Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuiscontainer

Een verhuiscontainer is de ideale oplossing om je inboedel in een keer te vervoeren. Zo kan je efficiënt verhuizen en hoef je niet meerdere keren heen en weer te rijden. Hoe dit gehele proces werkt, wat de kosten zijn en wat de toegevoegde waarde is van een verhuiscontainer, lees je in dit artikel.

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een verhuiscontainer?

Je huurt een verhuiscontainer in via een professioneel verhuisbedrijf. Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het gehele verhuisproces en hebben een compleet assortiment aan verhuismiddelen om je zo goed mogelijk te helpen. De kosten voor een verhuiscontainer lopen erg uiteen, doordat er een groot aanbod is aan verschillende type containers en bijbehorende diensten.

De containers zijn tussen de 5m³ en 35m³ groot en de bijbehorende prijzen variëren van € 150 tot € 1200 per maand. Heb je de verhuiscontainer korter dan een maand nodig? Bespreek de prijs dan samen met je verhuisbedrijf.

Bespaar op je gehele verhuizing

Wil je jouw verhuizing zo goed mogelijk regelen en daarmee tot wel honderden euro’s besparen? Vraag dan tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en vind in één oogopslag de goedkoopste verhuiscontainer voor jouw specifieke opdracht. De aanvraag is gratis en vrijblijvend. Start de vergelijking en bespaar op je gehele verhuizing.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

verhuiscontainer

Hoe gebruik je een verhuiscontainer?

Je kan een verhuiscontainer voor verschillende doeleinden gebruiken. De eerste manier is het huren van een verhuiscontainer voor de verhuisdag. Laat deze op je verhuisdag in de ochtend plaatsen, recht voor je oude woning. Zo heb je de hele dag om je gehele inboedel en verhuisdozen in de container te laden.

Laat de container aan het einde van de dag door je verhuisbedrijf transporteren naar het adres van je nieuwe woning. Het is uiteraard ook mogelijk om een verhuisbedrijf het inlaad werk voor je te laten doen, zij doen dit op een professionele manier. Het voordeel van een verhuisbedrijf inhuren om je spullen te laten transporteren, is dat ze ervaring hebben met het inbouwen en opstapelen van goederen. Ze hebben hiervoor de juiste materialen en kennis.

Tijdelijke opslag voor je inboedel

Lukt het niet om je inboedel direct op de verhuisdag in je nieuwe woning te stallen? Verhuisbedrijven bieden vaak de mogelijkheid om je container tijdelijk op te slaan, ook wel inboedelopslag genoemd. Laad je complete inboedel op de verhuisdag in de verhuiscontainer.

Aan het einde van de dag haalt je verhuisbedrijf de container op. Het bedrijf vervoert deze vervolgens naar een beveiligde opslagplaats. Deze zijn vocht- en vorstvrij, waardoor er geen schade aan je inboedel ontstaat door temperatuurverschillen. Heb je de sleutels van je nieuwe woning gekregen? In overleg transporteert je verhuisbedrijf de container naar je nieuwe adres.

Vergunning aanvragen voor het plaatsen van een verhuiscontainer

Wanneer moet je een vergunning voor het plaatsen van een verhuiscontainer aanvragen? Dit kan per gemeente verschillen en het is uiteraard afhankelijk van waar je de container wilt laten plaatsen. Ook speelt de omvang van de container en de duur van de plaatsing mee.

Heb je genoeg eigen terrein en plaats je een container binnen je erfgrens? Dan hoef je geen vergunning aan te vragen. Maak je echter gebruik van de openbare ruimte, dan is het soms noodzakelijk bij de gemeente een vergunning aan te vragen. Vooral in de grotere steden is toestemming van de gemeente hiervoor nodig.

De verhuiscontainer vervoeren

Er zijn bedrijven die de verhuiscontainer aanbieden inclusief de transport ervan. Dit is vooral handig voor als je inboedel in opslag gaat. Voor een container is een speciale vrachtwagen nodig waar de container op geplaatst kan worden, de vrachthuiswagen moet uitgerust zijn met een kraan om de container op te kunnen tillen.

Het ophalen en de transport van de container wordt dan ook in de meeste gevallen door een professioneel bedrijf gedaan, zoals een bedrijf die inboedelopslag aanbiedt of een verhuisbedrijf. Een container weegt tussen de 2100 en 2400 kg op zich, dit verplaats je dus zelf niet zo makkelijk. Je kan er ook voor kiezen om een verhuiswagen te huren.

Voordelen van een verhuiscontainer

Een verhuiscontainer heeft vele voordelen en is dus interessant om te huren voor je verhuizing. Het belangrijkste voordeel is het gebruiksgemak, de gehele inboedel past namelijk in één container. Op deze manier bespaar je brandstofkosten. Je hoeft namelijk maar één keer naar je nieuwe woning te rijden. Het verhuizen van grote en zware inboedel gaat een stuk eenvoudiger met een container.

Ga geordend te werk en stapel je inboedel om overzicht te bewaren en zo snel en soepel mogelijk te verhuizen. De verhuiscontainer wordt door je verhuisbedrijf direct voor de deur afgeleverd, meestal op de verhuisdag zelf. Heb je de verhuiscontainer voor meerdere dagen nodig? Dan huur je de container simpelweg langer dan één dag. Ook dat is mogelijk. Je sluit de container veilig af, zodat je inboedel ook op straat beveiligd is.

3.3/5 - (9 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar