153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuisplanning

Bij een verhuizing lopen zaken al snel door elkaar, omdat er zo veel verschillende dingen te doen zijn. Door uw verhuizing te plannen zorgt u voor een goede voorbereiding. Lees hoe u uw verhuisplanning strak zet en zo verrassingen op het laatste moment voorkomt.

Verhuisplanning

Er komt veel kijken bij het opstellen van een verhuisplanning. We hebben de belangrijkste fases voor u op een rij gezet.

 • Nieuwe huur- of koopwoning
 • De voorbereiding
 • Verhuisbedrijven vergelijken
 • Verzekering controleren
 • De verhuizing
 • Na de verhuisdag

Verhuisplanning

Nieuwe huur- of koopwoning

Voordat u naar uw nieuwe huur- of koopwoning kunt verhuizen, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Het is belangrijk om de kamers en ramen van uw nieuwe woning op te meten voor de verhuizing. Denk aan het op tijd opzeggen van de huur van uw oude woning of het plannen van de overdracht van uw koopwoning. Vergeet daarnaast niet om eventueel huursubsidie en/of een verhuisvergoeding aan te vragen.

De voorbereiding

Ter voorbereiding op een goed georganiseerde verhuizing, kunt u het beste gebruik maken van een checklist. Zo vergeet u geen belangrijke actiepunten in te plannen, zoals het aanvragen van verhuisverlof, het aanmelden van de kinderen bij hun nieuwe school en het regelen van gas, water, elektra, internet en telefoon in uw nieuwe huis. Zet uw abonnementen om naar uw nieuwe adres of zeg ze op.

Tip: voor het versturen van verhuisberichten kunt u gebruik maken van de verhuisservice van Post NL. Stuur in ieder geval een adreswijziging naar:

 • verzekeraars
 • banken
 • belastingdienst
 • gemeente
 • tandarts
 • huisarts
 • apotheek
 • familie
 • vrienden

Verhuisbedrijven vergelijken

Als u een verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan raden we u aan om het aanvragen van meerdere offertes in uw verhuisplanning op te nemen. Het prijsverschil kan namelijk oplopen tot 40%. Het kan u dus aanzienlijk voordeel opleveren om prijzen te naast elkaar te leggen en zo het aanbod van diverse verhuisbedrijven voor uw verhuizing te vergelijken.

Verzekering controleren

Controleer ook uw inboedel- en opstalverzekering en breng uw verzekeraar op de hoogte van uw verhuizing. De inboedelverzekering moet in gaan op de dag dat u verhuist. Een opstalverzekering moet in gaan op de dag van de eigendomsoverdracht. Laat de opstalverzekering van uw oude huis daarom doorlopen totdat deze officieel is overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

De verhuizing

Het plannen van de verhuizing zelf vraagt misschien nog wel het meeste aandacht. Zo is het belangrijk om professionele verhuizers op tijd in te schakelen en  te beginnen met inpakken. Voor de verhuisdag zelf is het handig om opvang voor kinderen en huisdieren te regelen. Vergeet niet om op die dag de meterstanden van de oude woning te noteren. Het is verstandig om dit in de verhuisplanning op te nemen.

Na de verhuisdag

Het zorgvuldig opstellen van verhuisplanning leidt tot een goed verlopende verhuisdag. Denk nog even aan de laatste actiepunten, zoals het inleveren van de verhuisdozen en het melden van eventuele schade bij het verhuisbedrijf. U kunt hierna volledig genieten van uw nieuwe huis.

Verhuisbedrijven helpen u ook vóór de verhuizing

Tijdens de voorbereiding van uw verhuizing zijn er veel kleine dingen die u eenvoudig en snel zelf uit kunt voeren. U bespaart tijd als u bij een verhuisbedrijf bijvoorbeeld ook de verhuisdozen huurt of koopt. Daarnaast bespaart u nog meer tijd als verhuizers uw bezittingen in- en uitpakken.

Verhuisbedrijven hebben gespecialiseerde verhuizers en kunnen daarom snel en goed verhuizen. Vraag daarom vrijblijvend verhuis offertes aan van meerdere verhuisbedrijven.