Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen wil natuurlijk iedereen. Uiteraard wil je zowel goed geholpen worden als geld uitsparen. Er zijn verschillende manieren om de kosten van je verhuizing te beperken. Bedenk ook van tevoren wat voor hulp je nodig hebt om je verhuizing soepel te laten verlopen. Hoe kan je goedkoop verhuizen? In dit artikel lees je meer over de gemiddelde prijzen en vind je zes handige bespaartips om je kosten binnen de perken te houden.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Besparen op verhuiskosten

De kosten van verhuisbedrijven kunnen uiteen lopen, daarom doe je er goed aan om offertes van meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. Ontvang geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes van vakkundige verhuisbedrijven uit jouw regio. Je kan kiezen voor de voordeligste offerte en zo besparen op je verhuiskosten.

Besparen op je verhuizing?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Wat kost goedkoop verhuizen?

Het is prettig om te weten met welke kosten je rekening moet houden voor een verhuizing. Ook al lopen de kosten van verschillende verhuisbedrijven uiteen, de basis is meestal hetzelfde. Verhuiskosten zijn opgebouwd uit 3 verschillende onderdelen:

 • De kosten van de verhuizers
 • De kosten van de verhuiswagen
 • De voorrijkosten

De bovengenoemde services zorgen voor het overgrote deel van je verhuiskosten. Het is mogelijk om gebruik te maken van aanvullende verhuisservices, denk hierbij aan het huren van een verhuislift. Deze services brengen wel extra kosten met zich mee.

In de tabel hieronder vind je per onderdeel de gemiddelde kosten van een standaard verhuizing. De genoemde verhuiskosten kunnen per verhuisbedrijf verschillen, dit kan je terugzien in de offerte.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Hoe bespaar je op de verhuiskosten? 6 tips

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kost gemiddeld rond de € 1.500 tot € 2.500, uitgaande van een appartement of rijtjeshuis. Voor een vrijstaande woning kom je al gauw rond de € 3.000 uit. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid te verhuizen kubieke meters aan spullen en de bereikbaarheid van de woning. Denk hierbij ook aan de verdieping, hoge trap of lift etc.

Met behulp van de volgende bespaartips voorkom je dat de kosten voor je verhuizing te hoog oplopen.

 1. Vergelijk meerdere verhuisoffertes
 2. Verhuis op een doordeweekse dag
 3. Doe afstand van oude spullen
 4. Kom je in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding?
 5. Verhuis gedeeltelijk zelf
 6. Maak goede afspraken met het verhuisbedrijf

1. Vergelijk meerdere verhuisoffertes

Een verhuisofferte geeft je meer inzicht in de verhuiskosten voor je verhuizing. Door het aanvragen van meerdere verhuisoffertes ben je in staat om te onderhandelen over de prijzen en gewenste diensten van verschillende verhuisbedrijven. Het is verstandig om voor het vergelijken vast te leggen wat er precies verhuisd moet worden zodat je dit kan opgeven en de verhuizers de grootte van de verhuiswagen kunnen bepalen.

2. Verhuis op een doordeweekse dag

Houd altijd rekening met de gewenste verhuisdagen, de meeste verhuisbedrijven hanteren weekendtoeslagen. Op zaterdag hanteert men meestal een toeslag van 25% en op zondag 75%. Het kan dus flink in de kosten schelen om doordeweeks te verhuizen. Bovendien biedt wellicht niet elk bedrijf verhuisservices aan in het weekend. Mocht het dus niet anders kunnen en moet je in het weekend verhuizen? Bespreek dit dan van tevoren met de verhuizers.

goedkoop verhuizen

3. Doe afstand van oude spullen

Overbodige spullen dragen bij aan een grotere inboedel en hiermee hogere verhuiskosten. Het is dus verstandig om voor de verhuizing je inboedel goed door te lopen en overtollige spullen weg te gooien. Oude huishoudelijke apparaten kan je bijvoorbeeld gratis inleveren bij winkelketens of de gemeente, zo belast je ook het milieu niet onnodig en maak je efficiënter gebruik van de maximale capaciteit van de verhuiswagen. Dit betekent dat er minder ritten nodig zijn voor de inboedel, of een kleinere verhuiswagen waardoor je flink bespaart op de totale kosten. Ook indien je gebruik moet maken van tijdelijke opslag voor je goederen scheelt dit in de ruimte die je moet huren en dus in de kosten.

4. Is verhuiskostenvergoeding mogelijk?

Controleer tijdig of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Er zijn verschillende situaties die je recht geven op een vergoeding. Wanneer je bijvoorbeeld genoodzaakt bent om voor je baan te verhuizen worden de inrichting– en verhuiskosten vaak door de werkgever vergoed. Voor een verhuizing kan je in zo’n geval tot € 7.750 onbelaste verhuisvergoeding ontvangen van je werkgever. Maak hierover duidelijke afspraken met je werkgever.

Ook kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van je huisbaas als je huurovereenkomst wordt opgezegd vanwege een sloop, renovatie of dringend eigen gebruik. Check altijd goed het huurcontract voordat je aanspraak maakt op deze vergoeding.

De gemeente is ook in staat om je van een vergoeding te voorzien wanneer je moet verhuizen vanwege een handicap of stadsrenovatie.

Indien je in een van de bovenstaande situaties verkeert, ga dan altijd na of je werkelijk in aanmerking komt en wat de vergoeding bedraagt.

5. Gedeeltelijk zelf verhuizen

Je kan de overweging maken om de verhuizing gedeeltelijk te laten uitvoeren door een verhuisbedrijf. Wanneer je zelf een steentje bijdraagt, bespaar je al gauw op de verhuiskosten. Dit doe je door bijvoorbeeld zelf je inboedel in te pakken en klaar te zetten. Je kan uiteraard de verhuizers vragen voor extra bescherming van waardevolle spullen zoals schilderijen en antieke voorwerpen. Verpakkingsmaterialen zitten meestal inbegrepen bij de verhuiskosten.

Je schakelt de verhuizers dan alleen in om je inboedel te vervoeren. Ook verhuren gespecialiseerde verhuisbedrijven alleen een verhuiswagen, voor als je zelf wilt rijden en wilt besparen op de kosten voor het inhuren van verhuizers.

Voor het  besparen op je verhuiskosten kan je verschillende taken zelf doen, je kan hierbij denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Het uit elkaar halen van meubels;
 • Het inpakken van je spullen;
 • De ingepakte dozen alvast klaarzetten;
 • Het zelf huren en besturen van een verhuiswagen of transportbus.

Alle kleine beetjes helpen, zorg dat je goed voorbereid bent zo voorkom je onvoorziene kosten.

6. Maak goede afspraken met het verhuisbedrijf

Niet geheel onbelangrijk is het maken van goede afspraken met het verhuisbedrijf naar keuze. Door alles van tevoren te bespreken kunnen er ook geen onverwachte kosten worden berekend. Stel dat je te weinig goederen hebt opgegeven, of je verwacht dat de verhuizers op de dag zelf ook je meubelen demonteren. Dan kunnen daar extra kosten voor in rekening worden gebracht. Overleg dus altijd goed met de verhuizer wat er moet gebeuren voordat je de offerte en kosten bevestigd.

Kijk daarbij goed naar de verhuisoffertes die je ontvangt en maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf voordat je een beslissing neemt. Zo voorkom je onaangename verrassingen die je mogelijk in een later stadium tegenkomt en verhuis je zo voordelig mogelijk.

Goedkoop verhuizen: ontvang offertes

Het verschil in prijs tussen verschillende verhuizers kan flink uiteen lopen. Hier kan je perfect gebruik van maken. Hoe? Vraag gratis tot wel 6 offertes aan van goedkope verhuizers bij jou uit de buurt. Leg de verhuisoffertes naast elkaar en kies de beste verhuizers uit voor jouw project. Binnen 2 dagen neemt een verhuisspecialist contact met je op om de werkzaamheden te bespreken. Deze aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

5/5 - (4 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar