Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuiskosten

Je hebt de knoop doorgehakt, het huis is verkocht en je staat op het punt naar je nieuwe woning te verhuizen. Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Van het inpakken tot de administratie en de daadwerkelijke verhuizing. Ook de verhuiskosten spelen een rol bij de verhuizing. Wat kost een verhuizing eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de verschillende verhuiskosten en slimme bespaartips.

11 december 2023

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een verhuizing?

De kosten van verhuizen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid spullen, de afstand tussen de woningen, het aantal verhuizers en het aantal verhuiswagens. Gemiddeld kost een verhuizing tussen € 1.000 en € 2.000.

De verhuiskosten zijn grofweg in drie onderdelen te verdelen. De kosten van de verhuiswagen, het inhuren van de verhuizers en de gerekende voorrijkosten. In de tabel vind je een overzicht van de diverse gemiddelde kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf. Tel deze bij elkaar op om een indicatie te krijgen van de gemiddelde kosten per verhuizing.

Verhuiskosten calculator

Voor een specifieker antwoord kunt u gebruik maken van onze verhuiskosten calculator.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Bewust besparen op de verhuiskosten

Verhuisbedrijven regelen je verhuizing snel en professioneel. Het is natuurlijk wel fijn als je niet te veel betaalt voor je verhuizing. Daarom is het slim om te kijken welke taken je zelf uitvoert en welke je uitbesteedt. Het voordeel van het inschakelen van een Erkende Verhuizer is dat je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000.

Meerdere verhuisbedrijven en verhuiskosten vergelijken

Ben je benieuwd naar de hoogte van de verhuiskosten in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij je uit de buurt. Door meerdere offertes te vergelijken, zie je snel welk verhuisbedrijf het beste bij je past. De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.


Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.


Verhuiskosten

Extra verhuiskosten om rekening mee te houden

Naast de bovenstaande gegevens, zijn er nog meer factoren die bijdragen aan hogere verhuiskosten. Bekijk hier een overzicht van de verschillende factoren.

  • Kosten van het inhuren van extra verhuizers

  • Kosten van het vervoer

  • Parkeervergunning of -ontheffing

  • Verhuizen in het weekend of met spoed

1. Kosten extra verhuizers

Als je meerdere verhuizers inhuurt, bijvoorbeeld om spullen in te pakken, hou dan rekening met hogere kosten voor de verhuizing. Meerdere verhuizers klaren de klus uiteraard wel veel sneller. Het inhuren van extra verhuizers kost ongeveer € 40 per verhuizer per uur.

2. Kosten per kilometer

De transportkosten van het oude naar het nieuwe adres horen ook bij de verhuiskosten. Veel verhuisbedrijven geven de eerste zoveel kilometers gratis, waarna ze een vergoeding per gereden kilometer rekenen. Het is goed om hierop te letten als je een verhuisofferte aanvraagt.

Voor regionale verhuizers ligt het plafond rond de eerste 20 kilometer. Bij landelijke verhuisbedrijven kan het oplopen tot de eerste 50 tot 100 kilometer. Voor de transportkosten rekenen verhuisbedrijven veelal kilometerprijzen tussen de € 0,50 en € 1 per kilometer.

3. Parkeervergunning of -ontheffing

Bij een verhuizing is het niet altijd mogelijk dat de verhuizers de verhuiswagen voor je woning kunnen zetten, al gaat het laden en lossen hierdoor wel sneller. Vraag daarom bij de gemeente na of het nodig is een parkeervergunning of -ontheffing aan te vragen, bijvoorbeeld als de straat tijdelijk afgezet moet worden of je een parkeervak wilt reserveren.

De duur van de vergunningen en de hoogte van de prijzen van vergunningen en ontheffingen verschillen per gemeente. In kleinere gemeenten kan je rekenen op bedragen tot € 20, in de grotere steden kan dit oplopen tot enkele honderden euro’s.

4. Verhuizen in het weekend of met spoed

Ook de geplande verhuisdag kan mogelijk extra verhuiskosten met zich meebrengen. Als je in het weekend verhuist, moet je rekening houden met weekendtoeslagen van verhuisbedrijven. Dit is op zaterdag meestal een toeslag van rond de 25%, op zondag meestal rond de 75%. Hou hier ook rekening mee wanneer je een offerte aanvraagt.

Voor spoedverhuizingen geldt ook vaak een toeslag. Sommige bedrijven rekenen vaste tarieven voor spoedverhuizingen. Bij anderen hangt de hoogte van de toeslag af van de hoeveelheid beschikbare verhuizers.

Verhuiskostenvergoeding

In verschillende situaties maak je bij je verhuizing aanspraak op een vergoeding van de kosten. Deze verhuiskostenvergoeding kun je aanvragen als je noodgedwongen moet verhuizen, bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • Sloop of renovatie op initiatief van gemeente of verhuurder;

  • Wanneer je door de gemeente wordt verzocht (tijdelijk) te verhuizen;

  • Als je door een handicap naar een aangepaste woning moet verhuizen en zelf de kosten niet kunt betalen;

  • Als je in de bijstand zit en zelf de kosten niet kunt betalen.

Ook is verhuiskostenvergoeding mogelijk wanneer je een nieuwe baan krijgt of jouw werkgever je overplaatst, bijvoorbeeld naar een ander land. In dit geval is het de werkgever die in overleg kan besluiten de verhuiskosten te vergoeden. Let wel op: dit is de werkgever niet verplicht.Bekijk voor gedetailleerde informatie, bedragen en voorwaarden over dit onderwerp ons artikel over verhuiskostenvergoeding.

verhuiskostenvergoeding

Vergelijk en bespaar op je verhuiskosten

Een goede verhuizer regelt je verhuizing gemakkelijk en snel. Om de kosten voor je verhuizing zoveel mogelijk te verlagen, vergelijk je meerdere verhuisoffertes met elkaar. Hoe je dit doet? Vraag via Verhuisoffertes.com geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij je uit de buurt.

Binnen 2 dagen nemen verhuisspecialisten contact met je op om je wensen te bespreken. Offertes binnen? Vergelijk de verhuisbedrijven met elkaar. Zo kom je uit bij de beste verhuizer voor je project. Het voordeel is dat je nergens aan vast zit: de aanvraag is geheel vrijblijvend. Je gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag.


Verhuizen zonder zorgen

Jouw ideale verhuizing begint hier. Gratis en vrijblijvend.


Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar