Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuiswagen huren

Een verhuiswagen maakt je verhuizing een stuk gemakkelijker, er is maar één rit voor nodig om je inboedel te vervoeren. De transport is simpelweg dan goed geregeld. Hoeveel kost het om een verhuiswagen te huren? En waar moet je op letten bij het inhuren van een verhuiswagen? Je leest het in dit artikel.

Waarom een verhuiswagen inhuren?

Als je gaat verhuizen moeten er een heleboel spullen mee. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf een busje of boedelbak te huren en alles zelf in te pakken en te vervoeren. Voor een kleine verhuizing is dit waarschijnlijk een goed idee en ben je met één á twee ritjes al bijna klaar. Heb je echter een grotere woning en een volledige inboedel? Dan is het inhuren van een verhuiswagen bij een verhuisbedrijf wellicht een goed idee. Een verhuisbedrijf kan je daarnaast ook helpen met het inpakken van al je spullen als je alles uit handen wilt geven. Kies je ervoor om een verhuiswagen in te huren? Dan kan je gehele inboedel in één keer vervoerd worden. Verhuizers ontlasten je van een hoop gesjouw en logistiek werk, met een verhuiswagen gaat je verhuizing een stuk soepeler.

Vraag offertes voor een verhuiswagen aan

Wil je jouw verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen? Door het vergelijken van verhuisoffertes vind je snel en gemakkelijk het verhuisbedrijf dat bij je past. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt voor het huren van een verhuiswagen. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

verhuiswagen inhuren offerte

De kosten van het huren van een verhuiswagen

Voor het inhuren van een verhuiswagen betaal je een dag- of uurtarief waarbij een bestuurder en verhuizer de wagen voor je besturen en in- en uitladen. Wil je een indicatie van de kosten voor het huren van een verhuiswagen? Bekijk de tabel hieronder.

DienstRichtprijs
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 70 per uur

Het huren van een verhuiswagen met service: de voordelen

Een verhuiswagen maakt het vervoeren van zwaardere meubels gemakkelijk. Bovendien levert een verhuisbedrijf vrijwel altijd een extra service: een verhuizer. Deze verhuisspecialist is opgeleid en deskundig en helpt je met het veilig in- en uitladen van je spullen. Een gespecialiseerd verhuisbedrijf bezit daarnaast allerlei speciale materialen waardoor de verhuizing van eventueel breekbare spullen ook probleemloos verloopt. De voordelen van het huren van een verhuiswagen met bestuurder op een rij:

 • Verhuisdozen van tevoren geleverd
 • Gemakkelijke en snelle verhuizing dankzij deskundig personeel.
 • Veilige verhuizing van breekbare spullen dankzij beschermend materiaal.
 • Veilig transport dankzij een stevige en gekeurde verhuiswagen.

Kan je een verhuiswagen huren zonder verhuisservice?

Uiteraard kan je ervoor kiezen om alleen een verhuiswagen te huren. Let erop dat je dan wellicht minder goed verzekerd bent. Het is daarnaast verstandig om voor je verhuizing te checken wat de maximale gewichtsbelasting is van de verhuiswagen. Ook is het belangrijk om te controleren of je bevoegd bent om de verhuiswagen te besturen, niet iedereen is in het bezit van het benodigde rijbewijs dat hiervoor verplicht is. Deze informatie vraag je gemakkelijk op bij het verhuisbedrijf waar je de verhuiswagen huurt. Als je overweegt om een aanhangwagen te huren, moet je auto voorzien zijn van een trekhaak. Afhankelijk van het gewicht en laadvermogen is hier wel of geen extra rijbewijs voor nodig.

Waar moet je op letten bij het huren van een verhuiswagen?

Je wil je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen, maar uiteraard wil je hier niet te veel voor betalen. Om de kwaliteit van het verhuisbedrijf te toetsen, vind je hieronder een aantal vragen die je kan stellen bij het aanvragen van een offerte. Deze vragen helpen je wellicht bij het vinden van het beste verhuisbedrijf voor je verhuizing.

 • De kosten: rekent het verhuisbedrijf een vaste prijs of een prijs per uur?
 • Voorrijkosten: rekent het verhuisbedrijf extra voorrijkosten?
 • Verzekeringen: is het verhuisbedrijf goed verzekerd tegen schade? En jijzelf ook?
 • Btw: hoeveel btw rekent het verhuisbedrijf?
 • Wat is de maximale draagkracht van de verhuiswagen?
 • Stelt het verhuisbedrijf een minimale leeftijdsgrens voor het besturen van de verhuiswagen?
 • Beschik je over het juiste rijbewijs?
 • Beschikt het verhuisbedrijf over keurmerken? Zijn ze onderdeel van Erkende Verhuizers?
 • Zijn er reviews geschreven over het bedrijf?

Verhuiswagen huren

Verhuiswagen en verhuislift nodig?

Heb je een hoog gelegen woning in een flatgebouw of heb je een lastige trap? Dan is het handig om ook een verhuislift te huren. Uiteraard kan je bij een verhuisbedrijf beiden aanvragen inclusief bediening van de lift. In dit geval kan het interessant zijn om de gehele verhuizing door een verhuisbedrijf te laten regelen aangezien je al een aantal kosten zal moeten maken.

De kosten voor het inhuren van een verhuislift:

DienstRichtprijs
Verhuislift
Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 per uur
1 verhuislift per dag€ 450
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Vergelijk en bespaar op de huur van een verhuiswagen

Wil je een verhuiswagen huren, maar er niet te veel voor betalen? Dan is het verstandig om alle prijzen van verhuisbedrijven eerst te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Je gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag. Een verhuisspecialist neemt binnen 2 werkdagen contact met je op om je wensen en eisen door te spreken. Start vervolgens de vergelijking en bespaar op je verhuiskosten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

5/5 - (3 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar