Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Erkende Verhuizers

Ben je van plan om te verhuizen en wil je weten waarin Erkende Verhuizers verschillen van andere verhuizers? Dan ben je aan het goede adres. Met een erkende verhuizer sta je er niet alleen voor. Lees in dit artikel handige informatie over Erkende Verhuizers.

Wat zijn de kosten van het inhuren van Erkende Verhuizers?

De kosten voor het vervoeren van je inboedel met behulp van Erkende Verhuizers is doorgaans als volgt opgebouwd:

 • De kosten van de verhuiswagen
 • De kosten van de verhuizers
 • De voorrijkosten

Erkende Verhuizers bieden meer kwaliteit als het gaat om verhuizen en het kan zijn dat je hier iets meer voor betaalt. Je kan gebruikmaken van aanvullende services bij de meeste Erkende Verhuizers, maar hier zijn uiteraard wel extra kosten aan verbonden. Bekijk in de onderstaande tabel een prijsindicatie voor het inhuren van een Erkende Verhuizer.

DienstRichtprijs
Verhuiswagen
verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 70 per uur
verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 80 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of twee- tot drie kamerappartement€ 900
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 1100
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 1100
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 65

Erkende Verhuizers inhuren: het voordeel

Een verhuisbedrijf dat zich Erkende Verhuizer mag noemen, houdt zich aan eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. De Organisatie voor Erkende Verhuizers controleert regelmatig of verhuisbedrijven nog aan deze eisen voldoen. Zo weet je dus zeker dat een Erkende Verhuizer een goed verhuisbedrijf is.

Geniet van een zorgeloze verhuizing

Elk verhuisbedrijf heeft eigen prijzen en specialismen, hierdoor is het lastig om te bepalen welk verhuisbedrijf het best bij jouw verhuizing past. Wil je de meest geschikte verhuizer vinden en daarnaast weten wat jouw verhuizing kost? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou in de buurt. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. 

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

foto-2

Wat maken Erkende Verhuizers specifiek zo bijzonder?

Door het inschakelen van een erkende verhuizer maak je gebruik van een aantal voordelen:

 • Totaal verzorgde verhuizing
 • Garanties en verzekeringen
 • Vriendelijke en deskundige verhuizers
 • Zorgeloze en efficiënte verhuizing
 • Goede algemene voorwaarden goedgekeurd door de Consumentenbond

Goede algemene voorwaarden

Het is goed om te weten wat je van je Erkende Verhuizer kan verwachten. De algemene voorwaarden worden overhandigd bij een definitieve verhuisopdracht, maar je kan ook online de voorwaarden nalezen. Zo behandelt een onafhankelijke geschillencommissie mogelijke conflicten tussen de verhuizer en het verhuisbedrijf en geeft deze een bindend advies aan beide partijen. Deze voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.

Garantie en verzekering

Je verhuizing wordt uitgevoerd onder dekking van het Garantiecertificaat. Dat betekent dat er voor vervangende verhuizers wordt gezorgd wanneer je eigen verhuizer de verhuizing niet kan uitvoeren. Bij een faillissement is je aanbetaling tot 25% gegarandeerd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers indien de verhuizing wordt overgenomen. Ook verzekert een Erkende Verhuizer je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000.

Opgeleid en gediplomeerd personeel

Erkende Verhuizers werken alleen met goed opgeleid en gediplomeerd personeel. Er bestaan meerdere opleidingen in Nederland waar een verhuizer het vak van inboedelverhuizer (voor een particuliere verhuizing) of van projectverhuizer (voor zakelijke verhuizingen) kan leren. Met professionele medewerkers kunnen de aangesloten bedrijven aan de kwaliteitseisen van het keurmerk voldoen. Je mag dus een hoge kwaliteit dienstverlening verwachten.

Welke keurmerken zijn er nog meer?

Ben je op zoek naar een erkend verhuisbedrijf dat je kan bijstaan tijdens een zakelijke verhuizing? Let dan op het branchekeurmerk Erkende Projectverhuizers (EPV). Deze projectverhuizers zijn Erkende Verhuizers die zich gespecialiseerd hebben in alle diensten die gerelateerd zijn aan het verhuizen van een bedrijf. Houd er rekening mee dat slechts 10% van de Erkende Verhuizers in Nederland erkend wordt als PPV. Het keurmerk biedt je voordelen op het gebied van:

 • Tijdsbesparing
 • Veiligheid
 • Integriteit
 • Risicobeheer
 • Zekerheid
 • Transparantie

foto-3

Vind de beste Erkende Verhuizer voor je verhuizing

De erkende verhuizer heeft dus goede algemene voorwaarden, geeft garantie en biedt opgeleid personeel. Wil je de voordeligste vinden van alle verhuizers maar wil je hier niet uren naar zoeken? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes en start je met het vergelijken. Zo kies je voor de beste Erkende Verhuizer en geniet je van een zorgeloze verhuizing. Bovendien zit je nergens aan vast, want deze aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar