Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Spoedverhuizing

Een spoedverhuizing is soms onvermijdelijk. Er bestaan nou eenmaal situaties waarin snel gehandeld moet worden. Gelukkig kunnen verhuisbedrijven een spoedverhuizing zo stressvrij mogelijk voor je verzorgen. Heb jij haast bij jouw verhuizing? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend offertes aan.

Geschatte leestijd: 4 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Tips bij een spoedverhuizing

Heb je te maken met een spoedverhuizing? Hierbij enkele tips om deze onrustige tijd zo gestructureerd en stressvrij mogelijk door te komen.

 • Schakel bij schade aan de woning door bijvoorbeeld brand of water altijd gespecialiseerde hulp in;
 • Haal liever te veel dan te weinig verhuisdozen in huis om eventuele stress daarover weg te nemen.
 • Label volle verhuisdozen duidelijk, zo weet je bij aankomst in de nieuwe woning exact waar welke doos thuishoort.
 • Mogelijk ben je geneigd direct aan de slag te gaan. Neem desondanks de tijd om een goede planning te maken en neem daarin ook zaken als het internetabonnement, gas, water en licht mee. Zo weet je precies wat er per dag moet gebeuren, voorkom je extra stress en dat je dingen vergeet.
 • Vraag vrienden of familie te helpen; vele handen maken licht werk. Liever je handen vrij houden? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zij nemen je de spoedverhuizing uit handen zodat jij je op andere dingen kunt richten.
 • Verhuisbedrijven bieden vaak ook extra diensten aan, zoals inpakhulp of het (de)monteren van meubels. Deze verhuishulp kan extra verlichting geven.

Snel verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Wat kost een spoedverhuizing?

De meeste verhuisbedrijven rekenen voor een spoedverhuizing geen extra kosten. Je betaalt dus het normale tarief. In het weekend gelden soms wel toeslagen, net als op extra werkzaamheden. De kosten hangen voornamelijk af van de hoeveelheid te verhuizen spullen.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de diverse kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf. Tel deze bij elkaar op om een indicatie te krijgen van de gemiddelde kosten.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

Heb je recht op verhuiskostenvergoeding?

Verhuis je gedwongen met spoed, dan zijn er situaties waarin je recht hebt op een vergoeding van de verhuiskosten. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer de gemeente je verzoekt te verhuizen. Lees meer over de criteria en vergoedingsbedragen in ons artikel over verhuiskostenvergoeding.

Wat is een spoedverhuizing?

Een spoedverhuizing is een verhuizing die op korte termijn moet plaatsvinden. Er zijn allerlei mogelijke situaties die ervoor kunnen zorgen dat een spoedverhuizing nodig is. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Bij overlijden
 • Bij plotselinge beëindiging van een huurcontract of uitzetting
 • Plotselinge veranderingen in je levensomstandigheden
 • Door faillissement
 • Als je huis onbewoonbaar is geworden, bijvoorbeeld door roet- of waterschade
 • Er komt een plek vrij in een verzorgingshuis

Andere typen verhuizingen

Inpakken en voorbereiden

Om spoedverhuizingen zo soepel mogelijk te laten verlopen, heb je baat bij een goede voorbereiding van de verhuizing en bij snel en efficiënt inpakken. Neem daarvoor de tijd een dagelijkse, of wekelijkse, planning te maken. Zo voorkom je stress gedurende de dag en zorgen omdat je mogelijk iets vergeet.

Geef bij het inpakken prioriteit aan de belangrijkste items. Denk aan belangrijke documenten, wat kleding en bezittingen van sentimentele waarde. Haal liever te veel dan te weinig verhuisdozen in huis zodat je niet terug hoeft naar de winkel en zorg voor voldoende ander verpakkingsmateriaal om breekbare spullen veilig te vervoeren. 

Vergeet tot slot niet de dozen goed te labelen. Zo plaats je na de verhuizing de dozen gemakkelijk in de juiste kamers om ze weer uit te pakken. 

Inboedelopslag nodig?

Soms komt een spoedverhuizing zo uit de lucht vallen dat er nog geen nieuw adres bekend is – of is nog onduidelijk wat er met de inboedel gaat gebeuren. In deze gevallen kan tijdelijke inboedelopslag een uitkomst bieden. 

Sommige verhuisbedrijven beschikken zelf over inboedelopslag, maar je kunt ook een opslagbox huren. Zo creëer je ademruimte voor jezelf om op een rustiger moment door alle spullen heen te gaan.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar