw verkoophuis verbeterenverkoophuis verbeteren

Wilt u uw huis aantrekkelijker maken voor verkoop? Er zijn verschillende manieren om uw huis structureel te verbeteren – u maakt dan enerzijds meer kans om een koper te vinden, en verhoogt ook eens de verkoopwaarde van uw woning. Hierbij kan worden gedacht aan een extra dakkapel om de leefruimte in huis te vergroten, of betere isolatie en een zuinige hr-ketel om een beter energielabel voor het huis te krijgen.

Naar een nieuw huis

Is uw huis verkocht en bent u klaar om over te gaan, of bent u van plan om al te verhuizen voordat de verkoop rond is? Lees dan op Verhuisoffertes.com alles over wat er komt kijken bij een gemiddelde verhuizing, waar u op moet letten en wat de kosten zijn waar u rekening mee moet houden. Veel succes!

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar