Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn onmisbaar tijdens de verhuizing. Ben je op zoek naar dozen om je inboedel veilig te verhuizen? Vind hier meer informatie, waaronder de kosten en handige inpaktips.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost een verhuisdoos?

Verhuisdozen zijn er in verschillende soorten en maten. Alle verhuisbedrijven hebben verhuisdozen in hun assortiment, waardoor de prijzen flink uiteenlopen. In de meeste gevallen kan je de verhuisdozen ‘lenen’ van het verhuisbedrijf en hoef je ze niet zelf aan te schaffen.

Een verhuisdoos kost meestal tussen € 1 en € 2,50 per stuk. De prijs hangt af van de grootte en kwaliteit van de verhuisdozen. Welke grootte verhuisdoos je voor kiest, is  afhankelijk van je verhuisopdracht en het soort spullen die je in wilt pakken. Heb je XL-verhuisdozen nodig? Hoe groter de doos, hoe hoger de kosten.

Vind de goedkoopste verhuisdozen door te vergelijken

Wil je jouw verhuizing zo goedkoop mogelijk regelen? Door het vergelijken van offertes vind je snel en gemakkelijk het goedkoopste verhuisbedrijf die verhuisdozen aanbiedt. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Je zit nergens aan vast. De aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Soorten verhuisdozen

De kwaliteit van de verhuisdoos is ook belangrijk. Het gebruik van een normale kartonnen doos is af te raden tijdens de verhuizing, omdat deze sneller kapot gaat door het gewicht van je inboedel. De verhuisdozen van Erkende Verhuizers beschikken over dubbelgolf dik karton met een gemiddelde draagkracht van 50 kg. Door de zelf sluitende dubbele bodem zet je deze doos gemakkelijk zelf in elkaar. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook een rol tape.

Bovendien beschikken verhuizers over speciale dozen voor bijvoorbeeld je boeken, deze zijn wat kleiner en extra stevig, zodat ze het gewicht kunnen dragen. Ook kan je denken aan een doos voor je tv of een kledingdoos waar een hangrek inzit, zodat je mooie kledeing of jassen niet opgevouwen in een doos hoeven te zitten.

Plastic verhuisbox

Verhuisdozen zijn gemaakt van karton en belanden na een verhuizing vaak in de container. Als je verhuisdozen van een verhuisbedrijf leent, komen ze deze na de verhuizing meestal kosteloos weer ophalen.

Ben je op zoek naar een duurzame oplossing om te verhuizing? De plastic verhuisboxen zijn praktisch en herbruikbaar. Door de stevigheid van de box, biedt een plastic verhuisbox veel meer garantie voor een schadeloze verhuizing dan een kartonnen verhuisdoos. De inhoud van de verhuisbox is gelijk aan de inhoud van een standaard verhuisdoos, alleen is de plastic verhuisbox gemaakt van duurzaam, gerecycled materiaal. De prijs van een standaard plastic verhuisbox ligt tussen de € 5 en € 12, afhankelijk van de grootte.

Verhuisdozen

Verhuisdozen huren bij betrouwbare verhuizers

Verhuisdozen kan je dus ook huren van het verhuisbedrijf. Zij kunnen de verhuisdozen van tevoren bij je afleveren en ze na afloop van je verhuizing weer ophalen. Je kan hierover afspraken maken met het verhuisbedrijf en bespreken hoeveel dozen je nodig hebt en wat zij aanbevelen.

Tips bij het inpakken van verhuisdozen

Om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de verhuisdozen op de juiste manier ingepakt zijn. De volgende verhuistips helpen je bij het efficiënt inpakken van de inboedel.

1. Pak kamer per kamer in

Om zo efficiënt mogelijk in te pakken, is het gemakkelijk om je verhuisdozen per kamer in te pakken. Op deze manier hou je de inboedel per kamer gescheiden, waardoor je in je nieuwe woning alle verhuisdozen snel kunt sorteren naar de juiste kamer. Zorg er dus ook voor dat je op de doos schrijft waar de doos naartoe moet,of maak gebruik van labels op de verhuisdozen. Deze aanpak zorgt voor veel tijdsbesparing en voorkomt gerommel na de verhuizing. Wil je van elke doos direct zien wat erin zit? Schrijf dan de voorwerpen die je inpakt op het label of op de doos. Wil je een deel van de inboedel opslaan? Houd deze spullen dan apart.

2. Zware spullen verdelen over de dozen

Sterke verhuisdozen kunnen in theorie tot wel 50 kg aan inboedel dragen en verplaatsen. Om je inboedel zonder schade te verhuizen, is het raadzaam om de verhuisdozen niet helemaal tot de top te vullen. Stop daarnaast niet alle zware spullen in dezelfde verhuisdoos, maar zorg dat je het gewicht goed verdeelt. Dit is niet alleen beter voor de verhuisdozen, maar ook voor je rug.

3. Pak brandbare spullen apart in

Een belangrijke tip is het apart houden van brandbare, chemische of licht ontvlambare goederen. Deze goederen mogen niet ingepakt zijn tijdens de verhuizing. Controleer voor de verhuizing of alle flessen goed afgesloten zijn en vervoer deze vervolgens in een krat of laat de doos open. Heb je een verhuisbedrijf ingeschakeld? Geef dan aan waar deze middelen inzitten, zodat zij deze apart kunnen zetten of open kunnen laten.

4. Houd waardevolle spullen apart

Als je een paar dagen bezig bent met inpakken weet je op een gegeven moment niet meer waar je alles hebt gelaten. Maar daarom een aparte plek voor je waardevolle spullen. Leg ze bijvoorbeeld eerst allemaal bij elkaar voordat je ze inpakt, of wacht daarmee tot op het laatste moment. Dit kan je bijvoorbeeld ook toepassen bij schroeven van meubels die je uit elkaar haalt. Om die niet kwijt te raken kan je ze in een apart tasje doen of vastplakken aan het meubelstuk.

5. Bespaar op materialen

Iedereen heeft theedoeken en handdoeken in huis, dit soort zachte materialen kan je gebruiken om je breekbare spullen te beschermen. Ook sokken kunnen een perfecte hulp zijn bij het opvullen of beschermen van bijvoorbeeld glazen. Maak bijvoorbeeld een stapel van de doeken en sokken die je wilt gebruiken zo heb je ze voor handen bij het inpakken.

Bespaar op het huren van verhuisdozen

Door de prijsverschillen op verhuisdozen betaal je snel te veel. Wil je graag besparen op je verhuisdozen of complete verhuizing? Vraag dan nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisspecialisten bij je uit de buurt. De aanvraag is binnen 5 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvang je al verschillende reacties van de specialisten. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar