Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Inboedelopslag

Inboedelopslag is een veelgebruikte oplossing om je eigendommen schadeloos te bewaren totdat je in je nieuwe woning kan trekken. Wanneer je ruimte tekort komt, is het tijdelijk opslaan van je inboedel dus een goed idee, maar ook tijdens een verbouwing of als je in een tijdelijke woning verblijft is het praktisch. In dit artikel vind je alle informatie over de prijzen, mogelijkheden en het gebruik van inboedelopslag.

Geschatte leestijd: 4 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wat kost inboedelopslag?

Heb je extra ruimte nodig om je inboedel tijdelijk op te slaan? De meeste verhuisbedrijven beschikken over een loods met verschillende opslagboxen. De inboedelopslag kosten zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte en worden berekend op basis van het aantal m3. Deze varieert van 4 m³ tot wel 50 m³. Heb je dus een grote opslag nodig om al je inboedel op te slaan? Geen probleem, een opslagruimte van 30 m³ huur je gemiddeld voor € 115 per maand.

De juiste inboedelopslag voor jouw opdracht

Heb je geen idee hoe groot de inboedelopslag voor jouw spullen moet zijn? Verhuisbedrijven voorzien je van betrouwbaar advies. Vraag nu tot 6 verhuisoffertes aan bij betrouwbare verhuisfirma’s in jouw regio en ontvang binnen 2 dagen al verschillende reacties van de specialisten. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. Laat je adviseren en vind de inboedelopslag die het beste bij je past.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Wanneer huur je extra ruimte voor je inboedel?

Extra inboedelopslag kan in verschillende situaties heel nuttig zijn:

  • Wanneer je extra ruimte nodig heeft in verband met de snelle verkoop van je oude woning
  • Wanneer je vertraging heeft opgelopen bij het vinden van een nieuwe woning
  • Wanneer door omstandigheden je nieuwe woning niet op de afgesproken datum is opgeleverd
  • Wanneer je graag in etappes wilt verhuizen en niet meteen al je inboedel in je nieuwe woning wilt hebben staan
  • Wanneer je tijdelijk extra ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld als gevolg van een spoedverhuizing

Als een van de bovengenoemde stellingen je bekend voorkomt, dan is het tijdelijk opslaan van je inboedel een goede oplossing. Op deze manier zijn al je spullen tijdens de door jou opgegeven periode veilig opgeslagen. Inboedelopslag wordt aangeboden door verhuisbedrijven in heel Nederland. Je hoeft dus niet ver te rijden om van een van deze opslagmogelijkheden gebruik te maken.

inboedelopslag

De voordelen van inboedelopslag

Inboedelopslag biedt vele voordelen. Heb je minder belangrijke spullen die je voor een korte tijd moet opslaan? Je kiest zelf de grootte van de opslagbox en de huurperiode. Door de geacclimatiseerde ruimte waarin de verhuisbox staat, blijven je inboedel en de verhuisdozen onbeschadigd.

De verhuisboxen zijn 24 uur per dag bewaakt en worden in de gaten gehouden via een camerasysteem. Heb je met spoed iets uit de opslagbox nodig? Dit is geen probleem, je beslist zelf wanneer je gaat laden of lossen. Daarnaast sta je altijd droog, doordat je de auto of vrachtwagen binnen kunt parkeren.

Inboedelverzekering

Voordat je gebruik maakt van inboedelopslag, is het verstandig om eerst je inboedelverzekering te controleren. Je goederen zijn meestal beperkt verzekerd als deze in een opslaglocatie zijn opgeslagen. Beschik je over een inboedelverzekering? De meeste verzekeraars bieden de mogelijkheid om deze verzekering tijdelijk over te zetten op het adres van de inboedelopslag. Controleer je verzekering of laat je adviseren door het verhuisbedrijf.

Overige diensten van een verhuisbedrijf

Naast de mogelijkheid om je inboedel tijdelijk op te slaan, bieden verhuisbedrijven vele andere diensten en hulpmiddelen aan om je snel en efficiënt over te huizen. In de onderstaande tabel vind je de meest voorkomende diensten van een verhuisbedrijf.

Type verhuisserviceRichtprijs per type (incl. btw)
InboedelopslagVanaf € 60 per maand (3m3
Goederen in- en uitpakken€ 25 per uur
Verhuislift€ 75 per uur
Woningontruiming€ 500 – € 2.000, afhankelijk van werkzaamheden
Klusjesman€ 40 per uur
Piano transportVanaf € 200 – € 300

Vergelijk en bespaar op jouw verhuisopdracht

Door het vergelijken van prijzen van verhuisbedrijven, bespaart je snel op je gehele verhuizing. Wil je geld besparen? Vraag dan nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Je zit nergens aan vast, de aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend. Start de vergelijking en vind de goedkoopste inboedelopslag.

Besparen op je verhuizing?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar