Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Kosten internationaal verhuizen

Een verhuizing naar een ander land is een ingrijpend moment in je leven. Internationaal verhuizen moet daarom goed aangepakt worden. Vooral als je nog onervaren bent in het spreken van de vreemde taal, is een internationaal verhuisbedrijf een grote hulp. Bovendien moet je rekening houden met meer papierwerk en hogere verhuiskosten. Wat kost internationaal verhuizen en wat moet je allemaal weten? Je leest het in dit handige artikel.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een internationale verhuizing?

Internationaal verhuizen betekent dat je spullen over een langere afstand vervoerd moeten worden. De kosten van een verhuizing naar het buitenland verschillen sterk en worden vooral bepaald door de afstand en het aantal m³ dat nodig is om je inboedel te verhuizen.

Hieronder geven wij een indicatie van internationale verhuiskosten

Bestemming verhuizingKosten indicatie
België€ 1.500 – € 3.000
Duitsland€ 1.500 – € 4.000
Frankrijk / Spanje / Italië€ 1.500 – € 7.000
Engeland€ 2.000 – € 8.000
Amerika€ 3.000 – € 15.000
AfrikaVanaf € 5.000
CanadaVanaf € 5.000
AziëVanaf € 6.000
Zuid-AmerikaVanaf € 6.000
AustraliëVanaf € 7.000

Taxatiebezoek voor internationale verhuiskosten

Internationale verhuisbedrijven komen vaak eerst bij je langs voor een vrijblijvend taxatiebezoek. Omdat de afstand bij een internationale verhuizing zoveel groter is en de transport gecompliceerder, is het van belang dat verhuizers weten hoeveel m³ aan inboedel ze moeten vervoeren. De omvang van inboedel en de afstand bepalen bovendien voor een groot deel de prijs van de verhuizing. Het taxatiebezoek voorkomt een onverwacht hoge rekening voor je internationale verhuizing.

Vraag offertes aan voor jouw internationale verhuizing

Elke internationale verhuizing ziet er anders uit. Dit is ook de reden dat de prijzen per verhuizing flink verschillen. Ben je benieuwd wat jouw internationale verhuizing precies kost? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van verhuisbedrijven. Zo heb je snel inzicht in de prijzen en kies je voor het verhuisbedrijf dat het best bij jou past.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Internationaal verhuizen transport

Hoe verhuis je internationaal?

Wanneer je buiten Nederlands grensgebied gaat wonen, spreken we van een internationale verhuizing. Een internationale verhuizing kan dus naar België zijn, maar ook naar Thailand of Amerika. Hier zit natuurlijk wel een groot verschil tussen. De ene verhuizing zal meer ingrijpender zijn dan de ander.

Binnen Europa

Door de regelgeving “vrijhandel van goederenvervoer” is het minder gecompliceerd om binnen de EU te verhuizen. Dit maakt een verhuizing makkelijker, omdat er bijvoorbeeld minder oponthoud is aan de grens.

Verhuizen met een vrachtwagen

Afhankelijk van de afstand en locatie is het ene vervoersmiddel geschikter dan het andere. In de meeste gevallen volstaat verhuizen met behulp van een vrachtwagen. Wie van Nederland naar België of Duitsland verhuist, kiest daarom voor een verhuiswagen. Ook naar Frankrijk, Spanje en Italië is vaak transport via de wegen de makkelijkste en goedkoopste manier.

Maak duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf waar je voor kiest over wanneer ze je spullen komen ophalen en wanneer ze deze op de plek van bestemming afleveren. Houd in gedachten dat daar soms meer tijd tussenzit dan je denkt. Het kan bijvoorbeeld twee weken duren als ze meerdere verhuizing in één route doen. Bereid je er dus op voor dat sommige spullen een tijdje niet voor handen zullen zijn.

Buiten Europa

Buiten Europa is transport via het luchtruim of per boot het alternatief. Verhuisbedrijven werken vaak samen met partners in het betreffende continent. Zij zorgen ervoor dat je inboedel veilig op de bestemming aankomt en dat al het papierwerk geregeld wordt.

Wellicht krijg je te maken met andere regelgevingen en gebruiken. Ook moet je rekening houden met de douane. Zo worden er controles uitgevoerd en moet het papierwerk op orde zijn. Het verhuisbedrijf kan je hierin adviseren.

kosten internationaal verhuizen transport

Hoe zorg je voor een veilige transport van je inboedel?

Internationaal verhuizen over zee of door de lucht gebeurt vaak met verhuiscontainers. Deze vorm van vervoer voorkomt veel beweging gedurende de transport. Bij zee -en luchttransport wordt er daarom aangeraden om het inpakken over te laten aan professionele (internationale) verhuizers.

Verhuisbedrijven beschikken over speciale verpakkingsmaterialen die de veiligheid van je bezittingen waarborgen tijdens de reis. Denk hierbij aan pakmateriaal zoals: aangepaste dozen, hoezen en houten mallen die schade minimaliseren. Klanten krijgen meestal een track & trace systeem mee om de locatie van hun inboedel te controleren tijdens de reis.

Pak je zelf je spullen in? Bespreek dan met de verhuizers wat zij aan extra beschermende materialen beschikbaar hebben voor het inladen van je verhuisgoederen. Zij kunnen er dan bij het ophalen rekening mee houden en spullen extra stevig verpakken.

Ben je verzekerd voor internationaal verhuizen?

Voordat je definitief naar het buitenland vertrekt doe je er goed aan om uw verzekering op orde te stellen. Hieronder vind je enkele zaken die je ruim van tevoren moet regelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Controleer je polisvoorwaarden en check of je inboedel verzekerd is tijdens de verhuizing
 • Bij een goedkope verzekering kan het voorkomen dat je niet volledig gedekt bent tegen schade
 • Denk eraan om je adreswijziging door te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Zo voorkom je dat je inboedelverzekering komt te vervallen bij aankomst
 • Zoek contact met je verzekeringsmaatschappij voor uitgebreide informatie over je dekking gedurende de verhuizing
 • Overleg met het verhuisbedrijf welke verzekeringdekking zij bieden, zij kunnen vaak de verzekering voor je spullen al van tevoren afsluiten

Kosten bij aankomst van je internationale verhuizing

Naast de verhuiskosten voor het vertrek vanuit Nederland en de transport van je inboedel, heb je bij aankomst ook heel wat te regelen. Denk aan je inschrijving bij de gemeente, contracten afsluiten voor internet, gas, water en licht, maar mogelijk ook meubels, mocht je die niet meenemen.

Verhuis je naar een bestemming buiten de EU of met een andere munteenheid? Zorg er dan voor je dat je al wat cashgeld opneemt bij aankomst en bereken van tevoren de wisselkoers.

Tips voor internationaal verhuizen

Als je verhuist naar het buitenland komt er veel op je af. Handig is om alle to-do’s op te schrijven en gebruik te maken van een checklist. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke zaken vergeet.

 • Start tijdig met het maken van een planning
 • Contacteer verschillende verhuisbedrijven voor offertes
 • Ga na welke documenten er nodig zijn voor zowel de immigratie als voor je reis
 • Zorg dat je de juiste verpakkingsmaterialen in huis hebt (via het verhuisbedrijf)
 • Check je benodigde verzekeringen
 • Schrijf je uit waar nodig en zeg contracten in Nederland op
 • Plan je reis en aankomst, stem dit ook af met het verhuisbedrijf

Bekijk de volledige Internationale verhuischecklist.

Ontvang gratis internationale verhuisoffertes

Als je een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Let bij het vergelijken van offertes op zaken als:

 • Rekent het bedrijf extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare locaties?
 • Rekent het verhuisbedrijf kosten voor tussentijdse opslag van je inboedel in het buitenland mee?
 • Hoeveel m³ bijzondere goederen zijn opgenomen in de offerte voor de internationale verhuizing?
 • Welke garanties en verzekeringen hanteert het verhuisbedrijf voor eventuele schade?

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

3.1/5 - (7 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar