Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuishulp

Welke verhuishulp voor jou geschikt is, hangt af van je wensen, van de locatie en van je inboedel. Ben je benieuwd welke verhuishulp het beste bij jouw specifieke verhuisopdracht past? In dit artikel vind je meer informatie over de verhuishulpmiddelen en een handig kostenoverzicht. Zo maak je een weloverwogen keuze en zorg je voor een soepele verhuizing.

Geschatte leestijd: 7 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Wie kan mij helpen verhuizen?

Heb je een verhuizing op de planning staan en kun je wel wat hulp gebruiken? Verhuisbedrijven staan voor je klaar. Ze beschikken over verhuiswagens en verhuizers voor o.a.:

Daarnaast leveren ze diverse hulpmiddelen en diensten. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de verhuizers meubels te (de)monteren, of te laten helpen met inpakken. In een hoog pand met een smal trappenhuis, kan het bijvoorbeeld handig zijn gebruik te maken van een verhuislift. Maar denk ook aan materialen als steekwagens, meubelhondjes, of rolcontainers.

Moet je een periode overbruggen, omdat je bijvoorbeeld door een verbouwing nog niet meteen al je spullen kwijt kan, dan kan het huren van een opslagruimte nuttig zijn.

Wat kost verhuishulp?

Om je een beeld te geven wat deze werkzaamheden en diensten precies inhouden, is hieronder een overzicht van de extra diensten met de bijbehorende verhuiskosten weergegeven. Deze kosten zijn gebaseerd op algemene prijzen en kunnen in werkelijkheid afwijken.

Type verhuisserviceRichtprijs per type (incl. btw)
InboedelopslagVanaf € 60 per maand (3m3
Goederen in- en uitpakken€ 25 per uur
Verhuislift€ 75 per uur
Woningontruiming€ 500 – € 2.000, afhankelijk van werkzaamheden
Klusjesman€ 40 per uur
Piano transportVanaf € 200 – € 300

Bespaar op verhuishulp uit de buurt

Wil je niet te veel betalen voor je verhuishulp? Het vergelijken van offertes helpt je te besparen op je complete verhuizing. Door de vele aanbieders van verhuisdiensten lopen de prijzen flink uiteen. Vraag daarom tot wel 6 offertes aan van betrouwbare verhuisbedrijven bij jou in de regio. Je zit nergens aan vast, de aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Bespaar op jouw verhuizing

Vraag meerdere offertes aan en vergelijk. Gratis en vrijblijvend.

Vind verhuisbedrijven bij jou in de buurt

Betrouwbare verhuishulp door erkende verhuizers

Erkende verhuizers zijn verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij de (branche)organisatie voor Erkende Verhuizers. Deze organisatie bewaakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van de aangesloten bedrijven. Huur je verhuishulp in bij een erkende verhuizer, dan kan je rekenen op de volgende zekerheden:

1. Goede algemene voorwaarden

De verhuisbedrijven houden zich aan de algemene voorwaarden die zijn opgesteld en afgesproken in samenspraak met de Consumentenbond. Zo weet je waar je aan toe bent. In de algemene voorwaarden staan onder andere de regels voor verhuizingen, opslag en verhuishulp. Zo staat er duidelijk omschreven waar je recht op hebt bij eventuele schade.

2. Garantiecertificaat

Het garantiecertificaat zorgt voor een uitgebreide verzekering. Deze verzekering geldt alleen als je binnen Nederland verhuist. Mocht er schade ontstaan aan je inboedel, dan wordt deze op basis van de nieuwwaarde vergoed. Daarnaast gaat je verhuizing altijd door, ook wanneer de Erkende Verhuizer plotseling failliet gaat.

3. Kwaliteit

Kwaliteit is gewaarborgd doordat de Erkende Verhuizers goed opgeleid personeel in dienst hebben. Verhuizers volgen een speciale opleiding waardoor ze snel en efficiënt en vakkundig jouw inboedel verhuizen. Naast opgeleid personeel beschikken deze specialisten ook over professioneel materiaal. Dit materiaal is gekeurd en voldoet aan de kwaliteitseisen.

Hoe bepaar ik op verhuishulp?

Schakel familie en vrienden in

Is het voor jou niet mogelijk om de verhuishulp van een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen? Dan is het inschakelen van familie en vrienden een goed alternatief.

Bepaal voor de verhuisdag al wie welke taak op zich gaat nemen en hou daarbij rekening met wie komen helpen en geef de aanwezigen een taak die bij hen past. Is iemand ontzettend sterk? Zet hem of haar dan in om zwaardere meubels te verplaatsen. Zo zorg je ervoor dat de verhuizing een stuk sneller verloopt. Je hoeft alleen nog een verhuiswagen te huren om je inboedel zo vlot mogelijk naar de nieuwe woning te vervoeren.

Student verhuisservice

Ben je op zoek naar een middenweg waarbij je wel externe verhuishulp wilt inhuren, maar niet te veel wil betalen? Dan is een student verhuisservice wellicht een goede keuze. Zij kunnen low cost alles voor je verhuizen. Maak duidelijke afspraken en vergelijk verschillende verhuisbedrijven voordat je een keuze maakt.

Hulp bij verhuizen door vrijwilligers

Tenslotte is er een stichting die mensen met weinig financiële middelen en sociale beperkingen helpen bij een (gedwongen) verhuizing. Deze organisatie, de Verhuisfamilie, is opgezet voor mensen die niet zelfstandig een verhuizing kunnen uitvoeren en geen sociaal netwerk hebben om dit op te vangen. De organisatie is een samenwerking tussen stichting Present en Erkende Verhuizers.

Om in aanmerking te komen voor deze service moet er aan bepaalde criteria worden voldaan. Controleer dus of je hieraan voldoet.

Jouw verhuizing voorbereiden

Of je nu gebruik maakt van transport, van een verhuislift of hulp inschakelt van familie en vrienden, zorg altijd dat je voorbereid bent. Alles duurt langer en zal uiteindelijk meer geld kosten als er niks klaarstaat.

Verhuismaterialen kan je zelf aanschaffen of huren als je gebruik maakt van de verhuisdiensten van een verhuisbedrijf. Het voordeel van goede materialen en de juiste inpakmethodes is dat je minder kans hebt op schade aan je spullen, het scheelt veel tijd en je kan compacter inladen. Want goed beschermde goederen zullen niet gauw krassen oplopen en kunnen met minder problemen worden gestapeld.

Denk naast het inpakken ook aan een goede voorbereiden. Alle dozen bijvoorbeeld al beneden neerzetten geeft je een duidelijk overzicht van de aantallen en waar je het beste mee kan beginnen. Zet ook breekbare items bij elkaar, zodat iedereen weet welke spullen dat zijn.

Vergelijk en vind de beste verhuishulp voor je opdracht

Ben je op zoek naar de juiste verhuishulp voor je verhuisopdracht? Vraag nu tot 6 offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven bij je uit de regio. Vergelijk de offertes van de bedrijven en vind in een oogopslag de best passende verhuishulp. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Jij regelt het huis, wij de verhuizers.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar