Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen naar Amerika

Amerika trekt velen aan en vooral de Verenigde Staten is onder Nederlanders een geliefd emigratieland. Dat is ook niet zo gek, gezien de kansen die er liggen en voor sommigen mooie carrière mogelijkheden. Maar verhuizen naar Amerika is niet zomaar geregeld, hier komt veel organisatie en uitzoekwerk bij kijken. In dit artikel helpen wij je een handje op weg met je planning.

Geschatte leestijd: 7 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Emigreren naar Amerika

Als je voor langere tijd naar Amerika vertrekt is het van belang dat je je goed inleest en laat informeren. Onder emigreren verstaan we een verblijf in het buitenland van minimaal 8 maanden in de periode van een jaar. Oftewel, de meeste maanden van het jaar verblijf je op een vaste plek in het buitenland. Binnen Europa verhuizen is redelijk flexibel en meestal heb je met de Nederlandse nationaliteit geen verblijfsvergunning nodig. In Amerika is dit echter anders. Om er langere tijd te verblijven heb je een visum nodig en soms een bedrijf die jou sponsort als expat.

verhuizen naar Amerika emigreren

Verhuizen naar Amerika: wat te doen?

Als je weleens naar Amerika op vakantie bent geweest dan heb je vast gemerkt dat er strenge controles plaatsvinden bij aankomst op de luchthaven. Ze willen van alles van je weten en vooral de reden van je verblijf. Dit is om te voorkomen dat mensen illegaal het land binnen willen komen of illegaal voor langere tijd willen verblijven. Bij de controles wordt ook gekeken of je het juiste visum in bezit hebt.

Om te beginnen met jezelf te organiseren is het handig om een planning op te stellen en gebruik te maken van een checklist voor je verhuizing naar het buitenland. Wat zijn je deadlines? Heb je al een vaste dag dat je daar aanwezig moet zijn? Plan niet te kort dag en houd rekening met extra tijd om je administratie op orde te hebben.

Houd rekening met een aantal weken voor het vervoer van je spullen. Zowel per schip als per vliegtuig worden hier strenge eisen aan gesteld en is er een en ander papierwerk voor nodig.

Hier zetten we in het kort voor je op een rijtje waar je zoal aan moet denken:

 • Bedenk hoe je je inboedel wilt gaan verhuizen, per schip of per vliegtuig?
 • Plan ruim van tevoren, een verhuizing naar Amerika kost meer tijd dan binnen Europa
 • Heb je huisvesting en is deze bij jouw aankomst direct beschikbaar?
 • Zorg dat je goed verzekerd bent, zowel voor je inboedel als je eigen zorgverzekering
 • Zorg dat je het benodigde visum hebt geregeld
 • Gaat je vervoersmiddel mee? Of koop je daar een nieuw middel?
 • Welke verhuisservice heb je nodig?
 • Moeten je goederen (of een deel ervan) worden opgeslagen?
 • Bereid je goed voor op het cultuurverschil en de normen en waarden
 • Ook op de werkvloer zal je het anders ervaren, er is daar meer sprake van hiërarchie

Gebruik ook onze handige verhuischecklist voor internationaal verhuizen om niks te vergeten.

Verhuisofferte aanvragen

Om zorgeloos te emigreren helpt het als je de verhuizing goed op orde hebt. Vraag tijdig verhuisoffertes aan, zodat je op je gemak de opties kan overwegen en je verhuizing kan plannen.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

checklist verhuizing Amerika

Verhuizen naar Amerika kosten

Een internationale verhuizing kost altijd meer dan een nationale verhuizing binnen Nederland. Voor verhuizen naar Amerika moet je op flink wat kosten rekenen. Een uitzondering is uiteraard wanneer je werkgever een groot deel van je onkosten vergoed omdat je voor het bedrijf naar Amerika wordt uitgezonden.

Kosten waar je aan moet denken zijn de volgende:

 • Het vervoeren van je inboedel per containerschip of vliegtuig
 • Vliegtickets naar de bestemming toe
 • Extra kosten die samenhangen met een visum
 • De kosten voor een huis of appartement, denk ook aan borg bij huur bijvoorbeeld
 • Tijdelijke verblijfskosten als je niet direct je nieuwe woning in kan
 • Aanschaf van een vervoermiddel bij aankomst of transport van je auto of motor
 • Daarnaast is het verstandig om wat geld te reserveren voor onvoorziene kosten

Verhuiskosten

Houd voor de verhuiskosten een ruim budget in gedachten, afhankelijk van hoeveel je meeneemt kan dit tussen de €3000,- tot zo’n €15.000 kosten. Per schip is de transport voordeliger dan per vliegtuig. Door de lange afstand en de verschillende controles die worden gedaan, zijn de verhuiskosten hoger dan wanneer je binnen Europa verhuist.

Kosten levensmiddelen en horeca

Ook goed om te weten is dat in Amerika sommige dingen duurder zijn dan bij ons en dat het per staat verschilt, dit geldt ook voor levensmiddelen. In de horeca is het bovendien gewoon dat er 15% a 20% tip wordt gegeven, deze wordt vaak zelfs al automatisch op de bon gezet. Ook bij een matig of slechte service wordt er verwacht dat je nog 5%-10% fooi geeft. Uit eten gaan bij een goed restaurant is in de meeste gevallen iets duurder dan wij gewend zijn in Nederland. De fastfood ketens zijn daarentegen vergelijkbaar met de prijzen in Europa.

kosten verhuizing amerika

Verschillende soorten visa voor Verenigde Staten

In het geval van een korte periode (niet langer dan 3 maanden) met als doel vakantie is een geldige ESTA voldoende. Deze kan je verkrijgen op de website van de Amerikaanse overheid, let op er zijn veel sites die dit voor hogere kosten aanbieden.

In het geval van emigratie is een ESTA niet voldoende. Om te werken in Amerika zijn er verschillende mogelijkheden, maar meestal verloopt dit direct via je (toekomstige) werkgever. Ook is er een studentenvisa voor als je tijdelijk een studie volgt en uitwisselingsvisa voor als je bijvoorbeeld een traineeship start in de Verenigde Staten. De Green Card geeft je vrij toegang voor onbepaalde tijd tot Amerika. Hier kom je wellicht voor in aanmerking als directe familie van je in Amerika woont, wanneer je trouwt met een Amerikaan(se), of wanneer je de Green Card Lottery wint.

Voordat je je vertrek plant, ga dus goed na welk visum voor jou van toepassing is.

Onderdak regelen in Amerika

Voordat je naar Amerika emigreert is het handig om je al te oriënteren op de huizenmarkt en het aanbod in de regio. Uiteraard zijn de kosten voor een woning, net als hier, locatie gebonden en lopen de prijzen uiteen. Of je gaat huren of kopen is afhankelijk van jouw situatie en of je al voorzien bent van werk in Amerika. Als je kiest voor kopen, laat je dan goed informeren over de regels de hypotheekvoorwaarden.

Verhuizen naar Amerika ervaringen

Verhuizen naar een ander continent is natuurlijk een grote stap. Ga dan ook met anderen in gesprek erover en probeer van anderen ervaringen je kennis op te doen. Er zijn velen die je voor zijn gegaan dus er is altijd wel iemand die je tips kan geven of kan assisteren. Denk ook bijvoorbeeld aan facebook groepen waar veel ervaringen worden gedeeld of blog posts over emigreren naar de VS.

Emigreren naar Amerika met je gezin

Als je met het hele gezin vertrekt naar Amerika wil je natuurlijk dat het voor iedereen goed geregeld is. Met een gezin verhuis je ook meer spullen mee en daar moet qua kosten ook rekening mee worden gehouden.

Het scholensysteem in Amerika

Het scholensysteem in Amerika is net even anders dan bij ons. De kinderopvang is in de meeste gevallen privé geregeld, vanaf 4 jaar kan je ervoor kiezen om je kinderen naar Pre-school te laten gaan. Het start officieel met kleuteronderwijs voor kinderen vanaf 5 jaar, ze gaan dan tot ongeveer hun 17e naar school. Deze jaren dat ze onderwijs volgen loopt van graad 1 tot en met graad 12. Ze onderscheiden hierin kleuterschool (Elementary), Junior High (of Middle school) en High school, in de niveaus per klas wordt niet zo’n verschil gemaakt als bij ons.

Internationale verhuisoffertes aanvragen

Als je een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Let bij het vergelijken op extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare plekken, tussentijdse opslag voor je inboedel en de garanties die het verhuisbedrijf biedt voor je verhuizing naar Amerika.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar