Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuislift

Een verhuislift biedt bij het verhuizen uitkomst als je op grote hoogte woont of wanneer je trapgat te smal is om meubels door te verplaatsen. Met behulp van een verhuislift haal je met gemak de meubels en zware objecten naar beneden, zo hoef je minder te sjouwen en voorkom je onnodige beschadigingen in huis en aan je meubels. In dit artikel lees je meer over het de voordelen en kosten voor het huren van een verhuislift bij een verhuisbedrijf.

 

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een verhuislift?

Bij een verhuizing krijg je altijd te maken met verschillende kosten. Ook als je zelf gaat verhuizen is er vast wel iets nodig dat geld kost. Zoals een busje of verhuiswagen om je spullen in te vervoeren, verhuisdozen of een verhuislift.

Wil je een indicatie van de kosten van het huren van een verhuislift? Bekijk de tabel hieronder.

DienstRichtprijs
Verhuislift
Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 per uur
1 verhuislift per dag€ 450
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Wil je meer inzicht in de kosten voor een verhuizing en/of het inhuren van een verhuisbedrijf? Neem dan een kijkje in ons artikel over verhuiskosten.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Wanneer is een verhuislift nodig?

Als je op een hogere verdieping woont of het trapgat is erg smal, dan kan het nuttig zijn om een verhuislift te huren voor tijdens je verhuizing. De verhuislift kan je met of zonder bediening huren bij een verhuisbedrijf.

Heb je veel grote voorwerpen, meubels of apparaten? Dan is het aan te raden om een professionele verhuizer in te schakelen bij het bedienen van de lift en eventueel voor de volledige verzorging van je verhuizing. Twijfel je of een verhuislift nodig is? Overleg dan even met het verhuisbedrijf van jouw keuze.

verhuislift

Hoe werkt een verhuislift?

Een verhuislift kan als aanhanger met een trekhaak vervoert worden, de lift is dus mobiel en gemakkelijk te verplaatsen. Bij aankomst op de bestemming moet de verhuislift losgekoppeld worden en op stabiele ondergrond worden geplaatst. Bij het neerzetten van de lift wordt deze voor de gevel geplaatst. Als je er zelf mee aan de slag gaat, plaats de lift dan altijd volgens de instructies van het verhuisbedrijf. Wanneer je een verhuizer inhuurt zal hij ervoor zorgen dat alles correct is geplaatst.

Je kan de verhuislift draaien en verstellen tot de hoogte waar je gaat in- en uitladen. De verhuislift kan tot zo’n 30 meter hoogte worden ingesteld. De afstandbediening van de lift moet worden aangesloten op stroom, hiermee bedien je de lift omhoog en omlaag. Belangrijk is dat je alles wat naar boven of naar beneden gaat goed vastzet.

Een verhuislift huren: de voordelen

Een verhuislift voorkomt een heleboel gedoe met zware spullen naar boven. Met meerdere meubels en apparaten om naar boven te krijgen is een verhuislift een aanrader. Een gemiddelde verhuizing met behulp van een verhuislift duurt ongeveer 2 uur. Met zelf alles tillen ben je al snel veel langer bezig. Vooral als je op grote hoogte woont, komt een verhuislift dus goed van pas. Hieronder zetten we enkele voordelen voor je op een rij:

 • Je hoeft niet te sjouwen met zware meubels
 • De rest van je woning (muren, kozijnen etc) blijft onbeschadigd
 • Je bespaart tijd en kosten dankzij de efficiëntie van de verhuislift
 • Met het inhuren van deskundig personeel blijft je inboedel intact
 • Veel minder kans op gevaarlijke situaties op de verhuisdag

Professionele verhuisbedrijven nemen verhuismateriaal, zoals spanbanden en verhuisdekens mee, zodat al je spullen veilig worden verhuisd.

Komst van de verhuislift voorbereiden

Er zijn een aantal stappen die je kan ondernemen om je verhuizing met behulp van een verhuislift soepel te laten verlopen. Je ziet hieronder een opsomming.

 • Bekijk voordat je verhuist of je spullen door het raam passen
 • Check of er genoeg ruimte voor je woning is om de verhuislift te plaatsen
 • Vraag eventueel een parkeervergunning of -ontheffing aan bij de gemeente
 • Zorg ervoor dat je breekbare spullen goed verpakt zijn om schade te voorkomen
 • Schakel familie en vrienden in om de verhuizing nog sneller en vlotter te laten verlopen
 • Bespreek van tevoren met het verhuisbedrijf welke meubels en spullen met de lift omhoog moeten

Parkeervergunning of -ontheffing aanvragen

Een verhuizing kan een stressvolle onderneming zijn. Zorg er daarom voor dat van tevoren alles goed geregeld is. Een verhuisbedrijf mag niet overal parkeren. Daarom is het verstandig om voor je verhuizing bij de gemeente een parkeervergunning of -ontheffing aan te vragen. Je kan deze vergunning aanvragen voor 1 dag.

De prijzen van vergunningen en ontheffingen verschillen per gemeente. In kleinere gemeenten bedragen deze tot € 20, in de grotere steden moet je rekening houden met enkele honderden euro’s. Bespreek dit wel altijd eerst met het verhuisbedrijf, in de meeste gevallen zullen zij hier zelf voor zorg dragen.

Bespaar op het huren van een verhuislift

Wil je een verhuislift huren, maar er niet te veel voor betalen? Dan is het verstandig om alle prijzen van verhuisbedrijven eerst te vergelijken. Hoe je dit doet? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen neemt een verhuisspecialist contact met je op om je wensen en eisen door te spreken. Start vervolgens de vergelijking en bespaar op je verhuiskosten.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar