Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Student verhuizers

Als je gaat verhuizen is het prettig te weten dat je niet teveel kosten maakt. Er zijn verschillende soorten verhuisbedrijven en diensten beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Een optie voor een goedkope verhuizing is de student verhuisservice. Ooit was de opzet van student verhuizers bedoelt voor medestudenten. Maar inmiddels kan iedereen van deze diensten gebruik maken. In dit artikel vertellen we wat je moet weten over student verhuizers.

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Hoeveel kosten student verhuizers?

Er wordt veel geschreven dat student verhuisservice goedkope verhuizingen aanbieden. Maar hoeveel kost een student verhuisbedrijf inhuren dan? Sommige verhuisbedrijven vragen een uurtarief en anderen rekenen met de grootte van de verhuizing. Zo kan je voor een student verhuisservice rekenen op een uurtarief tussen de €22,50 en €35,00 per studentverhuizer die wordt ingezet. Maar let op, vaak worden de kosten van de verhuiswagen en extra materialen dan apart berekend.

Andere verhuisbedrijven geven een full-service prijs, hier zit het uurloon van de verhuizers bij inbegrepen, ze sturen dan bijvoorbeeld standaard twee verhuizers mee. Ga er overigens nooit vanuit dat (student) verhuizers ook uw meubelen demonteren en weer monteren, dit zit vaak niet bij standaard verhuisservice inbegrepen.

Neem ook een kijkje in ons artikel over verhuiskosten zodat je goed bent voorbereid over wat er wordt berekend.

Verhuisoffertes aanvragen

Een verhuisofferte geeft je meer inzicht in de verhuiskosten voor je verhuizing. Door het aanvragen van meerdere offertes ben je in staat om te onderhandelen over de prijzen en gewenste diensten van verschillende verhuisbedrijven. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou in de buurt. 

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Wat is een student verhuisservice?

De student verhuisservice is ooit begonnen als verhuisservice speciaal voor studenten door medestudenten. Zodat de studenten die wilden verhuizen niet te veel kosten kwijt zouden zijn. Goedkope verhuisservice door andere studenten dus. Maar tegenwoordig hoef je geen student te zijn om gebruik te maken van deze service.

Zijn student verhuizers echte verhuizers?

De verhuizers die bij student verhuisbedrijven werken zijn niet altijd gecertificeerde verhuizers. Het zijn over het algemeen studenten die wat geld willen bijverdienen. Soms worden ze intern opgeleid of getraind, waardoor ze wel over de nodige kennis en ervaring beschikken. Uiteraard zijn er student verhuisbedrijven die hoge kwaliteit en garantie bieden, maak dus altijd een vergelijking voordat je de verhuizers boekt.

Voordelen en nadelen van student verhuizers

Het inhuren van student verhuizers heeft z’n voor- en nadelen. Zo heb je bijvoorbeeld meer grip op de kosten, maar bieden ze over het algemeen minder garanties dan een verhuisbedrijf die aangesloten is bij Erkende Verhuizers.

VoordelenNadelen
Goedkope verhuisserviceVaak minder ervaren verhuizers
Jonge mensen werken snelBieden niet altijd genoeg garantie of schadedekking
Door heel het land beschikbaarRekenen soms achteraf extra kosten
Je helpt studenten aan een extra centjeGeen kwaliteitscontrole van een keurmerk
Kunnen vaak een spoedverhuizing doenKunnen slordig zijn tijdens het vervoeren en plaatsen

Uiteraard zijn bovenstaande voor- en nadelen een indicatie van wat je kunt verwachten, maar niet noodzakelijk van toepassing op elk student verhuisbedrijf.

Hoe weet je welke student verhuizers betrouwbaar zijn?

Zijn student verhuizers Erkende Verhuizers?

De student verhuisbedrijven zijn over het algemeen niet aangesloten bij het keurmerk Erkende Verhuizers. Ze bieden vaak hun eigen voorwaarden en garanties, maar dit wordt niet gecontroleerd. De kosten van de student verhuisservice toont aan dat er minder rekening wordt gehouden met bepaalde eisen en lonen voor het personeel. Dit hoeft natuurlijk geen afknapper te zijn, elke verhuisservice heeft bepaalde voordelen en biedt de gewenste service. Bedenk van tevoren wat voor jou belangrijk is bij het maken van je keuze.

Check reviews

Net als van bijna elk ander bedrijf zijn er ook reviews te vinden over de student verhuisbedrijven. Doe altijd je onderzoek voordat je met een bedrijf in zee gaat, de reviews zeggen vaak genoeg. Uiteraard zijn er altijd een paar slechte reviews te vinden, maar kijk goed naar de verhouding. Zijn er meer positieve reviews te vinden, dan is de kans groot dat er een paar keer iets is misgegaan. Dat betekent uiteraard niet dat het een slecht bedrijf is.

De reviews en ervaringen met student verhuisservice lopen uiteen. De positieve reviews schrijven vooral over de vlotheid, beschikbaarheid op korte termijn, de prijs en kwaliteit verhouding. De slechte reviews maken vooral melding van schade, hogere kosten dan verwacht en dat er niet altijd professional wordt gewerkt.

De reviews verschillen per student verhuisbedrijf, lees je dus goed in van tevoren en maak duidelijke afspraken over de inboedel en verwachtingen. Hoe meer er schriftelijk is bevestigd, hoe beter.

Student verhuizers

Verzekering student verhuizers

Per student verhuisbedrijf is de verzekering anders geregeld. Het is geen garantie dat een verhuisbedrijf volledig of goed verzekerd is, dus check altijd goed de voorwaarden. Staat er in dat ze verzekerd zijn voor schade en ongevallen? Ga dan ook altijd na voor welk bedrag en wat voor soort schade en ongevallen daardoor gedekt zijn. Je wilt achteraf hierover natuurlijk geen discussie als een verhuisbedrijf iets kostbaars heeft laten vallen en beweert dat dit niet binnen de schadeverzekering valt.

Het is aan te raden om verschillende (studenten) verhuisbedrijven te vergelijken en van tevoren offertes aan te vragen.

Bespaar op de kosten van je verhuisservice

Een goede verhuisservice regelt je verhuizing veilig en gemakkelijk. De volgende stap is het vinden van de geschikte verhuisservice-specialist. Er zijn namelijk bijzonder veel specialisten waardoor je niet altijd goed inzicht hebt in de kosten. Voorkom daarom dat je te veel betaalt en vergelijk de verschillende specialisten met elkaar.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar