Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Seniorenverhuizing

Verhuizen is voor iedereen een uitdaging, maar voor senioren kan het een extra emotionele en ingrijpende ervaring zijn. Na vele jaren in hetzelfde huis te hebben gewoond, zijn er herinneringen en sterke banden met de omgeving. Toch biedt een seniorenverhuizing ook nieuwe kansen en mogelijkheden. In dit artikel bespreken we de aspecten van seniorenverhuizing, van redenen achter de beslissing en kosten tot praktische tips.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een seniorenverhuizing?

Gemiddeld kost een seniorenverhuizing € 800 tot € 2.000. De kosten van een seniorenverhuizing variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de verhuizing, de afstand, de hoeveelheid hulp die nodig is en eventuele extra diensten, zoals inpakken en meubelmontage.

Onderstaande tabel geeft een inschatting van de verschillende typen kosten waaruit een verhuizing bestaat. Samen vormen deze de gemiddelde kosten van een verhuizing. Kosten van eventuele extra diensten komen hier bij op.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

seniorenverhuizing

Waarom kies je voor een seniorenverhuizing?

Senioren kunnen om verschillende redenen besluiten om te verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

1. Verhuizen naar een kleinere woning. Na jarenlang in een groot huis te hebben gewoond waarin je jouw gezin hebt grootgebracht, kan het huis nu onpraktisch en te onderhoudsintensief worden. Een kleiner huis kan veel voordelen bieden, zoals minder kosten, minder werk om het te onderhouden en meer overzichtelijkheid. Dit kan helpen om meer tijd en energie te hebben voor activiteiten die je echt belangrijk vindt.

2. Gezondheids- of veiligheidsproblemen. Naarmate de leeftijd vordert, kunnen bepaalde gezondheidsproblemen zich voordoen, zoals mobiliteitsproblemen of chronische aandoeningen. In zo’n geval kan verhuizen naar een gelijkvloerse woning met gemakkelijke toegang tot de verschillende ruimtes en voorzieningen essentieel zijn om een comfortabel en onafhankelijk leven te leiden. Bovendien kan een woning die is aangepast, met bijvoorbeeld antislipvloeren en handgrepen, de veiligheid en jouw zelfvertrouwen vergroten.

3. Sociale isolatie. Als je huidige huis ver weg is van vrienden en familie kan dat ook een drijfveer vormen voor een verhuizing. Verhuizen naar een buurt dichter bij dierbaren kan je sociale leven verrijken en daarmee je levenskwaliteit verbeteren.

Hoe werkt het aanvragen van offertes?

Beschrijf jouw verhuizing in onder 5 minuten

Kom in contact met meerdere ervaren verhuisbedrijven

Kies het verhuisbedrijf dat bij jou past

FAQ

Wat kost een seniorenverhuizing?

De kosten van een seniorenverhuizing zijn gemiddeld € 500 tot € 2.000. Dit kan afhankelijk van de afstand, de grootte van de inboedel, extra diensten, de benodigde verhuiswagen en het aantal verhuizers hoger of lager uitvallen.

Hoe meubels verhuizen?

Je kunt zelf een verhuiswagen huren om meubels te verhuizen. De veiligste manier om meubels te verhuizen is echter met de hulp van een verhuisbedrijf. Zij weten exact hoe ze meubels zonder beschadigingen verhuizen en hebben de juiste hulpmiddelen voor zware voorwerpen.

Hoe raak ik mijn oude meubels kwijt?

Oude meubels kun je op verschillende manieren kwijtraken. Bijvoorbeeld door ze te verkopen, naar de kringloop te brengen of ze weg te brengen naar de milieustraat. Er zijn ook verhuisbedrijven die deze taak voor je overnemen tegen een meerprijs.

Mogelijk ook interessant

Wat kan een verhuisbedrijf voor jouw verhuizing betekenen?

Een verhuisbedrijf kan een onschatbare hulp zijn bij een seniorenverhuizing. Het bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt ook voor meer rust tijdens dit vaak hectische proces. Verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in seniorenverhuizingen weten precies wat ze moeten doen om het verhuisproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ondersteuning rondom de inboedel

Ze kunnen je ondersteunen bij het bepalen van wat wel en niet mee moet naar de nieuwe locatie, wat je helpt om je inboedel goed te organiseren. Daarnaast biedt een verhuisbedrijf hulp bij het inpakken van je bezittingen, waardoor je zelf niet alle dozen hoeft te vullen. Er zijn ook bedrijven die de oude woning klaarmaken voor oplevering, bijvoorbeeld door gaten in de muur dicht te maken.

Het verhuisbedrijf neemt ook de zorg op zich voor het demonteren en vervolgens op de nieuwe locatie het in elkaar zetten van je meubels. Zo zorgen ze ervoor dat al je kostbare spullen van a tot z veilig worden vervoerd.

Inrichten van de nieuwe woning

Naast het monteren van je meubels in de nieuwe woning helpen seniorenverhuizing experts ook met het ophangen van dingen waar nodig en het aansluiten van de apparaten. Dit is vooral handig als je zelf niet zo handig bent of als je gewoon wat extra hulp nodig hebt bij het installeren van je nieuwe huis.

Ontlasten 

Al met al biedt een verhuisbedrijf dus een breed scala aan diensten die je kunnen ontlasten en ervoor zorgen dat jouw verhuizing soepel en zorgeloos verloopt. Of je nu hulp nodig hebt bij het inpakken, monteren of installeren van je spullen, het verhuisbedrijf staat voor je klaar om het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

5/5 - (1 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar