Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Wasmachine verhuizen

Een wasmachine verhuizen is een van de lastigste taken tijdens de verhuisdag. Het verhuizen van een wasmachine vereist namelijk meer planning en deskundigheid dan het inpakken van verhuisdozen of het verhuizen van een kast. Wil je weten wat de beste manier is om een wasmachine te verhuizen? In dit artikel vind je advies en tips over het verhuizen van een wasmachine.

Een wasmachine verhuizen is een van de lastigste taken tijdens de verhuisdag. Dit vereist meer planning en deskundigheid dan het verhuizen van dozen. Hoe verhuis je deze het beste?

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Hoe verhuis je een wasmachine?

Witgoed is een van de moeilijkste categorieën om te verhuizen, mede doordat een wasmachine vierkant, groot en zwaar is. Door de vorm en het gewicht is het apparaat lastig te verplaatsen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat tijdens de verhuizing de binnenkant van de machine niet te veel beweegt.

Een wasmachine verhuis je in een aantal stappen:

  • Ontkoppel de slangen en aansluitingen
  • Verwijder het water uit de wasmachine
  • Zet de trommel vast
  • Bescherm de wasmachine tijdens de verhuizing
  • Sluit de wasmachine weer aan

Slangen en aansluitingen ontkoppelen

Een wasmachine is aangesloten op het elektriciteitsnet en de watertoevoer. Haal de stekker uit het stopcontact en sluit de watertoevoer af. Ontkoppel daarna beide aansluitingen. Let vooral op de slang die zorgt voor watertoevoer en houd hier een emmer bij. Er kan namelijk nog water in de slang zitten. Laat de slang goed uitlekken in bijvoorbeeld een emmer en koppel minimaal één dag van tevoren de aansluiting los. Plak de slang op de dag van verhuizing met het uiteinde omhoog aan de wasmachine vast.

Water verwijderen uit de wasmachine

Niet alleen in de slang, maar ook in de wasmachine zelf kan nog water zitten. De tweede stap is om het water te verwijderen. Dit doe je eenvoudig door de toegang naar het filter te openen, deze zit achter een klep onderaan de wasmachine. Dit klepje is meestal aan de voorkant van de wasmachine te vinden. Plaats een aantal handdoeken onder de opening en vang het water op met een emmer.

Zet de trommel van de wasmachine vast

Als derde stap zet je de trommel van de wasmachine vast met de zogenoemde trommelbeveiliging. Doe je dit niet, dan heb je kans dat de binnenkant van de wasmachine door de bewegingen beschadigt. De trommelbeveiliging bestaat uit transportbouten, beugels of pinnen, deze ontvang je standaard bij de aankoop van je wasmachine. Beschik je niet over deze onderdelen? Raadpleeg een verhuisbedrijf om de wasmachine schadeloos te laten verhuizen.

Bescherm de wasmachine tijdens het verhuizen

Zodra alle bovengenoemde handelingen zijn uitgevoerd, is het tijd om de wasmachine te vervoeren. Doe dit rechtop om schade te voorkomen.

Zeker weten dat de wasmachine in tip-top conditie aankomt? Pak de wasmachine dan in. Hier zijn verschillende mogelijkheden en materialen voor.

Een van de opties is het inwikkelen van de wasmachine met noppenfolie, door de lucht in de noppen blijven de randen en hoeken beschermd. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een verhuisdeken, dit is handig wanneer je de wasmachine verhuist met een verhuiswagen.

Heb je geen bubbelplastic of een verhuisdeken voor handen? Gebruik dan een alternatief zoals een fleece deken of handdoeken. Als je een verhuisbedrijf inhuurt, kun je ze vragen om extra bescherming voor de wasmachine op de verhuisdag mee te nemen.

Sluit de wasmachine weer aan

Zodra de wasmachine aangekomen is bij het nieuwe huis, kan deze opnieuw worden aangesloten. Zet de wasmachine met twee man op z’n plek en sluit hem aan. Vergeet hierbij ook niet de trommel weer los te maken. Zet je de wasmachine aan met de transportbouten, beugels of pinnen er nog in, dan gaat deze kapot. Controleer of alles in orde is, de wasmachine recht staat en de waterafvoer is aangesloten en het eerste wasje kan erin.

Wasmachine verhuizen? Vind de beste verhuizers in de buurt

Heb je hulp nodig bij het verhuizen van je wasmachine? Gespecialiseerde verhuizers van een verhuisbedrijf hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van een wasmachine of andere zware objecten. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

FAQ

Hoe zwaar is een wasmachine?

Het gewicht van een wasmachine verschilt per model. Zo varieert het gewicht van een machine tussen 40 en 100 kg, soms meer. Dit is afhankelijk van de grootte van de wasmachine en het type.

Hoe pomp je een wasmachine leeg?

Om de wasmachine leeg te maken, neem je de volgende stappen:
– Schakel het apparaat uit
– Koppel de watertoevoer los
– Verwijder de filters
– Plaats de waterinlaat- en -uitlaatleidingen op grondniveau om het aanwezige water af te voeren (Aarzel niet om het apparaat te kantelen om al het water eruit te krijgen)
– Reinig de filters en plaats ze opnieuw

Wat kost een wasmachine laten verhuizen?

De prijs voor het verhuizen van een wasmachine begint bij € 100 tot € 200. Dit is voor het dragen door twee verhuizers en het transport binnen een straal van 50km. De prijs van jouw verhuizing kan dus hoger uitvallen.

wasmachine verhuizen

Hulpmiddelen om een wasmachine te verhuizen

Om lichamelijke klachten en gevaarlijke situaties te voorkomen, zijn er verschillende hulpmiddelen die het gemakkelijker maken om een wasmachine te verhuizen.

1. Verhuislift

Een verhuisbedrijf beschikt over een verhuislift die ze kunnen inzetten voor grote objecten. Denk aan een wasmachine die boven staat en niet via de trap naar beneden kan. Verhuizers zetten met alle voorzichtigheid de wasmachine vanuit je raam of balkon op de verhuislift, waarna zij deze gemakkelijk naar beneden vervoeren, of vanaf de straat naar boven in je nieuwe woning.

DienstRichtprijs
Verhuislift
Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 per uur
1 verhuislift per dag€ 450
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

2. Tilbanden

Er zijn tilbanden speciaal voor grote en zware voorwerpen tijdens de verhuizing. Deze banden zijn ontworpen om lichamelijke klachten te voorkomen tijdens of na het tillen van zware objecten. Ook bieden tilbanden meer gemak en zijn er zo minder mensen nodig bij het tillen. Met deze transportriemen beweeg je gemakkelijk de wasmachine door smalle delen van het huis. De tilbanden zijn geschikt voor het verplaatsen van zware objecten tot gemiddeld 250 kilogram.

3. Steekwagen

Een steekwagen tilt de wasmachine gemakkelijk op en rolt het apparaat je nieuwe woning binnen. Ook bestaan er speciale trappensteekwagens. Met dit transportsysteem lukt het vaak ook de wasmachine een trap op te krijgen. Dit komt door de drie wielen die het gemakkelijk maken om trede voor trede de wasmachine naar boven te rijden. Informeer bij je verhuisbedrijf naar de mogelijkheden van deze hulpmiddelen.

Bespaar op het verhuizen van jouw wasmachine

Wil je niet te veel geld uitgeven aan jouw verhuizing inclusief het verhuizen van de wasmachine? Door het vergelijken van offertes bespaar je op de totale verhuiskosten.

Hoe het werkt? Ontvang met één aanvraag tot 6 offertes van verhuisspecialisten bij jou uit de buurt. De aanvraag is binnen 5 minuten verzonden. Je zit nergens aan vast, de aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Start nu de vergelijking en bespaar vele euro’s.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

3/5 - (16 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar