Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisoffertes

Een verhuisofferte geeft je inzicht in de kosten en mogelijkheden voor je verhuizing. Je kan bij meerdere verhuisbedrijven tegelijk een offerte aanvragen om te vergelijken. Vraag eerst een verhuisofferte aan voordat je een verhuisbedrijf kiest, dan weet je namelijk zeker dat je de juiste informatie hebt voordat je een keuze maakt. Lees verder en ontdek hoe en waar je een verhuisofferte kan aanvragen en wat de voordelen zijn voor je verhuizing.

Waarom is het voordelig om verhuisoffertes aan te vragen?

Je bent op zoek naar een betrouwbaar verhuisbedrijf bij jou in de buurt. Je wilt hier uiteraard niet te veel voor betalen. Het aanvragen van verhuisoffertes is dan een slimme keuze. Vraag verschillende offertes aan en begin met vergelijken. Dit kan altijd gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. Zo bespaar je makkelijk op de kosten van de verhuizing en maak je goed geïnformeerd een keuze.

Vraag gratis en vrijblijvend verhuisoffertes aan

Is het zover? Je weet dat je gaat verhuizen. Zorg ervoor dat je genoeg offertes hebt om te vergelijken. Vraag daarom hier direct verschillende verhuisoffertes aan. Je kan gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes aanvragen met jouw wensen en de benodigde services. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

verhuisoffertes aanvragen

Wat staat er in een verhuisofferte?

In een verhuisofferte staat beschreven welke services de verhuizers voor je verzorgen en de bijhorende prijzen. Hoeveel er op een offerte wordt aangeboden is uiteraard afhankelijk van wat je hebt aangevraagd.

Over het algemeen kan je onderstaande items terugvinden op een offerte:

Wat staat er in een verhuisofferte?
1. Geschatte totaalprijs
2. Werkzaamheden
3. Uitvoerdatum
4. Geldigheid van de verhuisofferte
5. Algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf

1. Geschatte totaalprijs

De totale verhuiskosten op je verhuisofferte kan eventueel geschatte kosten bevatten. Vraag daarom aan het verhuisbedrijf of het gaat om een definitief totaalbedrag of om geschatte kosten.

2. Werkzaamheden

Op je verhuisofferte staat een beschrijving van de werkzaamheden die het verhuisbedrijf voor je uitvoert. Voordat je een offerte ontvangt, neemt de verhuizer vaak telefonisch of via de mail contact met je op. Ze doen dan al vaak een korte inventarisatie van je spullen en het volume van je verhuizing. Je kan je wensen dan ook alvast doorgeven en eventuele vragen stellen die je op dat moment al hebt, zodat er geen onduidelijkheden over de werkzaamheden ontstaan. Nadat je wensen duidelijk zijn doorgegeven, ontvang je een offerte met een overzicht van de werkzaamheden en de kosten.

3. Uitvoerdatum

De dag van je verhuizing staat op een verhuisofferte aangegeven als de ‘uitvoerdatum’. Controleer altijd of de juiste dag op je verhuisofferte genoteerd staat.

4. Geldigheid van de verhuisofferte

Een verhuisofferte bevat altijd een geldigheidsdatum, dit houdt in dat je voor die tijd de offerte moet bevestigen om de prijs en datum vast te zetten. Indien je na de verstreken geldigheidsdatum bevestigd, kan het zijn dat de planning is veranderd of de prijzen aangepast moeten worden. Ook moet er altijd een handtekening van een bevoegde van het verhuisbedrijf op de offerte staan.

5. Algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf

Op offertes zijn algemene voorwaarden vermeld. Extra toelichting kan je altijd krijgen van het verhuisbedrijf.

Hoe kan je een verhuisofferte aanvragen?

Je kan per bedrijf een verhuisofferte aanvragen door deze individueel te benaderen via mail of telefoon. Makkelijker is om direct meerdere offertes met één aanvraag te ontvangen, dan hoef je alles ook maar eenmalig in te vullen. Meerdere betrouwbare verhuisoffertes tegelijk aanvragen spaart je tijd en geld. Zo kan je makkelijk en snel de verschillende opties overwegen en vergelijken.

Beschrijving woonsituatie

Vaak wil het verhuisbedrijf al van tevoren weten wat de woonsituatie is. Naast informatie over de inboedel is bijvoorbeeld parkeergelegenheid van belang. Kan de verhuiswagen voor de deur staan? Grenst je woning direct aan de weg? Is een afzetting wellicht noodzakelijk? Maar ook willen ze weten op welke verdieping je woont en of er een lift aanwezig is. Uiteraard is het bij een huis vaak wat vanzelfsprekender dan bij een appartement of studentenkamer.

verhuizen verhuisofferte woonsituatie

Offerte voor een verhuislift

Je kan een verhuislift aanvragen als je van de services van een verhuisbedrijf gebruik maakt, maar ook kan je los een verhuislift reserveren. Dit kan met of zonder bediening van de lift.  Een verhuislift kan nuttig zijn als je woning lastig bereikbaar is via de trap, of indien de lift van je gebouw te klein is voor meubelen. De verhuislift kan zowel voor meubelen als zware objecten worden gebruikt.

Heb je bediening bij de lift nodig van een ervaren verhuizer? Dan kan je dit bij je aanvraag vermelden en wordt er in de meeste gevallen een uurtarief gerekend.

Wanneer moet je een verhuisofferte aanvragen?

Een verhuisofferte kan je aanvragen zodra je weet wanneer je gaat verhuizen. Het is aan te raden om hier tijdig mee te beginnen, zodat je voldoende tijd hebt om de verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Bovendien zijn er periodes dat de verhuisbedrijven al veel verzoeken binnenkrijgen. Over het algemeen is het einde van de maand een geliefd verhuismoment voor velen.

Ook is het van belang om al in gedachten te hebben wat je mee wilt nemen. Wil je je hele inboedel verhuizen? Of neem je maar een deel mee naar je nieuwe woning?

Veelgestelde vragen rondom verhuisoffertes

Wanneer je voor het eerst een (verhuis)offerte aanvraagt heb je wellicht meerdere vragen. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal vragen staan die je kan stellen aan het verhuisbedrijf.

  • Welke materialen en (extra) werkzaamheden zijn in de totaalprijs meegenomen?
  • Hoe is de garantie geregeld?
  • Worden er voorrijkosten gerekend? Hoeveel verhuiswagens heb ik nodig?
  • Welke werkzaamheden voert de verhuizer nog meer uit?
  • Hoe staat het met de btw?
  • Wanneer kom je in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding?

Vergelijken verhuisoffertes

Door het aanvragen van verschillende verhuisoffertes kan je goed het verschil zien in prijs en services. Heb je een goed gevoel bij een verhuisbedrijf? Reageer dan zo spoedig mogelijk, in ieder geval binnen de geldigheidstermijn op de offerte. Het is altijd goed om ook even telefonisch contact op te nemen om de offerte door te nemen en eventuele vragen te stellen. Naast verduidelijking krijg je dan ook vaak al een beeld van het soort bedrijf waar je mee in zee gaat.

Hoeveel verhuisoffertes aanvragen?

Om een goede vergelijking te kunnen maken is het handig om van verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Maar wat is te veel en wat is te weinig? Als je ervan uit gaat dat er altijd wel een bedrijf of twee tussenzit die niet of misschien laat reageert, wil je minimaal vier concrete offertes hebben om te vergelijken. Het is aan te raden om zes offertes aan te vragen om voldoende vergelijkingsmateriaal beschikbaar te hebben.

Erkende Verhuizers

Bij het aanvragen van een offerte kan je ervoor kiezen om alleen erkende verhuizers te benaderen. Het voordeel van erkende verhuizers is dat ze aangesloten zijn bij het keurmerk Erkende Verhuizers. Dit houdt in dat het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoet en regelmatig wordt gekeurd. Je kan dan uitgaan van een professionele verhuisservice en verhuizers die daarvoor opgeleid zijn.

Offertes van verhuisbedrijven

Door verschillende verhuisoffertes aan te vragen, ontdek je de verschillende verhuisprijzen, je kiest zelf voor de voordeligste offerte. Hierdoor bespaar je eenvoudig op de verhuiskosten en maak je de juiste keuze.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

3.4/5 - (20 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar