Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisplanning

Bij een verhuizing lopen zaken al snel door elkaar, omdat er zoveel verschillende dingen te doen zijn. Door je verhuizing te plannen zorg je voor een goede voorbereiding. Lees hoe je jouw verhuisplanning strak zet en zo verrassingen op het laatste moment voorkomt.

 

Nieuwe huur- of koopwoning

Voordat je naar je nieuwe huur- of koopwoning kunt verhuizen, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Het is belangrijk om de kamers en ramen van je nieuwe woning op te meten voor de verhuizing. Denk aan het op tijd opzeggen van de huur van je oude woning of het plannen van de overdracht van je koopwoning. Vergeet daarnaast niet om eventueel huursubsidie en/of een verhuisvergoeding aan te vragen.

De voorbereiding

Ter voorbereiding op een goed georganiseerde verhuizing, kan je het beste gebruik maken van een checklist. Zo vergeet je geen belangrijke actiepunten in te plannen, zoals het aanvragen van verhuisverlof, het aanmelden van de kinderen bij hun nieuwe school en het regelen van gas, water, elektra, internet en telefoon in je nieuwe huis. Zet je abonnementen om naar je nieuwe adres of zeg ze op.

Tip: voor het versturen van verhuisberichten kan je gebruik maken van de verhuisservice van Post NL. Stuur in ieder geval een adreswijziging naar:

  • verzekeraars
  • banken
  • belastingdienst
  • gemeente
  • tandarts
  • huisarts
  • apotheek
  • familie
  • vrienden

Vraag vrijblijvend verhuis offertes aan van meerdere verhuisbedrijven.

Verhuisplanning

Verhuisbedrijven vergelijken

Als je een verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan raden we je aan om het aanvragen van meerdere offertes in je verhuisplanning op te nemen. Het kan aanzienlijk voordeel opleveren om prijzen te naast elkaar te leggen en zo het aanbod van diverse verhuisbedrijven voor jouw verhuizing te vergelijken

Verzekering controleren

Controleer ook je inboedel- en opstalverzekering en breng je verzekeraar op de hoogte van je verhuizing. De inboedelverzekering moet ingaan op de dag dat je verhuist. Een opstalverzekering moet ingaan op de dag van de eigendomsoverdracht. Laat de opstalverzekering van je oude huis daarom doorlopen totdat deze officieel is overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

De verhuizing

Het plannen van de verhuizing zelf vraagt misschien nog wel het meeste aandacht. Zo is het belangrijk om professionele verhuizers op tijd in te schakelen en  te beginnen met inpakken. Voor de verhuisdag zelf is het handig om opvang voor kinderen en huisdieren te regelen. Vergeet niet om op die dag de meterstanden van de oude woning te noteren. Het is verstandig om dit in de verhuisplanning op te nemen.

Na de verhuisdag

Het zorgvuldig opstellen van verhuisplanning leidt tot een goed verlopende verhuisdag. Denk nog even aan de laatste actiepunten, zoals het inleveren van de verhuisdozen en het melden van eventuele schade bij het verhuisbedrijf. Hierna geniet je van je nieuwe huis.

Verhuisbedrijven helpen u ook vóór de verhuizing

Tijdens de voorbereiding van je verhuizing zijn er veel kleine dingen die je eenvoudig en snel zelf uit kunt voeren. Je bespaart tijd als je bij een verhuisbedrijf bijvoorbeeld ook de verhuisdozen huurt of koopt. Daarnaast bespaar je nog meer tijd als verhuizers je bezittingen in- en uitpakken. Verhuisbedrijven hebben gespecialiseerde verhuizers en kunnen daarom snel en goed verhuizen. Vraag daarom vrijblijvend verhuis offertes aan van meerdere verhuisbedrijven.

5/5 - (1 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar