Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisbedrijf

Om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het inschakelen van een verhuisbedrijf aan te raden. Een verhuisbedrijf biedt vele voordelen en heeft alle benodigdheden om jouw spullen goed verpakt en op een veilige manier te vervoeren. We geven je in dit artikel een overzicht van de voordelen en een indicatie van de kosten die je kunt verwachten bij het inhuren van een verhuisbedrijf.

11 december 2023

Geschatte leestijd: 8 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Waarom huur je een verhuisbedrijf in?

Verhuizen, dat kun je toch ook zelf? Zeker. Een verhuisbedrijf inhuren heeft alleen veel voordelen. Zij regelen je volledige verhuizing snel en professioneel. Naast het vervoeren van je spullen van je oude woning naar je nieuwe woning, kunnen ze veel werk voor je uit handen nemen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ze ook alles in te laten pakken. Pak je liever zelf in, dan is het mogelijk om het verhuisbedrijf de materialen, zoals verhuisdozen, van tevoren te laten leveren.

Het verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alles netjes is afgedekt tijdens het transport. Ze hebben hiervoor materialen die jouw meubels en eigendommen extra beschermen.

Een aantal voordelen van een verhuisbedrijf:

 • Je bespaart veel tijd, verhuizers zijn ervaren en werken snel
 • Minder stress, er is al veel waar je aan moet denken. Met professionele hulp verhuis je een stuk makkelijker
 • Alles wordt in een keer vervoerd
 • Breekbare spullen worden extra goed verpakt
 • Geen zwaar werk, het tillen van meubels en sjouwen van dozen doen de verhuizers voor je
 • Je spullen zijn verzekerd als er sprake is van schade tijdens de verhuizing

Kortom, een verhuisbedrijf ontzorgt tijdens een verhuizing en helpt jou bij de overgang naar je nieuwe woning.

Wat kost een verhuisbedrijf inhuren?

Gemiddeld kost een verhuisbedrijf tussen de € 1.500 en € 2.000, afhankelijk van de grootte van de verhuizing en de af te leggen afstand. Verhuiskosten bestaan grofweg uit drie onderdelen: de kosten van de verhuiswagen, de kosten van de verhuizers en de voorrijkosten. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van aanvullende verhuisservices. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Hieronder vind je per onderdeel van de verhuiskosten een overzicht van de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf.

Ga altijd even na of er sprake is van toeslag, mocht je in het weekend willen verhuizen. Verhuisbedrijven bieden daarnaast vaak ook tijdelijke opslag van goederen aan. De kosten voor deze service verschillen per bedrijf en kunnen optioneel worden aangevraagd voor de gewenste periode.

Kosten verhuislift

Niet iedereen heeft een verhuislift nodig. Woon je in de stad met een smal trapgat of redelijk hoog? Dan kan het interessant en soms zelfs noodzakelijk zijn om een verhuislift te laten komen. Met behulp van de lift kunnen de verhuizers makkelijk en veilig je meubels naar beneden halen.

De kosten van deze extra service voor de lift en bediening ervan, liggen tussen de €58,- en de €120,- per uur. Deze kosten zijn een indicatie en deels afhankelijk van de hoogte en bereikbaarheid van het gebouw.

Match, vergelijk en bespaar tot 40% op jouw verhuizing

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor je verhuisproject? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Wij matchen jouw aanvraag met tot wel 6 verhuisbedrijven. Vergelijk de ontvangen offertes en ontdek eenvoudig en snel bij welk verhuisbedrijf je het beste uit bent. Toch niet wat je zoekt? Je zit nergens aan vast.

Verhuizen zonder zorgen

Jouw ideale verhuizing begint hier. Vind betrouwbare verhuisbedrijven, gratis en vrijblijvend.

Welke services biedt een verhuisbedrijf?

De belangrijkste taak van een verhuisservice is het met zorg vervoeren van je inboedel. De verhuizers zorgen dat je spullen veilig en zorgvuldig worden ingeladen, vervoerd en weer uitgeladen. Bij het uitladen zetten de verhuizers de meubels en dozen op de juiste plek in de woning voor je neer.

Ook wordt rekening gehouden met het extra goed verpakken en verplaatsen van breekbare spullen, zoals servies. Daarnaast neemt een verhuisbedrijf op verzoek de volgende taken op zich:

 • Het in- en uitpakken van verhuisdozen;
 • Het demonteren van grote meubels, zoals kasten of bedden;
 • Tijdelijke opslag van je spullen;
 • Technische werkzaamheden, zoals het ophangen van verlichting.

Tijdelijke opslag goederen

Verhuizen van de ene locatie naar de andere, kan niet in elke situatie binnen één dag. Misschien moet je eerder je huis uit en kan je nog niet direct naar je nieuwe woning verhuizen. Of ga je verbouwen en kan je nog niet al je spullen kwijt. Voor deze overlappende periode kan je een verhuiscontainer voor de opslag van je spullen boeken.

Check altijd even van tevoren met het verhuisbedrijf of ze dit kunnen aanbieden voor de periode die je nodig hebt. De meeste verhuisbedrijven rekenen een dagelijks tarief voor de opslag. Afhankelijk van de opslagduur en de tarieven komen deze kosten bovenop de reguliere verhuiskosten.

verhuisbedrijf

Levering van inpakmaterialen door het verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven hebben allerlei soorten verpakkingsmaterialen op voorraad. Om je op weg te helpen en de spullen op de juiste manier in te pakken, kunnen ze deze van tevoren bij je afleveren. Deze heb je meestal te leen en er wordt verwacht dat je de inpakmaterialen na de verhuizing teruggeeft aan het verhuisbedrijf.

Onder deze verhuisservice vallen bijvoorbeeld de volgende materialen:

 • Verhuisdozen
 • Bubbeltjesplastic
 • Dekens voor meubels
 • Speciaal gevormde dozen zoals boekendozen of een doos met een kledingrek erin

De materialen zitten in de meeste gevallen inbegrepen bij de kosten van de verhuisservice. Ga dit altijd van tevoren na en bespreek wat er wordt verwacht bij het retourneren van de materialen. Vaak komt een verhuisbedrijf de materialen zelf weer ophalen na gebruik.

Hoe lang van tevoren moet je een verhuizer regelen?

Het is aan te raden offertes bij verhuisbedrijven op te vragen zodra je weet wanneer je kan verhuizen en welke spullen je mee wilt nemen. Als je ruim de tijd hebt is het prettig om op je gemak de offertes te kunnen bekijken. Zit je aan tijd gebonden en heb je een verhuisbedrijf op korte termijn nodig? Dan kan je het beste na de offerteaanvraag telefonisch contact opnemen met een verhuisservice om de verhuisplanning te bespreken.

Hoe vergelijk je offertes van verhuisbedrijven?

Ben je van plan een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan wil je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt. Hoe weet je of een verhuisbedrijf de gewenste kwaliteit levert? En welke vragen kun je stellen als je een verhuisofferte ontvangt? Vergelijk overhuisbedrijven aan de hand van onderstaande checklist en spoor eenvoudig en snel het verhuisbedrijf op met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Checklist kwaliteit verhuisbedrijf

 1. Lees de reviews van anderen die je voorgingen.
 2. Check de totale prijs: werkt het verhuisbedrijf per uur of rekent deze een totaalprijs?
 3. Maken ze deel uit van de ‘Erkende Verhuizers’, het keurmerk van verhuizers? Zijn er andere kwaliteitszegels waar het bedrijf over beschikt?
 4. Is alles van je aanvraag meegenomen in de offerte?
 5. Vraag de specialist welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
 6. Vraag de specialist naar de verzekering en de garantie van de opdracht.

Laat alle afspraken die je (mondeling) hebt gemaakt, vastleggen in de eindofferte. Zo heb je altijd alle afspraken op papier staan voordat de specialist aan de opdracht begint.

verhuisbedrijf

Verzekering van je inboedel tijdens de verhuizing

Wanneer je een verzekering voor je inboedel in huis hebt afgesloten, ben je verzekerd volgens de standaardvoorwaarden van je verzekering. Indien de verhuizers tijdens het versjouwen en inladen van de goederen schade veroorzaken is het verhuisbedrijf hier bovendien zelf voor verzekerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je financiële situatie als er schade ontstaat.

Een Erkende Verhuizer verzekert je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van €100.000. Ga dit wel altijd even van tevoren na bij het verhuisbedrijf en check de voorwaarden.Voor een verhuizing naar het buitenland, kan een aparte verzekering voor je spullen worden afgesloten. In de meeste gevallen zal het verhuisbedrijf dit in de kosten van de internationale verhuizing opnemen.

Tips om kostenbesparend te verhuizen

Als je de service en ervaring van een verhuisbedrijf wilt inzetten, maar opziet tegen de kosten, zijn er manieren om op verhuiskosten te besparen. Een bespaartip is een deel van de verhuizing zelf uit te voeren. Je verhuizing kan hierdoor iets meer tijd kosten, maar je zal ook geld besparen.

Voorbeelden van activiteiten die je kan uitvoeren, zijn het zoveel mogelijk uit elkaar halen van meubels en het inpakken van je spullen in dozen. Je huurt deze dozen gemakkelijk van het verhuisbedrijf. Enkele voordelen van bespaartips op een rij:

 • Haal je meubels alvast uit elkaar
 • Gooi van tevoren zoveel mogelijk weg
 • Pak je spullen zelf in
 • Zet de ingepakte dozen klaar

Vergelijk en bespaar op je verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf regelt je verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van een geschikte verhuisspecialist. Voorkom dat je te veel betaalt en vergelijk verschillende specialisten met elkaar. Zo bespaar je gemakkelijk op het inhuren van een verhuisbedrijf.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Maak verhuizen eenvoudig. Vind betrouwbare verhuisbedrijven, gratis en vrijblijvend.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar