Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Erkende Verhuizers

Ben je van plan om te verhuizen en wil je weten waarin Erkende Verhuizers verschillen van andere verhuizers? Dan ben je aan het goede adres. Met een erkende verhuizer sta je er niet alleen voor. Bovendien zijn deze verhuisbedrijven verbonden aan het branchekeurmerk Erkende Verhuizers, waardoor je verzekerd bent van een goed verzorgde verhuizing. Lees in dit artikel handige informatie over Erkende Verhuizers.

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Waarom een Erkende Verhuizer inhuren?

Erkende Verhuizers staan voor ervaring, service en kwaliteit. Als je met een van de Erkende Verhuizers werkt ben je gegarandeerd van een professioneel bedrijf. Ook hebben de verhuisbedrijven die bij deze organisatie aangesloten zijn voldoende schadedekking en zijn de verhuiskosten van tevoren inzichtelijk. Je komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bovendien voldoen alle aangesloten bedrijven aan de kwaliteitseisen van het branchekeurmerk Erkende Verhuizers.

De voornaamste kwaliteitseisen van Erkende Verhuizers:

 • Het waarborgen van de veiligheid
 • Er wordt rekening gehouden met het milieu
 • Sprake van goede consumentenvoorwaarden
 • De kwaliteit, ze gaan vakkundig te werk

Erkende Verhuizers inhuren: de voordelen

Een verhuisbedrijf dat zich erkende verhuizer mag noemen, houdt zich aan eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. De Organisatie voor Erkende Verhuizers controleert regelmatig of de aangesloten verhuisbedrijven nog aan deze eisen voldoen. Zo weet je dus zeker dat een erkende verhuizer een betrouwbaar verhuisbedrijf is.

Door het inschakelen van een Erkende Verhuizer profiteer je van een aantal voordelen:

 • Totaal verzorgde verhuizing
 • Professionele service en inpakmaterialen
 • Garanties en verzekeringen
 • Vriendelijke en deskundige verhuizers
 • Een zorgeloze en efficiënte verhuizing
 • Goede algemene voorwaarden, goedgekeurd door de Consumentenbond

Wat kost het inhuren van Erkende Verhuizers?

De kosten voor het vervoeren van je inboedel met behulp van Erkende Verhuizers is doorgaans als volgt opgebouwd:

 • De kosten van de verhuiswagen
 • De kosten van de verhuizers
 • De voorrijkosten

De verhuisbedrijven aangesloten bij Erkende Verhuizers, bieden meer kwaliteit en garantie als het gaat om verhuizen. Je kan rekenen op professionele service en goede afhandeling van je verhuizing. Het kan zijn dat je hier dan ook iets meer voor betaalt. Je kan bovendien gebruikmaken van aanvullende services bij de meeste erkende verhuizers, maar hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Bekijk in onderstaande tabel de prijsindicatie voor het inhuren van een erkende verhuizer.

DienstRichtprijs
Verhuiswagen
verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 70 per uur
verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer/bestuurder€ 80 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of twee- tot drie kamerappartement€ 900
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 1100
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 1100
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 65

Een lijst van Erkende Verhuizers

Om erachter te komen of de verhuizer in jouw omgeving aangesloten is bij het branchekeurmerk, kan je het ledenregister van de Erkende Verhuizers raadplegen. Op hun website is relevante informatie te vinden over de verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij het keurmerk. Om verschillende opties te ontvangen vraag je het best verhuisoffertes aan.

Geniet van een zorgeloze verhuizing

Elk verhuisbedrijf heeft eigen prijzen en specialismen, hierdoor is het lastig om te bepalen welk verhuisbedrijf het best bij jouw verhuizing past. Wil je de meest geschikte verhuizer vinden en daarnaast weten wat jouw verhuizing kost? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou in de buurt. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. 

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Jij regelt het huis, wij de verhuizers.

Erkende Verhuizers

Kenmerken van Erkende Verhuizers

Als je ervoor kiest om een van de Erkende Verhuizers in te huren, heb je meer garantie op een goed verzorgde verhuizing. Dit wil zeggen dat je uit kan gaan van een aantal kernwaarden waar het keurmerk van Erkende Verhuizers voor staan. Hieronder noemen we de voornaamste kenmerken waar een erkend verhuisbedrijf aan voldoet.

Goede algemene voorwaarden

Het is goed om te weten wat je van je Erkende Verhuizer kan verwachten. De algemene voorwaarden worden overhandigd bij een definitieve verhuisopdracht, maar je kan ook online de voorwaarden nalezen. Zo behandelt een onafhankelijke geschillencommissie mogelijke conflicten tussen de verhuizer en het verhuisbedrijf en geeft deze een bindend advies aan beide partijen. Deze voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.

Garantie en verzekering

Je verhuizing wordt uitgevoerd onder dekking van het Garantiecertificaat. Dat betekent dat er voor vervangende verhuizers wordt gezorgd wanneer je eigen verhuizer de verhuizing niet kan uitvoeren. Bij een faillissement is je aanbetaling tot 25% gegarandeerd door de organisatie voor Erkende Verhuizers, indien de verhuizing wordt overgenomen. Ook verzekert een Erkende Verhuizer je inboedel tijdens de verhuizing tot een bedrag van € 100.000.

Opgeleid en gediplomeerd verhuispersoneel

Erkende verhuisbedrijven werken alleen met goed opgeleid en gediplomeerd personeel. Er bestaan meerdere opleidingen in Nederland waar een verhuizer het vak van inboedelverhuizer (voor een particuliere verhuizing) of van projectverhuizer (voor zakelijke verhuizingen) kan leren. Met professionele medewerkers kunnen de aangesloten bedrijven aan de kwaliteitseisen van het keurmerk voldoen. Je mag dus een hoge kwaliteit dienstverlening verwachten.

Welke andere verhuiskeurmerken zijn er?

Ben je op zoek naar een erkend verhuisbedrijf dat je kan bijstaan tijdens een zakelijke verhuizing? Let dan op het branchekeurmerk Erkende Projectverhuizers (EPV). Deze projectverhuizers zijn Erkende Verhuizers die zich gespecialiseerd hebben in alle diensten die gerelateerd zijn aan het verhuizen van een bedrijf. Houd er rekening mee dat slechts 10% van de Erkende Verhuizers in Nederland erkend wordt als PPV. Het keurmerk biedt je voordelen op het gebied van:

 • Tijdsbesparing
 • Veiligheid
 • Integriteit
 • Risicobeheer
 • Zekerheid
 • Transparantie

verhuizen erkende verhuizers

Vind de beste Erkende Verhuizer voor je verhuizing

De erkende verhuizer heeft dus goede algemene voorwaarden, geeft garantie en biedt opgeleid personeel. Wil je de voordeligste verhuizers vinden voor jouw verhuizing? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes en kan je starten met vergelijken. Zo kies je voor de beste Erkende Verhuizer en geniet je van een zorgeloze verhuizing. 

4/5 - (8 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar