Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisverzekering

Ben je van plan om te gaan verhuizen? Het is in dat geval verstandig om te controleren of je verzekerd bent tijdens de verhuizing. Er kan namelijk van alles gebeuren met je inboedel gedurende het verhuisproces, denk hierbij onder andere aan schade of diefstal. Wil je meer weten over een verhuisverzekering en hoe je deze kan afsluiten? Lees dan snel verder.

Geschatte leestijd: 7 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Waarom heb je een verhuisverzekering nodig?

Ook al doe je nog zo voorzichtig en behandelen de verhuizers je spullen met zorg, er kan altijd wat mis gaan tijdens een verhuizing. Je hele inboedel van A naar B verplaatsen is tenslotte niet niks. Iedereen heeft wel breekbare spullen in huis, misschien zelfs meer dan je denkt. Iets wat normaal gesproken op een vaste plek staat moet nu worden ingepakt, vervoerd en op de nieuwe plaats geïnstalleerd.

Naast breekbare materialen zoals glas of porcelein, denk ook aan apparatuur die goed beschermd moet zijn. Kortom, een verhuisverzekering zorgt ervoor dat jij je tijdens de verhuizing geen zorgen hoeft te maken over kostbaarheden.

Verhuisverzekering bij diefstal

In de meeste gevallen denken we bij het afsluiten van een verhuisverzekering aan het oplopen van schade. Maar hoe zit het met diefstal? Tijdens je verhuizing is er eigenlijk continu zicht op je spullen. Je bent zelf aanwezig en ziet wat er met je spullen gebeurd en dat ze in de vrachtwagen worden ingeruimd. Ook de verhuizers zijn steeds in de weer met je spullen en houden ondertussen een oogje op de verhuiswagen. Maar wat als er toch even tussendoor geen toezicht is en er blijkt iets weg te zijn?

De verhuisverzekering dekt ook diefstal, lees hiervoor altijd de voorwaarden en pak je waardevolle spullen goed in of neem ze zelf los mee. Vanzelfsprekend moet je wel kunnen aantonen dat het voorwerp wat ontbreekt in jouw bezit was.

Dekt de inboedelverzekering ook diefstal?

In de meeste gevallen is je inboedel een bepaalde periode in zowel je oude als nieuwe woning verzekerd volgens de standaard voorwaarden van jouw verzekeraar. Dat zou betekenen dat je tijdens de verhuizing, zowel onderweg als op het nieuwe adres verzekerd bent voor schade en diefstal.

Dit kan wel verschillen per verzekeraar en is vaak afhankelijk van het gekozen verzekeringspakket, dus ga dit van tevoren na of neem even contact op met je verzekeraar. Er zijn verzekeraars die schade of diefstal tijdens de verhuizing niet of gedeeltelijk dekken. De volledige dekking geldt in sommige gevallen alleen voor de inboedel die aanwezig is op het adres  welke in de polis vermeld staat.

Verhuisbedrijf nodig? Vraag offertes aan

Bij de aanvraag voor verhuisoffertes hoort ook de verzekering. Zodra je de offertes met de prijzen ontvangt, check dan ook wat voor verzekering het verhuisbedrijf aanbiedt. Vraag gratis en geheel vrijblijvend tot 6 verhuisoffertes aan en vergelijk de prijzen en voorwaarden.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Soorten verhuisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verhuisverzekeringen die worden aangeboden wanneer je verhuist met een verhuisbedrijf. Hieronder staan de meest voorkomende verzekeringen vermeld:

  • Garantiecertificaat Erkende Verhuizer
  • All-risk verzekering
  • Standaard verhuisverzekering

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Tijdens een verhuizing worden je kostbaarheden van A naar B getransporteerd. Een Erkende Verhuizer verzekert je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000. Binnen Nederland ben je all-risk verzekerd.

Het bedrag dat wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal is gebaseerd op de nieuwwaarde van je spullen. De schuldvraag is niet belangrijk en de klant hoeft daarom niet in discussie te gaan met het verhuisbedrijf over het ontstaan van de schade.

All-risk verzekering

Een all-risk verzekering wordt vaak aangeboden door veel internationale verhuisbedrijven, omdat je tijdens een internationale verhuizing met een standaard garantiecertificaat geen beroep kunt doen op de aansprakelijkheid van een verhuizer. Controleer daarom altijd of deze wordt aangeboden wanneer je offertes van verhuisbedrijven vergelijkt.

Met een all-risk verhuisverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, beschadiging van je bezittingen en het vermist raken van je spullen tijdens een verhuizing.

Standaard verhuisverzekering

Verhuisbedrijven die niet aangesloten zijn bij het Erkende Verhuizer keurmerk bieden vaak een standaard verhuisverzekering aan. Het verschil zit hem hier in de aangepaste voorwaarden en het eigen risico dat in veel gevallen hoger ligt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat schade niet vergoed wordt wanneer die ontstaat door je eigen toedoen. Deze voorwaarden verschillen per aanbieder, dus controleer altijd eerst de condities van de verzekering voordat je een verhuisbedrijf inschakelt.

Verhuisverzekering

Hoe sluit je een verhuisverzekering af?

Er zijn verschillende verzekeraars die een inboedel en/of verhuisverzekering aanbieden. De meeste verhuisbedrijven bieden de dekking voor een verhuisverzekering aan, hiervoor berekenen ze de kosten mee in de verhuisofferte. Wil je de verzekering toch liever zelf afsluiten? Of moet je nog een inboedelverzekering regelen? Dan kan je het beste contact opnemen met een verzekeraar.

Aansprakelijkheidsverzekering van het verhuisbedrijf

De meeste verhuisbedrijven zijn voorzien van een eigen aansprakelijkheidsverzekering. Wellicht denk je dat ze hiermee voor het maken van schade volledig gedekt zijn. Je kan natuurlijk het verhuisbedrijf aansprakelijk stellen als er iets met schade arriveert in je nieuwe woning. Echter ligt dit toch iets ingewikkelder, het moet namelijk aantoonbaar door de verhuizers zijn veroorzaakt.

Je kan je voorstellen dat dit niet altijd even makkelijk gaat. Stel, je hebt zelf een glazen vaas ingepakt, deze is netjes beschermd in de verhuiswagen geplaatst door de verhuizers, maar komt alsnog gebroken aan. Dan is het lastig om na te gaan of de oorzaak bij het inpakken lag, bij het inruimen van de verhuiswagen of doordat er in het verkeer abrupte bewegingen zijn gemaakt. In zo’n geval is de aansprakelijkheidsverzekering van de verhuizers dus niet altijd van toepassing. Let er dus op dat ook je eigen dekking goed geregeld is.

Verzekering op basis van nieuw- of dagwaarde

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit is het van belang om te controleren welk bedrag precies uitgekeerd wordt als je goederen beschadigingen oplopen. In veel gevallen wordt je inboedel verzekerd tegen de nieuwwaarde. 

Let op! Dit betekent niet automatisch dat je ook de nieuwwaarde vergoed krijgt als je goederen schade hebben opgelopen. Een verzekeraar zal eerst nagaan of beschadigde goederen nog te herstellen zijn. Het kan dus ook voorkomen dat je inboedel verzekerd wordt op basis van de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat  je spullen op een bepaald moment waard waren. De dagwaarde neemt in de loop der tijd af.

Ben je verzekerd als je zelf verhuist?

Als je zelf verhuist moet je rekening houden met een aantal mogelijkheden. Je inboedel is verzekerd voor schade, mits de inboedel door ander materiaal of bij het transporteren wordt beschadigd. Bij het huren van een bus en het vervoeren van je spullen kan je aanspraak maken op je inboedelverzekering.

Laat echter iemand die je helpt iets uit zijn of haar handen vallen, dan komt de aansprakelijkheidsverzekering van diegene te pas. Beschadigd er iets door uw eigen toedoen, zoals een breekbaar item laten vallen? Dan is het meestal niet verzekerd.

Hoe regel je een verzekering voor verhuizen naar het buitenland?

We noemden net al even de All-risk verzekering voor internationale verhuizingen. Als je gaat verhuizen naar het buitenland is het net weer even anders, maar verhuisbedrijven helpen je daarbij. Meestal kan het verhuisbedrijf dat jouw verhuizing naar het buitenland faciliteert, ook een bijpassende verzekering aanbieden. Dit stellen ze misschien al zelf voor bij de offerte aanvraag, maar zo niet kan je dat het beste even nagaan. Ze verzekeren je inboedel dan voor de duur dat zij je spullen transporteren en eventueel opslaan.

Verhuisoffertes vergelijken

Een verhuisofferte biedt je de mogelijkheid om te onderzoeken welke diensten en prijzen worden aangeboden door verhuisbedrijven in jouw regio. Bovendien heb je de mogelijkheid om te controleren of een verhuisverzekering wordt meegeleverd door het verhuisbedrijf. 

Vraag daarom offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou in de buurt. Zo vergelijk je eenvoudig de prijzen en kies je voor de verhuizer die het best bij aan jouw voorwaarden voldoet. 

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

4/5 - (3 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar