Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizers

Verhuizers vervoeren je inboedel graag van je oude naar je nieuwe stulpje. Maar wist je dat ze nog meer klusjes uit handen kunnen nemen? Ze weten als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken en hoe ze jouw spullen met zorg moeten behandelen. In dit artikel lees je wat een verhuisbedrijf voor je kan betekenen en waarom ze het verschil maken tijdens je verhuizing.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost verhuizers inhuren?

EEen verhuisbedrijf kan je ontzorgen tijdens de verhuizing. Er zijn al zoveel zaken waar je aan moet denken. Maar wat kost verhuizers inhuren eigenlijk? Er zijn 3 basisonderdelen waaruit de totale kosten van een verhuisservice zijn opgebouwd.

Zie onderstaande tabel voor een indicatie van de totale verhuiskosten. Verhuisbedrijven hanteren vaak een minimaal aantal af te nemen uren, bijvoorbeeld drie. De kosten van de verhuiswagen, de arbeidskosten en voorrijkosten worden bij elkaar opgeteld.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Naast bovenstaande services heb je de mogelijkheid om aanvullende verhuisservices of middelen te boeken. Denk hierbij aan een verhuislift, inpakmaterialen en indien nodig tijdelijke opslag van je goederen.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Jij regelt het huis, wij de verhuizers.

verhuizers

Wat doen verhuizers?

Misschien vraag je je af wat verhuizers kunnen doen wat je zelf niet zou kunnen. Want spullen verhuizen is toch niet zo moeilijk? Afhankelijk van de hoeveelheid is het verstandig om het inhuren van een verhuisbedrijf te overwegen. Een paar meubels, apparatuur zoals een wasmachine en koelkast, meerdere verhuisdozen en keukenspullen is al meer dan je denkt.

Verhuizers behandelen je inboedel met zorg en beschermen je spullen zodat ze niet beschadigen tijdens het transport. Bovendien beschikken ze over de juiste middelen voor het in- en uitladen, zoals karren, eventueel een lift en dekens voor het afdekken van je meubels.

De specialisten nemen een heleboel zorgen uit handen en besparen je veel tijd en gesjouw. Kijk goed om je heen in je woning wat er allemaal mee moet, onderschat de hoeveelheid niet. Een appartement kan al best veel volume zijn, waar je zelf wellicht niet het vervoermiddel of kracht voor hebt.

FAQ

Wat kost gemiddeld een verhuizing?

De kosten voor een verhuizing beginnen bij € 750 tot € 900 voor een klein appartement binnen een straal van 50km. Reken voor een klein huis een budget tussen € 950 en € 1.750 en voor een grotere oppervlakte kan de rekening oplopen tot € 2.500.

Wat kost een kleine verhuizing?

Een kleine verhuizing kost tussen de € 60 en € 70 per uur. Deze prijs is indicatief aangezien andere diensten kunnen worden toegevoegd en het uiteindelijke bedrag kan verhogen.

Hoeveel tijd heb je nodig om te verhuizen?

Het is mogelijk om in 1 dag te verhuizen. Wel is het noodzakelijk om je van tevoren voor te bereiden door een verhuisbedrijf in te schakelen of veel vrienden en kennissen in te schakelen.

De voordelen van een verhuisservice

Verhuizers nemen allerlei zware verhuiswerkzaamheden op zich. Dat is niet het enige: ze kunnen je ook helpen met kleine werkzaamheden, zoals het in- en uitpakken van je spullen en je eigendommen goed beschermen. Je ervaart daardoor minder verhuisstress en kan je direct focussen op andere zaken, zoals het inrichten van je nieuwe woning.

De taken van een verhuizer

Veel mensen denken bij verhuizers inhuren aan het volledig uit handen geven van een verhuizing. Dat is uiteraard mogelijk, maar je kan er ook voor kiezen om alleen een verhuisservice in te schakelen voor specifieke onderdelen van je verhuizing zoals:

Zorg ervoor dat je van tevoren in de offerte al hebt vastgelegd wat het bedrijf voor je gaat doen. Check de voorwaarden en garanties, bespreek wat je kan verwachten. Als je kiest voor alleen de transport van je inboedel, dan gaan de verhuizers ervan uit dat alles klaarstaat. Ze zullen in de meeste gevallen wel extra beschermende materialen bij zich hebben en wat reserve dozen meebrengen.

Je inboedel vervoeren

Een verhuizer kan je bijstaan wanneer je zorgeloos je inboedel wilt transporteren. Een verhuizer die beschikt over een C, C1, CE of C1E rijbewijs kan je inboedel verhuizen met behulp van een vrachtwagen. Dit komt vooral van pas wanneer je beschikt over een grote inboedel. Bovendien heeft een verhuizer veel ervaring met het slim en veilig in- en uitladen van een verhuiswagen. Zo verhuis je snel en zonder schade.

Technische werkzaamheden

Heb je weinig tijd of geen verstand van elektra en apparatuur? Geen nood. Verhuizers kunnen vaak ook technische werkzaamheden voor je verrichten. Een klusjesman kan je voor, tijdens en na de verhuizing bijstaan met allerlei werkzaamheden. Denk aan het ophangen en aansluiten van verlichting of het aansluiten van je tv of computer. Ook kunnen verhuizers bijvoorbeeld een waterbed in elkaar zetten en je wasmachine of vaatwasser ontkoppelen of aansluiten. Bespreek dit wel altijd van tevoren.

Opslag van je spullen

Het kan voorkomen dat je nog niet meteen je nieuwe woning kunt betrekken, bijvoorbeeld door een verbouwing of uitgestelde oplevering. Ook door een verblijf in het buitenland kan je op zoek zijn naar tijdelijke ruimte voor je inboedel. In deze gevallen kan je ervoor kiezen om je spullen professioneel te laten opslaan. Veel verhuisbedrijven beschikken over opslagruimten, die geconditioneerd en beveiligd zijn. Zo is de opslag van waardevolle spullen goed geregeld.

inhuren verhuizers

Hoe lang duurt verhuizen?

In de meeste gevallen kunnen verhuizers binnen een dag je verhuizing afronden. Afhankelijk van het aantal ritten wat ze moeten maken en de spullen die mee moeten kan het tussen de 4 uur en 10 uur duren. Bij relatief grote verhuizingen zal dit wellicht twee dagen in beslag nemen. Als je duidelijk aangeeft hoeveel er mee moet, kunnen de verhuizers vooraf een goede tijdsindicatie geven.

Hoeveel verhuizers heb je nodig?

Bij een gemiddelde verhuizing worden meestal twee verhuizers ingezet. Zo kunnen ze taken afwisselen, elkaar helpen met zware objecten tillen en werken ze in een vlot tempo door. Bij een grotere verhuizing of wanneer er meer taken zijn afgesproken, zullen er drie of vier man aanwezig zijn. Wanneer je van tevoren goede afspraken hebt gemaakt, zijn de arbeidskosten berekend in het totaalbedrag van je verhuizing.

Het keurmerk Erkende verhuizers

Om de kwaliteit van de verhuizers te toetsen, kan je letten op een aantal keurmerken. Een daarvan is het keurmerk Erkende Verhuizers. Bedrijven met dit keurmerk werken alleen met personeel dat een verhuisopleiding heeft gevolgd.

Na de opleiding voor assistent verhuizer, zijn er een aantal specialisatiemogelijkheden. Zo heb je bij een particuliere verhuizing te maken met een opgeleide inboedelverhuizer. Bij een bedrijfsverhuizing met projectverhuizers.

Prijsvechters in de verhuismarkt werken niet altijd met gediplomeerd personeel. Je kan dan bijvoorbeeld studenten verwachten, die als verhuizer geld bijverdienen. Deze prijsvechters kosten minder, maar bieden in soms minder goede voorwaarden als het om garantie of service gaat. Let daar dus goed op voordat je een verhuizer inschakelt.

Bespaar op jouw verhuizing

Vergelijk gemakkelijk meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend.

4.1/5 - (8 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar