Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisverzekering

Ben je van plan om in de nabije toekomst te gaan verhuizen? Het is in dat geval verstandig om te controleren of je verzekerd bent tijdens de verhuizing. Er kan namelijk van alles gebeuren met je inboedel gedurende het verhuisproces, denk hierbij onder andere aan schade of diefstal. Wil je meer weten over een verhuisverzekering en wat de kosten hiervan zijn? Lees dan snel verder.

Verhuisverzekering

Er zijn verschillende soorten verhuisverzekeringen die worden aangeboden wanneer je verhuist met een verhuisbedrijf. Hieronder staan de meest voorkomende verzekeringen vermeld:

  • Garantiecertificaat Erkende Verhuizer
  • All-risk verzekering
  • Standaard verhuisverzekering

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Tijdens een verhuizing worden je kostbaarheden van A naar B getransporteerd. Een Erkende Verhuizer verzekert je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000. Binnen Nederland ben je all-risk verzekerd. Het bedrag dat wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal is gebaseerd op de nieuwwaarde van uw spullen. De schuldvraag is niet belangrijk en de klant hoeft daarom niet in discussie te gaan met het verhuisbedrijf over het ontstaan van de schade.

All-risk verzekering

Een all-risk verzekering wordt vaak aangeboden door veel internationale verhuisbedrijven, omdat je tijdens een internationale verhuizing met een standaard garantiecertificaat geen beroep kunt doen op de aansprakelijkheid van een verhuizer. Controleer daarom altijd of deze wordt aangeboden wanneer je offertes van verhuisbedrijven vergelijkt. Met een all-risk verhuisverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, beschadiging van je bezittingen en het vermist raken van je spullen tijdens een verhuizing.

Standaard verhuisverzekering

Verhuisbedrijven die niet aangesloten zijn bij het Erkende Verhuizer keurmerk bieden vaak een standaard verhuisverzekering aan. Het verschil zit hem hier in de aangepaste voorwaarden en het eigen risico dat in veel gevallen hoger ligt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen schade niet vergoed wordt wanneer die ontstaat door je eigen toedoen. Deze voorwaarden verschillen per aanbieder dus controleer altijd eerst de condities van de verzekering voordat je een verhuisbedrijf inschakelt.

Verzekering op basis van nieuw- of dagwaarde

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit is het van belang om te controleren welk bedrag precies uitgekeerd wordt als je goederen beschadigingen oplopen. In veel gevallen wordt je inboedel verzekerd tegen de nieuwwaarde. Let op! Dit betekent niet automatisch dat je ook de nieuwwaarde vergoed krijgt als je goederen schade hebben opgelopen. Een verzekeraar zal eerst nagaan of beschadigde goederen nog te herstellen zijn. Het kan dus ook voorkomen dat je inboedel verzekerd wordt op basis van de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op een bepaald moment waard waren. De dagwaarde neemt in de loop der tijd af.

Verhuisverzekering

Schade of diefstal dekken met je eigen inboedelverzekering

Er zijn natuurlijk ook verhuisbedrijven die geen verhuisverzekering aanbieden aan hun klanten. In dat geval kan je het beste met je verzekeraar overleggen wat uw opties zijn. Dit kan verschillen per verzekeraar en is vaak afhankelijk van het gekozen verzekeringspakket. Let op! Er zijn verzekeraars die schade of diefstal tijdens de verhuizing niet of gedeeltelijk dekken. De volledige dekking geldt vaak alleen voor de inboedel die aanwezig is op het adres dat in de polis vermeld staat.

Verhuisoffertes vergelijken

Een verhuisofferte biedt je de mogelijkheid om te onderzoeken welke diensten en prijzen worden aangeboden door verhuisbedrijven in jouw regio. Bovendien heb je de mogelijkheid om te controleren of een verhuisverzekering wordt meegeleverd door het verhuisbedrijf.  Vraag daarom vrijblijvend en gratis offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou in de buurt. Zo vergelijk je eenvoudig de prijzen en kies je voor de verhuizer die het best bij aan jouw voorwaarden voldoet.

3.5/5 - (2 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar