Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizers

Verhuizers vervoeren je inboedel graag van je oude naar je nieuwe stulpje. Maar wist je dat de verhuizers nog meer klusjes voor je uit handen kunnen nemen? Ze weten als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken en hoe ze je spullen met zorg moeten behandelen. In dit artikel lees je wat een verhuisbedrijf voor je kan betekenen en waarom ze het verschil maken tijdens je verhuizing.

Navigeer gemakkelijk door ons artikel met onze samenvatting

Wat doen verhuizers?
Wat kosten verhuizers?
De voordelen van een verhuisservice
Hoe lang zijn verhuizers bezig?

Wat doen verhuizers?

Misschien vraag je je af wat verhuizers kunnen doen wat je zelf niet zou kunnen. Want spullen verhuizen is toch niet zo moeilijk? Afhankelijk van de hoeveelheid is het verstandig om het inhuren van een verhuisbedrijf te overwegen. Een paar meubels, apparatuur zoals een wasmachine en koelkast, meerdere verhuisdozen en keukenspullen is al een hele hoop. Verhuizers behandelen je inboedel met zorg en beschermen je spullen zodat ze niet beschadigen tijdens de transport. Bovendien beschikken ze over de juiste middelen voor het in- en uitladen, zoals karren, eventueel een lift en dekens voor het afdekken van je meubels.

Verhuizers nemen een heleboel zorgen uit handen en besparen je veel tijd en gesjouw. Kijk goed om je heen in je woning wat er allemaal mee moet, onderschat de hoeveelheid niet. Een appartement kan al best veel volume zijn, waar je zelf wellicht niet het vervoermiddel of kracht voor hebt.

Wat kosten verhuizers?

Een verhuisbedrijf kan je ontzorgen tijdens de verhuizing. Er zijn al zoveel zaken waar je aan moet denken. Maar wat kost het inhuren van verhuizers eigenlijk? Er zijn 3 basisonderdelen waaruit de totale kosten van een verhuisservice zijn opgebouwd.

  • De kosten van de verhuiswagen
  • De kosten van de verhuizers
  • De voorrijkosten

Zie onderstaande tabel voor een indicatie van de totale verhuiskosten.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Naast bovenstaande services heb je de mogelijkheid om aanvullende verhuisservices of middelen te boeken. Denk hierbij aan een verhuislift, inpakmaterialen en indien nodig tijdelijke opslag van je goederen.

Bespaar op je kosten: vergelijk verhuisoffertes

Als je een verhuizer inhuurt, is het verstandig om voor de verhuizing te kijken hoe de kosten berekend worden. Elke verhuizing is anders en elke verhuizer berekent dus op een andere manier de prijs. Wil je specifiek weten hoeveel je kwijt bent aan je verhuizing? Vraag dan nu tot 6 offertes aan van gerenommeerde specialisten bij je uit de buurt. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. Zo voorkomt u dat je te veel betaalt voor je verhuizer en bespaar je op je verhuiskosten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

verhuizers taken kosten verhuisservice

FAQ

Wat kost gemiddeld een verhuizing?

Een verhuizing kost tussen de €750 en €900 voor een klein appartement binnen een straal van 50km. Reken voor een klein huis een budget tussen 950 en 1750€ en voor een grotere oppervlakte kan de rekening oplopen tot 2500€.

Wat kost een kleine verhuizing?

Een kleine verhuizing kost tussen de 60 en 70 € per uur. Deze prijs is indicatief aangezien andere diensten kunnen worden toegevoegd en het uiteindelijke bedrag kan verhogen.

Hoeveel tijd heb je nodig om te verhuizen?

Het is mogelijk om in 1 dag te verhuizen. Wel is het noodzakelijk om je van tevoren voor te bereiden door een verhuisbedrijf in te schakelen of veel vrienden en kennissen in te schakelen.

De voordelen van een verhuisservice

Verhuizers nemen allerlei zware verhuiswerkzaamheden op zich. Dat is niet het enige: ze kunnen je ook helpen met kleine werkzaamheden, zoals het in- en uitpakken van je spullen of en je eigendommen goed beschermen. Je ervaart daardoor minder verhuisstress en kan je direct focussen op andere zaken, zoals het inrichten van je nieuwe woning.

De taken van verhuizers

Veel mensen denken bij het inschakelen van verhuizers aan het volledig uit handen geven van een verhuizing. Dat is uiteraard mogelijk, maar je kan er ook voor kiezen om alleen verhuizers in te schakelen voor specifieke onderdelen van je verhuizing zoals:

Zorg ervoor dat je van tevoren in de offerte al hebt vastgelegd wat de verhuizers voor je gaan doen. Check de voorwaarden en garanties, bespreek wat je kan verwachten. Als je kiest voor alleen de transport van je inboedel, dan gaan de verhuizers ervan uit dat alles klaarstaat. Ze zullen in de meeste gevallen wel extra beschermende materialen bij zich hebben en wat reserve dozen meebrengen.

Je inboedel vervoeren

Een verhuizer kan je bijstaan wanneer je zorgeloos je inboedel wilt transporteren. Een verhuizer die beschikt over een C, C1, CE of C1E rijbewijs kan je inboedel verhuizen met behulp van een vrachtwagen. Dit komt vooral van pas wanneer je beschikt over een grote inboedel. Bovendien heeft een verhuizer veel ervaring met het slim en veilig in- en uitladen van een verhuiswagen. Zo verhuis je snel en zonder schade.

Technische werkzaamheden

Heb je weinig tijd of geen verstand van elektra en apparatuur? Geen nood; verhuizers kunnen vaak ook technische werkzaamheden voor je verrichten. Een klusjesman kan je voor, tijdens en na de verhuizing bijstaan met allerlei werkzaamheden. Denk aan het ophangen en aansluiten van verlichting of het aansluiten van je tv of computer. Ook kunnen verhuizers bijvoorbeeld een waterbed in elkaar zetten en je wasmachine of vaatwasser ontkoppelen of aansluiten. Bespreek dit wel altijd van tevoren.

Opslag van je spullen

Het kan voorkomen dat je nog niet meteen je nieuwe woning kunt betrekken, bijvoorbeeld door een verbouwing of uitgestelde oplevering. Ook door een verblijf in het buitenland kan je op zoek zijn naar tijdelijke ruimte voor je inboedel. In deze gevallen kan je ervoor kiezen om je spullen professioneel te laten opslaan door verhuizers. Zij beschikken vaak over grote opslagruimten, die geconditioneerd en beveiligd zijn. Zo is de opslag van waardevolle spullen goed geregeld.

inhuren verhuizers voordelen

Hoe lang zijn verhuizers bezig?

In de meeste gevallen kunnen verhuizers binnen een dag je verhuizing afronden. Afhankelijk van het aantal ritten wat ze moeten maken en de spullen die mee moeten kan het tussen de 4 uur en 10 uur duren. Bij relatief grote verhuizingen zal dit wellicht twee dagen in beslag nemen. Als je duidelijk aangeeft hoeveel er mee moet, kunnen de verhuizers vooraf een goede tijdsindicatie geven.

Hoeveel verhuizers heb je nodig?

Bij een gemiddelde verhuizing worden er meestal twee verhuizers ingezet. Zo kunnen ze taken afwisselen, elkaar helpen met zware objecten tillen en werken ze in een vlot tempo door. Bij een grotere verhuizing of wanneer er meer taken zijn afgesproken, zullen er drie of vier man aanwezig zijn. Wanneer je van tevoren goede afspraken hebt gemaakt zijn de arbeidskosten berekend in het totaalbedrag van je verhuizing.

Het keurmerk Erkende verhuizers

Om de kwaliteit van de verhuizers te toetsen, kan je letten op een aantal keurmerken. Een daarvan is het keurmerk Erkende Verhuizers. Verhuizers met dit keurmerk, werken alleen met personeel dat een verhuisopleiding heeft gevolgd. Na de opleiding voor assistent verhuizer, zijn er een aantal specialisatiemogelijkheden. Zo heb je bij een particuliere verhuizing te maken met een opgeleide inboedelverhuizer en bij een bedrijfsverhuizing met projectverhuizers. Prijsvechters in de verhuismarkt werken niet altijd met gediplomeerd personeel. Je kan dan bijvoorbeeld studenten verwachten, die als verhuizer geld bijverdienen. Deze prijsvechters kosten minder, maar bieden in soms minder goede voorwaarden als het om garantie of service gaat. Let daar dus goed op voordat je een verhuizer inschakelt.

Bespaar gemakkelijk en snel op je verhuiskosten

Verhuizers weten precies wat ze moeten doen om je inboedel veilig en snel van A naar B te brengen. Bespaar jezelf veel gedoe en stress en schakel een van de verhuizers in bij jou uit de buurt. Het prijsverschil tussen de verhuizers bij je uit de buurt loopt al snel flink op. Hoe maak je hier optimaal gebruik van? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou uit de buurt. Leg deze offertes naast elkaar en vind de meest geschikte verhuizer voor je project. De aanvraag is geheel vrijblijvend en gratis.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

verhuizers offerte aanvragen verhuisbedrijf
4.2/5 - (6 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar