Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Piano verhuizen

Een piano verhuizen is door de gevoeligheid van het instrument geen gemakkelijke opdracht. Het vereist kennis en ervaring. Gelukkig zijn er verhuisbedrijven die precies weten wat ze doen.

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een piano verhuizen?

Een piano verhuizen is een vak apart. Het verhuizen van een piano moet dan ook met uiterste zorg uitgevoerd worden. Mede hierdoor is de totale prijs, die veelal begint bij € 200 tot € 300, afhankelijk van meerdere factoren. De kosten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

1. Verhuiswagen en aantal kilometers

Een van de grootste kostenposten is het vervoeren van je piano. Het huren van een verhuiswagen is noodzakelijk voor het schadeloos vervoeren van je piano. Je betaalt een vast bedrag voor de verhuiswagen, en daarnaast betaal je het aantal kilometers dat moet worden afgelegd.

De kosten voor het verhuizen van een piano starten gemiddeld tussen € 200 en € 300. De kosten voor de gereden kilometers verschillen per verhuizer.

2. Aantal verhuizers

Voor het verhuizen van een piano zijn minimaal 2 verhuizers nodig. Beschik je over een vleugel? Dan zijn er minimaal drie verhuizers nodig. De grootte van je piano is dus bepalend voor de totale verhuiskosten.

Het inhuren van een extra verhuizer kost gemiddeld € 35 per uur.

3. Verhuislift

Is het niet mogelijk om je piano via de voordeur naar buiten te transporteren? Dan is het huren van een verhuislift of hijskraan wellicht de beste optie. Laat je adviseren door het verhuisbedrijf om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw piano.

Het inhuren van een verhuislift kost gemiddeld € 75 per uur.

piano verhuizen

Bespaar op de verhuizing van jouw piano

Het verhuizen van je dierbare piano is geen goedkope onderneming. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaar je gemakkelijk op het verhuizen van je piano. Vraag nu tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Piano verhuizen: zo gaan verhuizers te werk

Voor het verhuizen van een piano zijn vaak ervaren verhuizers noodzakelijk. Om je piano op de juiste manier te vervoeren, volgen de verhuizers drie stappen:

1. Piano optillen

Om de piano te verplaatsen gebruiken de verhuizers een speciaal ‘verhuishondje’. Dit is een plateau op wieltjes dat gemaakt is om zwaarder materiaal te verplaatsen. Hierdoor zijn drempels en andere obstakels gemakkelijker te hanteren.

2. In de verhuiswagen plaatsen

Verhuizers hebben jarenlange ervaring in het verhuizen van verschillende grote instrumenten. Zij gebruiken een speciale techniek om de piano zonder beschadigingen te vervoeren. Bij zware piano’s gebruiken verhuizers een rijplaat, bovendien voorzien de verhuizers de piano van een speciale hoes. Nadat je piano goed is vastgezet met spanbanden, verplaatsen de verhuizers deze naar het juiste adres.

3. Lossen van je piano

Is je piano gearriveerd op je nieuwe adres? Dan laden de verhuizers je piano uit de verhuiswagen en verplaatsen deze naar de aangewezen plek. Om ook geen beschadigingen aan te richten aan je nieuwe woning, maken de verhuizers gebruik van beschermmateriaal in de vorm van speciale rijplaten. Deze platen leggen zij op de vloer zodat deze niet beschadigt.

Tips bij het verhuizen van een piano

1. Wacht met het stemmen van je piano

Wacht ongeveer 1 tot 2 maanden met het stemmen van de piano. Zo geef je je piano de tijd om tot rust te komen. Er bestaat een kans op blijvende schade wanneer je het instrument te vroeg afstemt en bespeelt.

2. Verhuis de piano niet via de trap

Het is geen goed idee om je piano te verhuizen via de trap, dit doen verhuisbedrijven ook niet. Vanwege het gewicht van de piano is dit te gevaarlijk en niet toegestaan volgens de ARBO-wet. Wanneer je piano te zwaar is, zet het verhuisbedrijf een verhuislift in. Om de piano op de verhuislift te tillen, zijn minimaal 4 tot 6 verhuizers nodig.

3. Check de verzekeringen

Wil je een piano of vleugel verhuizen? Verhuisbedrijven beschikken over speciale verzekeringen die eventuele schade aan je instrument vergoeden. Controleer altijd je verzekering voordat je je inboedel gaat verhuizen. Zo loop je niet tegen onvoorziene problemen aan.

Vind de beste piano verhuizers uit jouw buurt

Wil je een verhuisbedrijf inhuren om je piano of vleugel te verhuizen? Vraag nu tot 6 verhuisoffertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is binnen 5 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvang je een reactie van de verhuisbedrijven. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Start nu met verhuisbedrijven vergelijken en vind de beste verhuizers om je piano te verhuizen.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar