Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuishulp

Welke verhuishulp voor jou geschikt is, hangt af van je wensen, van de locatie en van je inboedel. Ben je benieuwd welke verhuishulp het beste bij jouw specifieke verhuisopdracht past? In dit artikel vind je meer informatie over de verhuishulpmiddelen en een handig kostenoverzicht. Zo maak je een weloverwogen keuze en zorg je voor een soepele verhuizing.

Verschillende typen verhuishulp

Verhuisbedrijven bieden vaak een uitgebreid dienstenpakket aan. Naast de standaard verhuiswagens en het inhuren van extra verhuizers beschikken ze diversematerialen en diensten. Je kan er dus voor kiezen om een deel van de verhuisdiensten te boeken. In een hoog pand met een smal trappenhuis, kan het bijvoorbeeld handig zijn gebruik te maken van een lift. Indien je een periode moet overbruggen, omdat je bijvoorbeeld door een verbouwing nog niet meteen al je spullen kwijt kan, kan het huren van een opslagruimte nuttig zijn.

Kosten verhuishulp

Om je een beeld te geven wat deze werkzaamheden en diensten precies inhouden, is hieronder een overzicht van de extra diensten met de bijbehorende verhuiskosten weergegeven. Deze kosten zijn gebaseerd op algemene prijzen en kunnen in werkelijkheid afwijken.

Type verhuisserviceRichtprijs per type (incl. btw)
Inboedelopslag30 m3, € 95 per maand
Goederen in- en uitpakken€ 25 per uur
Lift assistentie€ 70 per uur
Woningontruiming€ 500 - € 2.000, hangt van de hoeveelheid werk af
Klusjesman€ 40 per uur
Piano transport€ 200 - € 300

Verhuishulpmiddelen

Wanneer je een verhuizing zelf regelt kan je ook verschillende hulpmiddelen huren om het werk makkelijker en minder zwaar te maken. In bovenstaand overzicht noemden we al de lift assistentie, je kan er natuurlijk voor kiezen om alleen een verhuislift te huren. Maar denk ook aan een steekwagen, een meubelhondje, of een rolcontainer.

Met verhuishulpmiddelen kan je een groot deel van je verhuizing doen, ze zijn vooral geschikt voor de wat kleinere verhuizingen. Heb je een heel huis wat leeg moet en gaat alles mee? Dan is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. De kosten liggen wellicht wat hoger, maar ze voorzien je van professioneel materiaal, zorgen voor de transport en voor het zware tilwerk. Een verhuisbedrijf ontzorgt tijdens je verhuizing.

Bespaar op verhuishulp uit de buurt

Wil je niet te veel betalen voor je verhuishulp? Het vergelijken van offertes helpt je te besparen op je complete verhuizing. Door de vele aanbieders van verhuisdiensten lopen de prijzen flink uiteen. Vraag daarom tot wel 6 offertes aan van betrouwbare verhuisbedrijven bij jou in de regio. Je zit nergens aan vast, de aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit de buurt.

Verhuishulp

Betrouwbare verhuishulp door erkende verhuizers

Erkende verhuizers zijn verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij de (branche)organisatie voor Erkende Verhuizers. Deze organisatie bewaakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van de aangesloten bedrijven. Huur je verhuishulp in bij een erkende verhuizer, dan kan je rekenen op de volgende zekerheden:

1. Goede algemene voorwaarden

De verhuisbedrijven houden zich aan de algemene voorwaarden die zijn opgesteld en afgesproken in samenspraak met de Consumentenbond. Zo weet je waar je aan toe bent. In de algemene voorwaarden staan onder andere de regels voor verhuizingen, opslag en verhuishulp. Zo staat er duidelijk omschreven waar je recht op hebt bij eventuele schade.

2. Garantiecertificaat

Het garantiecertificaat zorgt voor een uitgebreide verzekering. Deze verzekering geldt alleen als je binnen Nederland verhuist. De verkering is op basis van nieuwwaarde. Mocht er toch flinke schade ontstaan aan je inboedel, dan wordt deze op basis van de nieuwwaarde vergoed. Daarnaast gaat je verhuizing altijd door, ook wanneer je Erkende Verhuizer plotseling failliet gaat.

3. Kwaliteit

De kwaliteit is gewaarborgd doordat de Erkende Verhuizers goed opgeleid personeel in dienst hebben. Verhuizers volgen een speciale opleiding waardoor ze snel en efficiënt en vakkundig jouw inboedel verhuizen. Naast opgeleid personeel beschikken deze specialisten ook over professioneel materiaal. Dit materiaal is gekeurd en voldoet aan de kwaliteitseisen. Erkende verhuizers zijn te herkennen aan het onderstaande logo.

Verhuishulp erkende verhuizers

Schakel familie en vrienden in als verhuishulp

Is het voor jou niet mogelijk om de verhuishulp van een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen? Dan is het inschakelen van familie en vrienden een goed alternatief, maar zij zijn geen professionele verhuizers. Een strakke planning en taakverdeling is dus belangrijk. Bepaal voor de verhuisdag al wie welke taak op zich gaat nemen en hou daarbij rekening met degene die komen helpen. Is iemand ontzettend sterk? Zet hem of haar dan in om zwaardere meubels te verplaatsen. Geef je familie en vrienden dus een taak die bij de persoon past. Zo zorg je ervoor dat de verhuizing een stuk sneller verloopt. Je hoeft alleen nog een verhuiswagen te huren om je inboedel zo goed mogelijk naar je nieuwe woning te vervoeren.

Student verhuisservice

Ben je op zoek naar een middenweg? Je wilt wel externe verhuishulp, maar niet teveel betalen? Dan is de student verhuisservice wellicht een goede keuze. De student verhuisbedrijven kunnen low cost alles voor je verhuizen. Maak duidelijke afspraken en vergelijk de verschillende verhuisbedrijven.

Voorbereiding verhuishulp

Of je nu alleen gebruik maakt van de transport, van de lift of hulp inschakelt van familie en vrienden, zorg altijd dat je voorbereid bent. Alles duurt langer en zal uiteindelijk meer geld kosten als er niks klaarstaat. Verhuismaterialen kan je zelf aanschaffen of huren als je gebruik maakt van de verhuisdiensten van een verhuisbedrijf. Het voordeel van goede materialen en de juiste inpakmethodes is dat je minder kans hebt op schade van je spullen, het scheelt veel tijd en je kan compacter inladen. Want goed beschermde goederen zullen niet gauw krassen oplopen en kan makkelijk gestapeld worden.

Denk naast het inpakken ook aan het klaarzetten. Alle dozen bijvoorbeeld al beneden en bij elkaar neerzetten, biedt een duidelijk overzicht van de hoeveelheid en waar je het beste mee kan beginnen. Zet ook breekbare items bij elkaar, zodat iedereen weet welke spullen dat zijn.

Hulp bij verhuizen door vrijwilligers

Tenslotte is er een stichting die mensen met weinig financiële middelen en sociale beperkingen helpen bij een (gedwongen) verhuizing. Deze organisatie, genaamd Verhuisfamilie, is opgezet voor mensen die niet zelfstandig een verhuizing kunnen uitvoeren en geen sociaal netwerk hebben om dit op te vangen. Om in aanmerking te komen voor deze service moet er aan bepaalde criteria worden voldaan. Hier kan dus niet iedereen gebruik van maken. Deze organisatie is een samenwerking tussen stichting Present en Erkende Verhuizers.

Vergelijk en vind de beste verhuishulp voor je opdracht

Ben je op zoek naar de juiste verhuishulp voor je verhuisopdracht? Vraag nu tot 6 offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven bij je uit de regio. Vergelijk de offertes en vind in een oogopslag de best passende verhuishulp. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij verhuizers uit jouw regio.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar