153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuisverzekering

Bent u van plan om in de nabije toekomst te gaan verhuizen? Het is in dat geval verstandig om te controleren of u verzekerd bent tijdens de verhuizing. Er kan namelijk van alles gebeuren met uw inboedel gedurende het verhuisproces, denk hierbij onder andere aan schade of diefstal. Wilt u meer weten over een verhuisverzekering en wat de kosten hiervan zijn? Leest u dan snel verder.

Verhuisverzekering

Er zijn verschillende soorten verhuisverzekeringen die worden aangeboden wanneer u verhuist met een verhuisbedrijf. Hieronder staan de meest voorkomende verzekeringen vermeld:

  • Garantiecertificaat Erkende Verhuizer
  • All-risk verzekering
  • Standaard verhuisverzekering

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Tijdens een verhuizing worden uw kostbaarheden van A naar B getransporteerd. Een Erkende Verhuizer verzekert uw inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000. Binnen Nederland bent u all-risk verzekerd. Het bedrag dat wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal is gebaseerd op de nieuwwaarde van uw spullen. De schuldvraag is niet belangrijk en de klant hoeft daarom niet in discussie te gaan met het verhuisbedrijf over het ontstaan van de schade.

All-risk verzekering

Een all-risk verzekering wordt vaak aangeboden door veel internationale verhuisbedrijven, omdat u tijdens een internationale verhuizing met een standaard garantiecertificaat geen beroep kunt doen op de aansprakelijkheid van een verhuizer. Controleer daarom altijd of deze wordt aangeboden wanneer u offertes van verhuisbedrijven vergelijkt. Met een all-risk verhuisverzekering bent u verzekerd tegen diefstal, beschadiging van uw bezittingen en het vermist raken van uw spullen tijdens een verhuizing.

Standaard verhuisverzekering

Verhuisbedrijven die niet aangesloten zijn bij het Erkende Verhuizer keurmerk bieden vaak een standaard verhuisverzekering aan. Het verschil zit hem hier in de aangepaste voorwaarden en het eigen risico dat in veel gevallen hoger ligt. Het kan bijvoorbeeld voorkomen schade niet vergoed wordt wanneer die ontstaat door uw eigen toedoen. Deze voorwaarden verschillen per aanbieder dus controleer altijd eerst de condities van de verzekering voordat u een verhuisbedrijf inschakelt.

Verzekering op basis van nieuw- of dagwaarde

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit is het van belang om te controleren welk bedrag precies uitgekeerd wordt indien uw goederen beschadigingen oplopen. In veel gevallen wordt uw inboedel verzekerd tegen de nieuwwaarde. Let op! Dit betekent niet automatisch dat u ook de nieuwwaarde vergoed krijgt als uw goederen schade hebben opgelopen. Een verzekeraar zal eerst nagaan of beschadigde goederen nog te herstellen zijn. Het kan dus ook voorkomen dat uw inboedel verzekerd wordt op basis van de dagwaarde. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op een bepaald moment waard waren. De dagwaarde neemt in de loop der tijd af.

Verhuisverzekering

Schade of diefstal dekken met uw eigen inboedelverzekering

Er zijn natuurlijk ook verhuisbedrijven die geen verhuisverzekering aanbieden aan hun klanten. In dat geval kunt u het beste met uw verzekeraar overleggen wat uw opties zijn. Dit kan verschillen per verzekeraar en is vaak afhankelijk van het gekozen verzekeringspakket. Let op! Er zijn verzekeraars die schade of diefstal tijdens de verhuizing niet of gedeeltelijk dekken. De volledige dekking geldt vaak alleen voor de inboedel die aanwezig is op het adres dat in de polis vermeld staat.

Verhuisoffertes vergelijken

Een verhuisofferte biedt u de mogelijkheid om te onderzoeken welke diensten en prijzen worden aangeboden door verhuisbedrijven in uw regio. Bovendien heeft u de mogelijkheid om te controleren of een verhuisverzekering wordt meegeleverd door het verhuisbedrijf. Daarnaast kunt u profiteren van een prijsvoordeel tot wel 40% op de kosten van een verhuizing door gratis offertes te vergelijken. Vraag daarom vrijblijvend en gratis offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u in de buurt. Zo vergelijkt u eenvoudig de prijzen en kiest u voor de verhuizer met de beste deal voor uw verhuizing.