Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Checklist verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Bij een verhuizing komt een hoop kijken en hierdoor zie je snel door de bomen het bos niet meer. Om ervoor te zorgen dat je verhuisdag zo soepel mogelijk verloopt, is het handig om wat hulp te hebben. Je leest hier een handige verhuis checklist om zo jouw verhuizing in goede banen te leiden. Volg de stappen op weg naar een stressloze verhuizing.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Checklist verhuizen

De onderstaande stappen helpen je bij het versoepelen van het verhuisproces.

Stap 1Regel belangrijke zaken (adreswijziging, gas, water en licht)
Stap 2Sorteer uw spullen, denk aan het milieu
Stap 3Pak uw spullen efficient in
Stap 4Neem vrije dagen op
Stap 5Regel een oppas
Stap 6Schakel hulptroepen in
Stap 7Ontdooi uw vriezer en koelkast
Stap 8Meet alle maten van uw nieuwe ruimtes op
Stap 9Maak een planning voor de verhuisdag
Stap 10Draag uw oude sleutels over

Verhuis checklist stap 1. Regel je belangrijke zaken (adreswijziging, gas, water & licht)

Minimaal 5 dagen voordat je definitief verhuist, moet je bij je nieuwe gemeente een adreswijziging doorgeven. Daarnaast is het verstandig om belangrijke zaken te regelen, zoals gas, water en licht, verzekeringen en abonnementen. Via de verhuisservice van PostNL regelt je jouw postzaken gemakkelijk. Zo weet je zeker dat al uw post op je nieuwe adres aankomt.

Verhuis checklist stap 2. Sorteer je spullen en denk aan het milieu

Voordat je je spullen inpakt, is het handig om je hele inboedel te bekijken. Welke meubels wil je wel en niet meenemen? Wil je spullen weggooien? Doe dit dan milieubewust. Denk hierbij aan bijvoorbeeld witgoed en elektronische apparaten. Veel gemeenten beschikken over een recycle-centrum waar deze apparaten ingeleverd kunnen worden, zodat anderen er later van profiteren.

Verhuis checklist stap 3. Pak je spullen efficiënt in

Door je spullen efficiënt in te pakken, voorkom je stress. Hieronder lees je enkele tips op een rij:

  • Begin ruim op tijd, dit voorkomt eventuele stressvolle situaties
  • Huur versterkte verhuisdozen, denk aan kunststof dozen die je later kan hergebruiken
  • Schrijf op de zij- of bovenkant van elke doos wat erin zit en waar deze doos heen moet
  • Gebruik zacht materiaal om je waardevolle spullen te beschermen
  • Label de kabels van je apparatuur

Verhuis checklist stap 4. Neem vrije dag op voor je verhuizing

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar door de drukte schiet het er wellicht bij in om vrij te vragen voor je verhuizing. Je krijgt meestal een aantal vrije dagen van je werkgever om je verhuizing te regelen. Is de verhuisdatum bekend? Vraag deze dagen dan direct aan, zodat je alle tijd hebt.

Verhuis checklist stap 5. Regel een oppas

Kinderen en huisdieren vragen ook tijdens je verhuizing af en toe aandacht. Als je ongestoord wilt werken, is het wellicht prettig om een oppas te regelen.

Verhuis checklist stap 6. Schakel hulptroepen/extra verhuizers in

Heb je al bedacht hoe je jouw verhuizing wilt regelen? Voor een verhuiswagen met een inhoud van 50 m3 en een verhuizer betaal je gemiddeld € 70 per uur. Een professionele verhuizer is opgeleid en weet precies wat hij doet. Wanneer je kosten wilt besparen, kan je vrienden en familie inschakelen. Zorg ervoor dat je iedereen een taak geeft, zodat de verhuizing alsnog soepel verloopt.

Verhuis checklist stap 7. Ontdooi de vriezer en koelkast

Zorg ervoor dat je de vriezer 2 dagen van tevoren uitschakelt. Dan is het ijs gesmolten en is de vriezer van binnen helemaal droog. Hierdoor is het makkelijker om de vriezer en de koelkast te verhuizen.

Verhuis checklist stap 8. Meet alle maten van je nieuwe kamers op

Voordat je verhuist, is het handig om alle maten van de ramen, vloeren en deuren van je nieuwe kamers op te meten. Als er nog geen spullen in de ruimte staan, is het gemakkelijker om alle maten op te meten. Zo richt je je woning later snel en efficiënt in.

Verhuis checklist stap 9. Maak een planning voor de verhuisdag

Een soepele verhuisdag is fijn voor iedereen. Om dit voor elkaar te krijgen, mag een planning uiteraard niet ontbreken. Maak een duidelijk schema voor de ochtend, middag en eventueel avond. Zo weet je precies van uur tot uur wat er moet gebeuren. Dit geeft houvast en rust.

Verhuis checklist stap 10. Draag de oude sleutels over

Een checklist is niet compleet zonder sleuteloverdracht. Overhandig je sleutels en sluit een periode af. Zo ga je met goede moed en volop energie een nieuwe periode tegemoet.

Vergelijk en bespaar op je verhuiskosten

Een complete verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kost ongeveer € 1250, uitgaande van een vrijstaande woning. Ga jij binnenkort verhuizen en wil je niet te veel betalen? Controleer dan of je voor een verhuiskostenvergoeding in aanmerking komt. Je kan flink besparen op kosten door prijzen van verhuisbedrijven te vergelijken. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies de verhuizer die het best bij  past. Binnen 2 werkdagen heb je de offertes in huis en zie je direct hoeveel je bespaart op de verhuiskosten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar