Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Meubeltransport

Als je gaat verhuizen is de transport van je meubels waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Om je meubels snel, efficiënt en schadeloos te transporteren, zijn er een aantal dingen waar je zelf al rekening mee kan houden. In dit artikel vind je handige informatie, zoals kostenoverzichten en tips rondom meubeltransport

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Meubels transporteren met een verhuiswagen

Het transporteren van je meubels is een tijdrovend project. Het belangrijkste bij het verhuizen van je meubels is dat deze onbeschadigd je nieuwe woning bereiken. Om al je meubels zo goed mogelijk te transporteren, is een verhuiswagen het beste transportmiddel. De grootte van de verhuiswagen is afhankelijk van de hoeveelheid meubels die je wil vervoeren. Om een beeld te krijgen van de verhuiswagen die het beste bij jouw verhuizing past, zijn in het onderstaande schema 2 situaties uitgewerkt.

DienstKosten
verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer/bestuurder± € 65 per uur
verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer/bestuurder± € 75 per uur

Laadcapaciteit van een verhuiswagen

Wanneer je beschikt over een appartement, is een verhuiswagen met een laadcapaciteit van 20 m³ ruim voldoende om je meubels te transporteren. Heb je een volledig huishouden van een gezinswoning te verhuizen? Dan is een verhuiswagen van 50 m3 aan te raden om al je meubels in een keer mee te nemen. Inclusief de extra verhuizer die je helpt de verhuiswagen zo efficiënt mogelijk in te delen, kost deze optie gemiddeld € 75 per uur.

Voorafgaand aan je verhuizing zal een verhuisbedrijf een inventarisatie maken van het benodigde aantal kubieke meter. Dit doen ze door middel van een meubellijst of een bezoek aan de woning. Bespreek met het gekozen verhuisbedrijf hoeveel verhuizers er nodig zijn, je kan eventueel aangeven een extra verhuizer  in te willen huren. De kosten voor deze optie zijn gemiddeld € 60 per uur.

Meubeltransport

Bespaar op jouw meubeltransport door offertes te vergelijken

Door de vele verhuisbedrijven die je meubels gemakkelijk verhuizen, is het lastig om een bedrijf te vinden die de juiste prijs hanteert. Wat is dan verstandig? Een goede oplossing is het vergelijken van verhuisoffertes. Door offertes te vergelijken, zie je in een oogopslag welk verhuisbedrijf de beste prijs hanteert. Zo bespaar je al snel aanzienlijk op je meubeltransport. Vraag nu tot 6 offertes aan van betrouwbare verhuizers bij jou in de buurt en ontvang gratis en vrijblijvend offertes.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

De benodigdheden voor meubeltransport

Het verzamelen van alle benodigdheden, zoals spanbanden en verhuisdekens, vergt veel van je kostbare tijd. Toch zijn ze erg handig bij het transporteren van je meubels. Zo beschermen verhuisdekens je meubels tegen krassen en trillingen.

Spanbanden zorgen ervoor dat de meubels niet verschuiven tijdens de transport. Daarnaast bezit een verhuisbedrijf meubeltransporters, zoals een steekkar, waarmee ze jouw meubels gemakkelijk richting de verhuiswagen rijden. Deze transporters zijn vooral bij zware inboedel van toegevoegde waarde. Je legt hierdoor lange afstanden – van hoger gelegen verdiepingen – eenvoudig af.

Verhuisbedrijven hebben de inpakmaterialen zoals verhuisdozen standaard klaarliggen en zullen ook verschillende verhuismiddelen meenemen om je spullen zo goed en beschermd mogelijk in te laden.

3 handige tips voor optimale meubeltransport

Wil je dat je meubeltransport zo voorspoedig mogelijk verloopt? Dan is het verstandig om alvast te beginnen met voorbereiden. Bepaal of je alles tegelijk wilt verhuizen of dat je het opsplitst in delen. Naast je eigen planning zijn er ook een aantal externe factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je drie tips om niet te vergeten en je meubeltransport goed voor te bereiden.

1. Inhuren van een verhuislift

Een verhuislift is ontworpen om zware en grote onderdelen van je inboedel op een gemakkelijke manier te verhuizen. Woon je op een hoger gelegen verdieping of krijg je je zware meubels niet door het trappengat naar beneden? Het huren van een verhuislift is dan de beste optie. Zo verplaats je gemakkelijk alle meubels via een balkon of raam richting de verhuiswagen. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de kosten.

Hoogte:Verhuisservice:Kosten:
Verdieping 1,2,3Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 – € 90 per uur
Verdieping 4 en hogerVerhuislift + 1 verhuizer€ 95 – € 150 per uur

2. Tijdelijke opslag

Heb je tijdelijk een opslagruimte nodig om je meubels in te bewaren? Een aantal verhuisbedrijven beschikken over een groot magazijn of een tijdelijke opslag. Wanneer je nog niet kan verhuizen naar je nieuwe woning, is dit een veilige manier om je inboedel op te slaan. Een opslagbox is namelijk bewaakt met camera’s. Daarnaast blijft je inboedel droog, doordat het mogelijk is om overdekt te laden en te lossen. De prijs voor een opslagbox bedraagt voor een opslagbox van 30m³ gemiddeld € 115 per maand.

3. Parkeervergunning

Wil je geen onvoorziene kosten maken op je verhuisdag? Om je verhuizing in goede banen te leiden, is het belangrijk dat de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij je voordeur komt te staan. Het is soms verboden om zomaar voor de deur te parkeren. Vraag daarom tijdig bij je eigen gemeente een parkeervergunning aan voor je verhuisdag. De kosten voor deze vergunning verschillen per gemeente, maar liggen gemiddeld tussen de € 20 en € 50.

Vind het juiste verhuisbedrijf voor jouw meubeltransport

Ben je op zoek naar extra hulp voor het transporteren van je meubels? Door het vergelijken van offertes vind je snel en gemakkelijk het juiste verhuisbedrijf voor je meubeltransport. Vraag nu tot wel 6 offertes aan van verschillende betrouwbare verhuisbedrijven bij jou in de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

4.7/5 - (3 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar