Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisbedrijf

Om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het inschakelen van een verhuisbedrijf aan te raden. Een verhuisbedrijf biedt vele voordelen en is van professioneel materiaal voorzien om jouw spullen goed verpakt en op een veilige manier te vervoeren. Maar uiteraard tellen de kosten ook mee. We geven je in dit artikel een overzicht van de voordelen en een indicatie van welke kosten je kan verwachten bij het inhuren van een verhuisbedrijf.

Voordelen inhuren van een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf regelt je volledige verhuizing snel en professioneel. Uiteraard bepaal je zelf welke taken je uitbesteedt. Naast het vervoeren van je spullen van je oude woning naar je nieuwe woning, kunnen ze veel werk voor je uit handen nemen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ze alles in te laten pakken, of je gaat zelf inpakken en laat het verhuisbedrijf de materialen, zoals verhuisdozen, van tevoren leveren.

Het verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alles netjes is afgedekt tijdens de transport, ze hebben hiervoor materialen die jouw meubels en eigendommen extra beschermen.

Een aantal voordelen van een verhuisbedrijf:

 • Je bespaart veel tijd, verhuizers zijn ervaren en werken snel
 • Minder stress, er is al veel waar je aan moet denken. Met professionele hulp wordt je verhuizing een stuk makkelijker
 • Alles wordt in een keer vervoerd
 • Breekbare spullen worden extra goed verpakt
 • Geen zwaar werk, het tillen van meubels en sjouwen van dozen doen de verhuizers voor je
 • Je spullen zijn verzekerd als er sprake is van schade tijdens de verhuizing

Kortom, een verhuisbedrijf ontzorgt tijdens een verhuizing en helpt jou bij de overgang naar je nieuwe woning.

verhuisbedrijf ontzorgt verhuisbedrijf inschakelen

Verzekering van je inboedel tijdens de verhuizing

Wanneer je een verzekering voor je inboedel in huis hebt afgesloten, ben je verzekerd volgens de standaardvoorwaarden van je verzekering. Indien de verhuizers tijdens het versjouwen en inladen van de goederen schade veroorzaken is het verhuisbedrijf hier bovendien zelf voor verzekerd.Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je financiële situatie als er schade ontstaat. Een Erkende Verhuizer verzekert je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van €100.000. Ga dit wel altijd even van tevoren na bij het verhuisbedrijf en check de voorwaarden.

Voor een verhuizing naar het buitenland, kan een aparte verzekering voor je spullen worden afgesloten. In de meeste gevallen zal het verhuisbedrijf dit in de kosten van de internationale verhuizing opnemen

Levering van inpakmaterialen door het verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven hebben allerlei soorten verpakkingsmaterialen op voorraad. Om je op weg te helpen en de spullen op de juiste manier in te pakken, kunnen ze van tevoren inpakmaterialen bij je afleveren. Deze heb je in de eerste instantie te leen en er wordt verwacht dat deze op den duur worden teruggegeven aan het verhuisbedrijf.

Onder deze service vallen onder andere de volgende materialen:

 • Verhuisdozen
 • Bubbeltjespapier
 • Dekens voor meubelen
 • Speciaal gevormde dozen zoals boekendozen of een doos met een kledingrek erin

De materialen zitten in de meeste gevallen inbegrepen bij de kosten van de verhuisservice. Ga dit altijd van tevoren na en bespreek wat er wordt verwacht bij het retourneren van de materialen. Vaak komt een verhuisbedrijf de materialen zelf weer ophalen na gebruik.

Hoe lang van tevoren moet je een verhuizer regelen?

Het is aan te raden zodra je weet wanneer je kan verhuizen en welke spullen je mee wilt nemen, zo snel mogelijk offertes bij verhuisbedrijven op te vragen. Als je ruim de tijd hebt is het prettig om op je gemak de offertes te kunnen bekijken. Zit je aan tijd gebonden en heb je een verhuisbedrijf op korte termijn nodig? Dan kan je het best ook al telefonisch contact opnemen om de verhuisplanning te bespreken.

Kosten van een verhuisbedrijf

De uiteindelijke verhuiskosten zijn te verdelen in ongeveer drie onderdelen: de kosten van de verhuiswagen, de kosten van de verhuizers en de voorrijkosten. Natuurlijk is het ook mogelijk om gebruik te maken van aanvullende verhuisservices. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Ga ook altijd even na of er sprake is van toeslag, mocht je in het weekend willen verhuizen. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van een verhuisbedrijf.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Naast bovenstaande diensten bieden verhuisbedrijven vaak ook tijdelijke opslag van goederen aan. De kosten voor deze service verschillen per bedrijf en kan optioneel worden aangevraagd voor de gewenste periode.

Kosten verhuislift

Niet iedereen heeft een verhuislift nodig. Maar woon je in de stad met een smal trapgat of redelijk hoog? Dan kan het interessant en soms zelfs noodzakelijk zijn om een verhuislift te laten komen. Middels de lift kunnen de verhuizers makkelijk en veilig je meubels naar beneden halen. De kosten van deze extra service voor de lift en bediening ervan, liggen tussen de €58,- en de €120,- per uur. Deze kosten zijn een indicatie en deels afhankelijk van de hoogte en bereikbaarheid van het gebouw.

Vergelijk en bespaar tot 40% op uw verhuisproject

Ben je benieuwd naar de exacte prijzen voor je verhuisproject? Vraag hiervoor dan gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Doordat je meerdere offertes ontvangt, zie je snel bij welk verhuisbedrijf je het best uit bent. De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

verhuisbedrijf

Welke services biedt een verhuisbedrijf?

De belangrijkste taak van een verhuisbedrijf is het met zorg vervoeren van je inboedel. De verhuizers zorgen dat je spullen veilig en zorgvuldig worden  ingeladen, vervoerd,en vervolgens uitgeladen. Bij het uitladen zetten de verhuizers je meubels en dozen op de juiste plek in de woning voor je neer. Het is dus van belang dat je zelf aanwezig bent om instructies te geven waar je spullen geplaatst moeten worden. Ook wordt er rekening gehouden met het extra goed verpakken en verplaatsen van breekbare spullen, zoals servies. Daarnaast neemt een verhuisbedrijf op verzoek de volgende taken op zich:

 • Het in- en uitpakken van verhuisdozen;
 • Het demonteren van grote meubels, zoals kasten of bedden;
 • Tijdelijke opslag van je spullen;
 • Technische werkzaamheden, zoals het ophangen van verlichting.

Tijdelijke opslag goederen

Als je verhuist van de ene locatie naar de andere sluit het niet altijd direct op elkaar aan. Misschien moet je eerder je huis uit en kan je nog niet direct naar je nieuwe woning verhuizen. Of misschien ga je verbouwen en kan je nog niet al je spullen kwijt. Voor deze overlap kan je bij een verhuisbedrijf een container voor opslag van je spullen boeken. Check altijd even van tevoren met het verhuisbedrijf of ze dit kunnen aanbieden voor de periode die je nodig hebt. De meeste verhuisbedrijven rekenen een dagelijks tarief voor de opslag, dus afhankelijk van de opslagduur en de prijs per dag zijn deze kosten extra bovenop de reguliere verhuiskosten. Uiteraard is het prettig om te weten dat verhuisbedrijven deze service aanbieden. Zo hoef je je geen zorgen te maken als er een gat valt tussen je verhuizing.

Tips om kostenbesparend te verhuizen

Als je de service en ervaring van een verhuisbedrijf wilt inzetten, maar opziet tegen de kosten, zijn er verhuiskosten bespaartips. Een tip om te besparen op de verhuiskosten is door een deel van de verhuizing zelf uit te voeren. Je verhuizing kan hierdoor iets meer tijd kosten, maar zal jeook geld besparen. Voorbeelden van activiteiten die je kan uitvoeren, zijn het zoveel mogelijk uit elkaar halen van meubels en het inpakken van je spullen in dozen. Je huurt deze dozen gemakkelijk van het verhuisbedrijf. Enkele bespaartips voorbeelden op een rij:

 • Haal je meubels alvast uit elkaar;
 • Gooi van tevoren zoveel mogelijk weg
 • Pak je spullen zelf in
 • Zet de ingepakte dozen klaar

Hoe vergelijk je offertes van verhuisbedrijven?

Ben je van plan een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan wil je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt. Hoe weet je of een verhuisbedrijf de gewenste kwaliteit levert? En welke vragen kan je stellen als je een verhuisofferte ontvangt? Aan de hand van onderstaande checklist, spoor je eenvoudig en snel het verhuisbedrijf op met de beste prijs-kwaliteitsverhouding en vind je belangrijke informatie waarop je je keuze voor een specialist baseert.

Checklist kwaliteit verhuisbedrijf

 1. Lees de reviews van anderen die je voorgingen.
 2. Check de totale prijs: werkt het verhuisbedrijf per uur of rekent deze een totaalprijs.
 3. Maken ze deel uit van de ‘Erkende Verhuizers’, het keurmerk van verhuizers
 4. Is alles van je aanvraag meegenomen in de offerte?
 5. Vraag de specialist welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
 6. Vraag de specialist naar de verzekering en de garantie van de opdracht.
 7. Check de keurmerken en kwaliteitszegels.
 8. Laat alle afspraken die je (mondeling) hebt gemaakt, vastleggen in de eindofferte. Zo heb je altijd alle afspraken op papier staan voordat de specialist aan de opdracht begint.

Verhuisbedrijf kwaliteit

Vergelijk en bespaar op je verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf regelt je verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van de geschikte verhuisspecialist. Er zijn namelijk bijzonder veel verhuisbedrijven waardoor je niet altijd goed inzicht hebt in de kosten. Voorkom daarom dat je teveel betaalt en vergelijk de verschillende specialisten met elkaar. Zo bespaar je al snel op het inhuren van een verhuisbedrijf.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

Alle informatie over verhuisbedrijven

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar