Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuistips

Als je goed voorbereid en zorgeloos wilt verhuizen, dan zijn er zaken om rekening mee te houden, zoals een planning en tijdig hulp inschakelen. Wij geven je 12 praktische verhuistips.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Verhuis met structuur

Je verhuizing goed voorbereiden is de basis voor een geslaagde verhuisdag. Maar waar begin je? Je kan gebruik maken van een planning of checklist om gestructureerd te werken. Meer informatie over een complete verhuisplanning vind je op onze website. Met deze aanpak vergeet je niets en wordt het organiseren van een gestroomlijnde verhuizing een stuk makkelijker.

Heb je een verhuisbedrijf ingehuurd? Dan kan je alvast bespreken hoe ze de verhuizing aanpakken en wat er van tevoren klaar moet staan. Hieronder volgen nog meer verhuistips voor een soepele verhuizing.

Neem een verhuisbedrijf in dienst

Wil je goed en verzekerd verhuizen, dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf verstandig. Zij hebben veel ervaring en werken door hun routine veel sneller en effectiever dan de gemiddelde doe-het-zelver. Wil je extra zekerheid over de deskundigheid en kwaliteit, dan is 1 van onze verhuistips om te kiezen voor een vakman met een keurmerk. Een van de bekendste keurmerken voor verhuisbedrijven is Erkende Verhuizers. Een groot voordeel van een verhuizer is bovendien dat het vervoer van uw inboedel verzekerd is.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Maak gebruik van een checklist

Wil je voor en tijdens de verhuizing niks vergeten? Maak dan gebruik van een verhuischecklist. Verhuizen zorgt voor een drukke periode, dan wil je uiteraard niks vergeten. Sommige dingen zijn wellicht vanzelfsprekend, maar niet alles is altijd even duidelijk bij een verhuizing. Wat moet je bijvoorbeeld doen met je post? En wanneer moet je je inschrijven bij de nieuwe gemeente?

Ruim je spullen van tevoren op

Het scheelt een heleboel geld en gesleep als je vooraf je spullen uitzoekt. Kan je dingen weggooien, naar het goede doel doen of verkopen? Doe dat dan voordat je verhuist. Hoe minder je meeneemt, hoe beter. Als je een verhuisbedrijf inhuurt worden de kosten op het volume van de inboedel berekend. Dat houdt in dat als je meer spullen hebt, je dus ook meer betaald. Daarom is het verstandig om alles uit te zoeken voor je verhuizing. Heb je vrienden en familie gevraagd om te helpen? Dan bespaar je ze een hoop gesjouw.

Bespaar op de verhuiskosten

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kan ongeveer € 1000 kosten, uitgaande van een vrijstaande woning. Ben je prijsbewust en wil je voordelig verhuizen? Controleer dan of je voor een verhuisvergoeding in aanmerking komt.

Je kan flink besparen op kosten door prijzen van verhuisbedrijven te vergelijken. Dat doe je eenvoudig door hierboven je postcode in te vullen. Je krijgt vrijblijvend en kosteloos tot  6 offertes van bedrijven bij jou in de buurt. Lees voor meer tips ons artikel over bespaartips eens door.

Verhuistips

Efficiënt inpakken

Ben je van plan om de verhuizing gedeeltelijk zelf uit te voeren? Voor het inpakken van uw inboedel hebben we tot slot nog een aantal handige verhuistips:

  • Voorkom stress en begin ruim op tijd
  • Huur sterke (en speciale!) verhuisdozen
  • Schrijf op elke doos wat er in zit en naar welke ruimte deze moet
  • Label kabels van computers, tv’s en andere apparatuur
  • Gebruik dekens voor kwetsbare spullen
  • Verhuis voor de verhuisdag alvast wat kasten, zodat je direct wat kan inruimen

Gebruik speciaal verhuismateriaal

Een verhuizing wordt makkelijker en kost minder tijd, als je speciaal verhuismateriaal gebruikt. Denk hierbij aan materiaal zoals een verhuislift, voor zware spullen van een bovenverdieping of appartement. Daarnaast kan je gebruik maken van inloopmatten. Hierdoor blijven vloeren onbeschadigd en schoon. Denk ook aan speciale verhuisdozen, bijvoorbeeld voor boeken of schilderijen. Hierdoor komen je spullen eenvoudig onbeschadigd over.

Meten is weten

Een nieuwe woning betekent een nieuwe inrichting en andere maten voor de meubels. Past alles nog? Of wil je misschien opnieuw beginnen met je inrichting? Het kan praktisch zijn om je nieuwe woning al eens te bezoeken voordat je er gaat wonen. Zo kan je op je gemak de maten opnemen en een plan maken voor je inrichting. Als je ruimer gaat wonen is dit misschien minder van belang, maar bij het aanschaffen van nieuwe spullen is het fijn te weten of het mooi gaat passen. Houd ook de plattegrond erbij, hier heb je ook al veel aan en kan helpen bij het intekenen van meubels.

Voorbereiding van de verhuisdag

Een goed begin is het halve werk, dit geldt ook voor een verhuizing. Wanneer je goed voorbereid bent en je ingepakte spullen klaar hebt staan, zal de verhuizing veel vlotter verlopen. Bovendien vermindert het stress op de verhuisdag zelf. Om je goed voor te bereiden is een planning en een checklist handig om te gebruiken. Zo vergeet je niks en zorg je ervoor dat je alles op tijd klaar hebt staan. Zodra je de verhuisdozen in huis hebt kan je beginnen met inpakken, het is aan te raden om hier ruim de tijd voor te nemen. Denk ook aan wat eten apart te houden en eventueel opvang voor de kinderen te regelen tijdens de verhuisdag.

Verhuizen van je apparatuur

Je apparaten verhuizen is best een klus. Een koffiezetapparaat of een tosti-ijzer is natuurlijk geen probleem, die pak je gemakkelijk in. Ga je echter je wasmachine of koelkast verhuizen dan komen er wat meer handelingen bij kijken. Verkoelende apparaten zoals een vriezer of een koelkast moeten ‘ontdooid’ worden voordat je ze kan verplaatsen. Is dit nog niet gedaan, dan kan er gemakkelijk tijdens de verhuizing iets kapot gaan in het mechanisme en dat wil je natuurlijk voorkomen. Ook de wasmachine moet met zorg worden vervoerd, bij dit apparaat moet je de wastrommel vastzetten met de bijgeleverde beugels voordat je de wasmachine vervoert. Let erop dat bij het plaatsen de apparatuur zoveel mogelijk waterpas komt te staan.

Uitpakken verhuizing

Vind je het lastig om een begin te maken met uitpakken? Pak dan per kamer uit. Het is aan te raden om bij de keuken en badkamer te beginnen, zodat je al gauw wat eten klaar kan maken en van het sanitair gebruik kan maken. Misschien wil je bij het uitpakken hulp inschakelen van familie of vrienden, vele handen maken tenslotte licht werk. Als al je spullen een plek hebben gekregen is het meeste werk gedaan.

Vergelijken offertes

Als je een verhuisbedrijf gaat inschakelen voor het verhuizen van uw inboedel, dan is het altijd verstandig om meerdere verhuisoffertes te vergelijken. De prijzen lopen namelijk uiteen en door een vergelijking bespaar je op de totaalprijs.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

5/5 - (1 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar