Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen naar Frankrijk

Frankrijk is voor velen een favoriet vakantieland. Dichtbij, lekker eten en met zowel mooie stranden als fijne skigebieden. Besluit je van Frankrijk jouw nieuwe thuis te maken, dan komt daar nog wel het een en ander bij kijken. In dit artikel vertellen we je alles over verhuizen naar Frankrijk. Bovendien voorzien we je van tips om het beste verhuisbedrijf voor deze onderneming in de arm te nemen.

Geschatte leestijd: 4 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost verhuizen naar Frankrijk?

Zoals met elke verhuizing zijn de kosten van emigreren naar Frankrijk voornamelijk afhankelijk van de omvang van de te verhuizen spullen en de kilometerafstand. Ook de hoeveelheid ingehuurde verhuizers en zaken als de dag waarop je verhuist spelen een rol. Gemiddeld kost een dergelijke internationale verhuizing tussen € 2.500 en € 4.500.

Soort verhuizingGemiddelde kosten
Kleine verhuizing€ 1.500 – € 2.500
Gemiddelde verhuizing€ 2.500 – € 4.500
Grote (gezins-)verhuizing€ 4.500 – € 6.000

Hoe vind je jouw verhuisbedrijf?

Vraag offertes aan

Kom in contact met meerdere verhuisbedrijven

Kies jouw favoriete verhuisbedrijf

Verhuizen zonder zorgen

Jouw ideale internationale verhuizing begint hier. Gratis en vrijblijvend.

Verhuizen naar Frankrijk

Mag je zomaar emigreren naar Frankrijk?

Frankrijk is onderdeel van de Europese Unie. Dit houdt in dat je met een Nederlands paspoort naar Frankrijk kunt verhuizen zonder dat je daarvoor een visum of werkvergunning nodig hebt. Dit betekent niet dat je niet het een en ander moet regelen voordat je in de auto of het vliegtuig stapt.

 • Zorg dat je paspoort up to date is
 • Schrijf je uit in Nederland, dit is verplicht als je meer dan 8 maanden in één jaar in het buitenland verblijft.
 • Schrijf je binnen drie maanden na aankomst in Frankrijk in bij het gemeentehuis in de stad waar je gaat wonen. Je kunt gratis een EU/EEA/Swiss Citizen verblijfsvergunning aanvragen als je een baan hebt in Frankrijk, maar dit is niet verplicht. 
 • Lees je goed in over financiële zaken als de werking van de belasting in Frankrijk, jouw pensioen in Nederland en andere zaken zodat je goed voorbereid Nederland verlaat.
 • Regel je zorgverzekering en andere verzekeringen.
 • Diploma’s zijn belangrijk in Frankrijk. Neem deze dus mee.
 • Regel je bankzaken, en zeg abonnementen en eventuele toeslagen in Nederland op.
 • Heb je kinderen? Regel dan ook alles met betrekking tot hun scholing.
 • Vergeet niet om Frans te leren. In Frankrijk spreken velen weinig tot geen Engels.

Regel tot slot een internationaal verhuisbedrijf voor al je spullen om jouw verhuizing zo stressvrij mogelijk te maken.

Auto exporteren naar Frankrijk

Neem je jouw auto mee naar Frankrijk? In Frankrijk zijn rijbewijzen afgegeven door Nederland geldig. Zolang het rijbewijs nog geldig is, hoef je deze dus niet in te wisselen voor een Franse variant. Wel moet je de auto uit het Nederlandse kentekenregister laten uitschrijven en weer in Frankrijk laten inschrijven. Je ontvangt dan een Frans kentekenplaat. Volg hiervoor het stappenplan van de overheid.

Je kunt er ook voor kiezen je auto in Nederland achter te laten. Vertrek je voor enkele jaren naar Frankrijk, dan kun je overwegen voor 1, 2 of 3 jaar de auto te laten schorsen. Je kunt de auto dan in Nederland laten staan zonder wegenbelasting, apk-keuringen of een WA-verzekering te moeten betalen.

Zo maak je jouw verhuizing naar Frankrijk zo soepel mogelijk

Zorg je dat goed aan je verhuizing naar Frankrijk begint met deze tips:

 • Bij een internationale verhuizing moet veel gebeuren. Maak daarom een planning of checklist en houd bij wat er per week of maand moet gebeuren, zodat je deze kunt afvinken. Dit werkt niet alleen motiverend, maar zorgt ook voor overzicht.
 • Begin op tijd met inpakken. Hierdoor kun je dit systematisch doen en vind je jouw spullen na de verhuizing gemakkelijk terug. Begin eerst bij de spullen die je niet direct nodig hebt, en laat de meest essentiële items over voor de laatste week voor jouw verhuizing.
 • Regel een internationaal verhuisbedrijf met goede reputatie. Verhuizen naar buitenland is al duur genoeg, dus vraag diverse offertes aan en vergelijk deze om ervoor te zorgen dat je het beste bedrijf voor jouw verhuizing in de arm neemt.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar