Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizing

Een verhuizing kan een complexe en tijdrovende onderneming zijn, van verhuizers inschakelen en je spullen inpakken, tot het doorgeven van je adreswijziging. Verhuisbedrijven zijn erin gespecialiseerd om te zorgen dat jouw persoonlijke eigendommen veilig bij je nieuwe woning aankomen. Een succesvolle verhuizing vergt de juiste planning en uitvoering. Hier vind je alles wat je moet weten over verhuizen.

De planning van je verhuizing

Om ervoor te zorgen dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt, is een goede planning van belang. Weet je inmiddels dat je gaat verhuizen? Ga dan meteen aan de slag met je verhuisplanning, er komt meer bij kijken dan je misschien in de eerste instantie denkt.

Bedenk van tevoren hoeveel je moet inpakken, hoe meer spullen je hebt, hoe eerder je ermee moet beginnen. Schakel je een verhuizer in? Dan kunnen zij je meestal voorzien van de materialen. De inpakmaterialen kunnen ze bij je afleveren zodat je tijdig kan beginnen met inpakken. Een verhuisbedrijf vinden voor je verhuizing doe je door het aanvragen van verschillende offertes. Zo kan je vergelijken welke kosten en diensten het beste bij je passen.

Zorg ook voor je inschrijving in je nieuwe woonplaats en geef de adreswijzigingen door. De belastingdienst wordt geïnformeerd door de gemeente zodra je inschrijving is gedaan.

Niks vergeten? Ga het na op onze verhuischecklist.

Hoeveel kost een verhuizing?

Je hebt je huidige woning verkocht of de huur opgezegd en besloten te verhuizen naar een nieuwe woning. Als je besluit te verhuizen, is waarschijnlijk een van de eerste vragen die in je opkomt: wat kost verhuizen?

  • Kosten voor de verhuiswagen
  • Kosten voor de verhuizers
  • Voorrijkosten

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde verhuiskosten per onderdeel per uur.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Hulpmiddelen bij verhuizen

Naast bovenstaande diensten zijn er ook nog aanvullende verhuisservice beschikbaar, zoals het huren van een verhuislift, de bediening ervan of de inboedelopslag. Afhankelijk van de soort woning waaruit je vertrekt en de nieuwe woning is er wellicht extra verhuishulp nodig.

De inboedelopslag kan van pas komen als je bijvoorbeeld een periode moet overbruggen dat je tussen twee woningen inzit. Dit kan voorkomen als er nog een verbouwing moet worden gedaan of als je de oude woning moet verlaten, maar nog niet direct in de nieuwe woning kan trekken.

Om je een indicatie te geven van de overige verhuisservice mogelijkheden, geven wij hier een overzicht met prijzen weer.

Type verhuisserviceRichtprijs per type (incl. btw)
InboedelopslagVanaf € 60 per maand (3m3
Goederen in- en uitpakken€ 25 per uur
Verhuislift€ 75 per uur
Woningontruiming€ 500 - € 2.000, afhankelijk van werkzaamheden
Klusjesman€ 40 per uur
Piano transportVanaf € 200 - € 300

Bespaar op de kosten van je verhuizing

Voor elke verhuisopdracht is er weer een andere prijs. Wil je precies weten waar je aan toe bent en zorgeloos kunnen verhuizen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers bij jou uit de buurt. Het prijsverschil tussen deze verhuizers kan flink uiteen lopen. Je bent dus in een aantal gevallen ook nog eens goedkoper uit. Het aanvragen van offertes is geheel gratis én vrijblijvend. Je krijgt duidelijk inzicht in de prijzen, zonder dat je ergens aan vast zit. 

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

verhuizen kosten verhuizing

Wat is het voordeel van erkende verhuizers inhuren?

Een verhuisbedrijf kan verschillende taken voor je uitvoeren,denk aan het in- en uitpakken en het vervoeren van je inboedel. Het voordeel van het inschakelen van een erkend verhuisbedrijf is dat deze snel, professioneel en efficiënt werkt. Bovendien zijn ze aangesloten bij het keurmerk Erkende Verhuizers. Dit houdt in dat het bedrijf aan bepaalde voorwaarden voldoet en regelmatig wordt gekeurd. De verhuizers in dienst van een erkend verhuisbedrijf hebben een opleiding afgerond en voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. De algemene voorwaarden zijn in samenspraak met de consumentenbond opgesteld en de verzekering is goed geregeld. Let er bij de aanvraag van een verhuisofferte dan ook goed op of je te maken hebt met een erkend verhuisbedrijf.

Zorgeloos verhuizen

Een verhuisbedrijf neemt het merendeel van je verhuizing uit handen en zorgt ervoor dat het soepel en efficiënt verloopt. Er zijn een aantal manieren hoe je zorgeloos verhuist. Hieronder lees je een aantal handige tips.

  • Let op de kwaliteit van het verhuisbedrijf

Bij het zoeken naar een verhuisbedrijf is het belangrijk om op kwaliteit te letten. Je wil er niet op de verhuisdag achter komen dat de verhuizers onvoldoende verstand hebben van het vervoeren van je spullen. Let daarom op keurmerken, bijvoorbeeld het keurmerk Erkende Verhuizers en lees bijvoorbeeld de reviews op internet. Zo heb je een goed beeld van de eerdere projecten van de verhuisservice en maak je goed geïnformeerd de juiste keuze.

  • Maak een plattegrond van je nieuwe woning

Door voor de verhuizing een plattegrond te maken van je nieuwe woning, heb je alle tijd om over je nieuwe indeling na te denken en je meubels een plek te geven. Zo hoef je hier op de verhuisdag zelf niet meer bij stil te staan. Deel deze plattegrond eventueel ook met de verhuizers voor een goede afstemming. Daarnaast voorkom je ook dat je na het verhuizen zelf nog met zware dozen moet sjouwen om ze op de juiste plek in huis te krijgen.

  • Bereid je goed voor op de verhuisdag

Een goed begin is het halve werk, zo ook bij een verhuizing. Pak je zelf je inboedel in? Zorg er dan voor dat op de dag van de verhuizing alles al klaarstaat. De verhuizers hebben uiteraard allerlei hulpmiddelen om je spullen extra beschermd in te laden, maar ze gaan er wel vanuit dat de basis klaarstaat. Dit betekent alle losse spullen in dozen, meubels eventueel uit elkaar gehaald en breekbare materialen bij elkaar gezet en zo goed mogelijk verpakt.

Waar moet je een verhuizing doorgeven?

Als je gaat verhuizen, dien je de adreswijziging door te geven aan de gemeente. Tegenwoordig kan je dit gemakkelijk online regelen en hoef je niet speciaal naar het gemeentehuis. De gemeente geeft de wijziging door aan de belastingdienst en de overheidsinstanties. Denk eraan om abonnementen en post die je maandelijks ontvangt naar het juiste adres te laten sturen. Dit moet je zelf doorgeven.

Particulier, zakelijk of internationaal verhuizen

Verhuizen kan binnen verschillende gebieden ingedeeld worden. Veel consumenten denken direct aan de particulier verhuizen, maar ook zakelijke of internationale verhuizingen komen veel voor en hebben specifieke aandachtspunten. Denk bij een bedrijfsverhuizing bijvoorbeeld aan het aanstellen van een coördinator en het maken van een draaiboek. Dat zorgt voor een goed gestroomlijnde verhuizing. Internationaal verhuizen vraagt om een gespecialiseerd verhuisbedrijf, dat ervaring heeft met het vervoer van containers over zee of door de lucht.

verhuizen verhuistips

Kosten en moeite besparen bij het verhuizen? Check de verhuistips!

Bij een verhuizing zijn er mogelijkheden om de kosten laag te houden en ervoor te zorgen dat het verhuizen stressvrij en soepel verloopt. Lees hier een aantal handige verhuistips die je verhuizing een stuk aangenamer maken.

  1. Verhuis met structuur

Verhuis verstandig en gestructureerd hierdoor gaat het allemaal sneller. Door van tevoren lijstjes te maken met wat je allemaal nog moet doen, hou je overzicht en weet je zeker dat je niets vergeet. Denk bijvoorbeeld aan een lijstje met alle administratieve zaken die je moet regelen en met wat je bij elkaar wil inpakken.

  1. Verhuis efficiënt

Om stress te voorkomen, is het verstandig om zo efficiënt mogelijk in te pakken. Begin op tijd met inpakken en huur of koop stevige en gespecialiseerde verhuisdozen. Het verhuizen verloopt sneller als je de inboedel al klaar zet voor de verhuisdag, hierdoor zijn de spullen sneller ingeladen. Ten slotte is het handig om op elke doos de inhoud te schrijven, zodat ook het uitpakken vlotter verloopt en het helpt de verhuizers de verhuisdozen op de juiste plek neer te zetten.

  1. Neem een professioneel verhuisbedrijf in dienst

Veel mensen denken dat ze verhuizen makkelijk zelf af kunnen. Toch is verhuizen niet voor iedereen weggelegd. In de praktijk blijkt dat er nogal eens wat mis gaat als mensen zelf aan de slag gaan om hun inboedel van A naar B te vervoeren. Daarom is het verstandig om een expert het werk te laten uitvoeren. Ook tijdens een stressvolle periode, bijvoorbeeld door een spoedverhuizing, kunnen verhuisbedrijven je de nodige zorgen uit handen nemen.

Vergelijk verhuisoffertes

Hoe vind je snel en gemakkelijk een voordelige verhuizer bij jou in de buurt? Simpel. Vergelijk verhuisbedrijven eenvoudig via Verhuisoffertes.com. Vraag tot maar liefst 6 offertes aan van gerenommeerde verhuizers bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen nemen de vakspecialisten contact met je op. Daarnaast is de aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar