153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Adreswijziging

Eén van de belangrijkste taken bij een verhuizing is het doorgeven van uw adreswijziging Doet u dit niet op tijd, dan levert u dit na de verhuizing vaak problemen op. Er zijn namelijk veel verschillende instanties en personen die uw adreswijziging graag tijdig ontvangen. In dit artikel vindt u alle informatie over het doorgeven van uw adreswijziging.  

Wie mag een adreswijziging doorgeven?

De gemeente is de belangrijkste instantie waar u uw adreswijziging aan moet doorgeven. De adreswijziging is zowel persoonlijk als schriftelijk door te geven aan de gemeente waar u gaat wonen. Niet iedereen mag een adreswijziging doorgeven aan de gemeente. Wie bevoegd is om een adreswijziging door te geven is:

 • Een meerderjarig persoon die een verhuizing doorgeeft voor zichzelf;
 • Een minderjarige van 16 of 17 jaar die zelf gaat verhuizen;
 • Samenwonende echtgenoten;
 • Ouders of verzorgers van minderjarige kinderen;
 • Een curator voor een persoon die onder curatele staat;
 • Een persoon die gemachtigd is.

Wanneer moet een adreswijziging doorgegeven zijn?

Gaat u over 6 maanden of misschien binnen 2 weken verhuizen? Het doorgeven van uw nieuwe adres is niet altijd mogelijk. Uw gemeente hanteert hiervoor namelijk een standaard termijn. U dient uw adreswijziging binnen 4 weken voor de verhuisdag door te geven. Bent u dit vergeten? Na uw verhuisdag heeft u uiterlijk 5 dagen de tijd om de wijziging door te geven. Wanneer u uw verhuizing niet op tijd heeft doorgegeven, dan ontvangt u een boete van maximaal € 325.

Bespaar 40% op het verhuizen naar uw nieuwe woning

Verhuisbedrijven regelen niet alleen uw gehele verhuizing, maar geven ook professioneel advies, bijvoorbeeld over het doorgeven van een adreswijziging. Bent u benieuwd naar de kosten van een verhuisbedrijf? Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de betrouwbare specialisten. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw gehele verhuizing. Daarnaast is de aanvraag geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Adreswijziging

Aan wie geeft u een adreswijziging door?

Na de overheid zijn er nog een aantal instanties, bedrijven en personen die graag willen dat u uw adreswijziging op tijd doorgeeft. In de onderstaande opsomming zijn deze kort uitgewerkt.

 1. Naaste familie en vrienden;
 2. Uw werkgever en de bank waar u klant van bent;
 3. Het pensioenfonds en de verschillende verzekeraars;
 4. Uw dokter en tandarts;
 5. De school waar uw kinderen les krijgen;
 6. Eventuele sportclubs of verenigingen waar uw gezin lid van is.

Waar u nog meer op moet letten bij een adreswijziging

Het belangrijkste is om na te gaan of u nog een aantal diensten hebt aangevraagd of geregeld via de gemeente. Wanneer u namelijk gaat verhuizen, worden deze diensten niet altijd automatisch op de hoogte gesteld van uw adreswijziging. Welke diensten wel automatisch worden overgezet, is na te vragen bij uw gemeente.

Om uw verhuizing door te geven, heeft u een tweetal geldige documenten nodig. De eerste is een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Daarnaast heeft u een bewijs nodig dat u op het nieuwe adres gaat wonen. Voorbeelden hiervan zijn een huurcontract, de ondertekende koopakte of een verklaring van de hoofdbewoner waarin toestemming tot inwoning is gegeven.

Adreswijziging doorgeven

Laat u adviseren door verhuisspecialisten

Een verhuizing bestaat uit veel verschillende werkzaamheden en deze kunnen de nodige stress met zich meebrengen. Huur daarom een verhuisspecialist in en laat u goed adviseren. Door de hulp van een verhuisbedrijf verdwijnt uw verhuisstress als sneeuw voor de zon. Vraag daarom nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de verhuisbedrijven. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.