Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Aquarium verhuizen

Een aquarium verhuizen: het is één van de grootste uitdagingen van een verhuizing. Hoe zorg je ervoor dat je aquarium plus vissen heelhuids worden vervoerd naar de nieuwe woning?

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Aquarium verhuizen: hoe ga je te werk?

Een aquarium verhuizen is een flinke klus en vergt wat voorbereiding. Denk vooraf goed na over hoe je de verhuizing wilt aanpakken, zodat het vervoeren zelf zo spoedig mogelijk verloopt. Voor het verhuizen van je aquarium heb je twee opties:

  1. Het aquarium verhuizen met water
  2. Het aquarium verhuizen zonder water

Aquarium verhuizen met water

Heb je een relatief klein aquarium (tot maximaal 1 meter lang)? Dan kan je kiezen voor optie 1: het vervoeren van het aquarium met water. Indien mogelijk is dit de makkelijkste manier. Op deze manier blijft het ecosysteem in het aquarium intact. Een aquarium vol met water is onmogelijk te verhuizen, laat daarom slechts een deel van het water in het aquarium. De bodembedekking plus een laag water van ongeveer 5 cm is voldoende. Het overige water kan je het beste in een aparte tank vervoeren, zodat je dit na de verhuizing weer aan het aquarium kan toevoegen.

Aquarium verhuizen zonder water

Ben je in het bezit van een groot aquarium? Haal het aquarium dan helemaal leeg en vervoer het zonder water. Doe je dit niet, dan wordt het aquarium te zwaar waardoor het kan gaan lekken. Verwijder het water uit het aquarium en bewaar dit in afsluitbare emmers. Zodra je op de nieuwe locatie bent, vul je het aquarium weer met hetzelfde water. De plantjes kan je het beste in losse zakjes vervoeren met daarin een beetje water uit het aquarium. Ook de bodembedekking kan je het beste transporteren in een afsluitbare bak.

Probeer altijd zoveel mogelijk water uit het aquarium te behouden. Te veel wisselingen in het ecosysteem kunnen schadelijk zijn voor je vissen.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Waarom huur je een verhuisbedrijf in?

Bij het verhuizen van een aquarium kan er veel misgaan. Wil je zeker zijn van een succesvolle verhuizing? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring met het verhuizen van een aquarium en heeft voldoende mankracht en materiaal om deze klus succesvol af te ronden.

Veilig vervoeren

Een aquarium is zwaar en breekbaar. Het moet daarom extra zorgvuldig worden vervoerd. Bescherm het aquarium tijdens de verhuizing door het in te pakken met noppenfolie of piepschuim. Dit beschermt het aquarium tegen krassen en schokken. Zet het aquarium tijdens het transport goed vast, zodat het niet gaat glijden. Zorg daarnaast altijd voor voldoende personen die kunnen tillen als het gaat om een groot aquarium. Voor extra grip op het glas kunnen glaszuigers helpen tijdens de verhuizing.

De kosten

Het inhuren van een verhuisbedrijf hoeft geen rib uit je lijf te kosten. Pak het verstandig aan en vergelijk altijd eerst de prijzen van meerdere verhuisbedrijven. Vraag hier offertes aan van tot wel 6 verhuisbedrijven in jouw regio. De prijzen die verhuizers hanteren kunnen namelijk flink verschillen.  

Binnen 2 werkdagen heb je de offertes in handen en kan je een weloverwogen keuze maken voor een verhuisbedrijf. Door het vergelijken van offertes bespaar je op de kosten van je verhuizing.

aquarium verhuizen

Het verhuizen van de vissen zelf

Je weet nu hoe je jouw aquarium het beste kan verhuizen, maar wat doe je met je vissen? Als je je aquarium inclusief water verhuist, is het mogelijk om de vissen in het aquarium zelf te vervoeren. Voor extra veiligheid is het echter aan te raden om de vissen in speciale zakjes van de dierenspeciaalzaak te verhuizen.

Om de verhuizing zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, kan je je vissen het beste vervoeren in een donkere omgeving, zoals een koelbox. Een extra voordeel van een koelbox is de isolerende werking. Zo krijgen je vissen zo min mogelijk te maken met temperatuurwisselingen. Probeer de koelbox zo goed mogelijk vast te zetten in de laadruimte, zodat de vissen geen last hebben van klotsend water.

Na de verhuizing

Probeer de tijdsduur van het transport zo kort mogelijk te houden en zet het aquarium in de nieuwe woning direct op de juiste plek, zodat de vissen zo snel mogelijk weer terug in hun juiste omgeving zijn.

Heb je de vissen verhuisd in speciale zakjes? Leg het zakje met de vis dan eerst ongeveer een half uur in het aquarium. Voeg hierna een paar keer kleine beetjes water uit het aquarium in het zakje, zodat je vis kan wennen aan het nieuwe water en de eventuele temperatuurwisseling. Hierna kan je de vissen loslaten in je aquarium en is de verhuizing voltooid.

Hou je vissen in de weken na de verhuizing extra in de gaten. De verhuizing kan stress en een tijdelijk verlaagde weerstand tot gevolg hebben.

Laat jouw aquarium verhuizen door een professionele verhuizer

Wil je zeker weten dat het verhuizen van je aquarium vlekkeloos verloopt? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf heeft ervaring met het verhuizen van aquaria en heeft de eventuele hulpmiddelen hiervoor in huis. De verhuizers zorgen ervoor dat je vissen zo comfortabel mogelijk worden verhuisd en zich snel weer thuis voelen in je nieuwe woning.

Wil je weten wat het inhuren van een verhuisbedrijf je gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 verhuisbedrijven in je regio. De offertes heb je binnen 2 werkdagen in huis, waarna je de prijzen naast elkaar kan leggen. Vergelijk de offertes en kies het verhuisbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

2.6/5 - (34 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar