153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Kosten verhuizing

U heeft de knoop doorgehakt, het huis is verkocht en u staat op het punt naar uw nieuwe woning te verhuizen. Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Van het inpakken tot de administratie, het is een flinke klus. Ook de verhuiskosten spelen een rol bij de verhuizing. Wat kost een verhuizing eigenlijk? In dit artikel leest u alles over de verschillende verhuiskosten en slimme bespaartips.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Wat kost een verhuizing?

Naast dat er veel bij een verhuizing komt kijken, zit er ook een kostenplaatje aan vast. De kosten van verhuizen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij onder andere aan de hoeveelheid spullen, de afstand tussen de woningen, het aantal verhuizers en het aantal verhuiswagens. De kosten voor één verhuiswagen (van 20 m³ – 50 m³) + 1 verhuizer zijn gemiddeld € 70 – € 90 per uur. De verhuiskosten zijn grofweg in drie onderdelen de verdelen. De kosten van de verhuiswagen, het inhuren van de verhuizers en de gerekende voorrijkosten. In de tabel vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Kosten verhuisbedrijf

 

Bewust besparen op de verhuiskosten 

Verhuisbedrijven regelen uw verhuizing snel en professioneel. Het is natuurlijk wel fijn als u niet te veel betaalt voor uw verhuizing. Daarom is het slim om te kijken welke taken u zelf uitvoert welke u uitbesteedt. Het voordeel van het inschakelen van een Erkende Verhuizer is dat uw inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000.

Meerdere verhuisbedrijven vergelijken

Bent u benieuwd naar de hoogte van de verhuiskosten in uw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij u uit de buurt. Het invullen van het aanvraagformulier duurt maar 2 minuten. De ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag. Binnen 2 dagen neemt een verhuizer contact met u op om uw wensen te bespreken. Door meerdere offertes te vergelijken, ziet u snel welk verhuisbedrijf het best bij u past. De aanvraag is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan

wat kost een verhuizer

Extra verhuiskosten om rekening mee te houden

Naast de bovenstaande gegevens zijn er nog meer factoren die bijdragen aan hogere verhuiskosten. Bekijk hier een overzicht van de verschillende factoren.

  • Kosten van het inhuren van extra verhuizers
  • Kosten van het vervoer
  • Parkeervergunning of -ontheffing
  • Verhuizen in het weekend of met spoed
Kosten extra verhuizers

Als u meerdere verhuizers inhuurt, bijvoorbeeld om spullen in te pakken, houdt dan rekening met hogere kosten voor de verhuizing. Door meer verhuizers in te huren, gaat het laden en lossen een stuk sneller. Dit verhoogt de verhuiskosten. Als u naast de bestuurder van de verhuiswagen nog extra verhuizers wilt inhuren, kost dat ongeveer € 40 per verhuizer per uur.

Kosten van het vervoer

U moet niet alleen de voorrijkosten aan het verhuisbedrijf betalen, de transportkosten van het oude naar het nieuwe adres horen ook bij de verhuiskosten. Veel verhuisbedrijven geven de eerste paar kilometers gratis. Het is goed om hierop te letten als u een verhuisofferte aanvraagt. Voor regionale verhuizers ligt dit rond de eerste 20 kilometer. Bij landelijke verhuisbedrijven kan het oplopen tot de eerste 50 tot 100 kilometer. Voor de transportkosten rekenen verhuisbedrijven kilometerprijzen tussen de € 0,50 en € 1,00 per kilometer, deze kosten voor uw verhuizing komen bovenop uw huidige kosten.

Parkeervergunning of -ontheffing

Bij een verhuizing is het niet vanzelfsprekend dat de verhuizers de verhuiswagen voor je woning kunnen zetten, al gaat het laden en lossen hierdoor wel sneller. Om te zorgen dat dit wel mogelijk is, is het slim om bij de gemeente een parkeervergunning of -ontheffing aan te vragen. De duur van de vergunningen en de hoogte van de prijzen van vergunningen en ontheffingen verschilt per gemeente. In kleinere gemeentes kunt u rekenen op bedragen tot € 20, in de grotere steden kan dit oplopen tot ongeveer € 50.

Verhuizen in het weekend of met spoed

Ook moet u op extra verhuiskosten rekening houden met de geplande verhuisdag. Als u in het weekend verhuist, moet u rekening houden met weekendtoeslagen van verhuisbedrijven. Dit is op zaterdag meestal een toeslag van rond de 25%, op zondag meestal rond de 75%. Verhuizers inhuren in het weekend is dus duurder dan doordeweeks. Houd hier ook rekening mee wanneer u een offerte aanvraagt. Voor spoedverhuizingen geldt ook vaak een toeslag. Enkele verhuisbedrijven rekenen vaste tarieven voor spoedverhuizingen. Bij andere bedrijven hangt de hoogte van de toeslag af van de hoeveelheid beschikbare verhuizers.

Vergelijk en bespaar tot 40% op uw verhuiskosten

Een goede verhuizer regelt uw verhuizing gemakkelijk en snel. Om de kosten voor uw verhuizing zoveel mogelijk te verlagen, kunt u meerdere offertes met elkaar vergelijken. Hoe u dit doet? Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij u uit de buurt. Binnen 2 dagen nemen verhuisspecialisten contact met u op om uw wensen te bespreken. Daarna start de vergelijking. Zo komt u uit bij de beste verhuizer voor uw project. Het voordeel is dat u nergens aan vast zit, omdat de aanvraag geheel vrijblijvend is. Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan