Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisbedrijven vergelijken

Ga je binnenkort verhuizen en wil je niet alles zelf doen? Het is belangrijk om een verhuisbedrijf te kiezen dat jouw spullen veilig vervoert voor een prijs die bij jouw budget past. Verhuisbedrijven vergelijken kan je hierbij helpen. Door verschillende offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Geschatte leestijd: 4 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Waarom vergelijk je verhuisbedrijven?

Verhuisbedrijven vergelijken heeft veel voordelen. Door de prijzen en diensten van verschillende bedrijven te vergelijken kies je gemakkelijk voor het bedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw budget.

Ook kun je lokale bedrijven vinden die bekend zijn met de omgeving, wat handig is voor een vlotte verhuizing. Door beoordelingen van eerdere klanten te lezen, kun je de kwaliteit van de service beoordelen en vertrouwen hebben in een goede en professionele verhuizing. Kortom, vergelijken helpt je een slimme keuze te maken en zorgt voor een stressvrije verhuiservaring.

Bespaar op jouw verhuiskosten

Zeker weten dat je niet te veel betaalt voor jouw verhuizing? Vergelijk offertes van diverse verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Dat kan heel eenvoudig, via één aanvraag. Je ontvangt tot wel 6 offertes, geheel gratis en vrijblijvend. Zo bespaar je tijd en geld terwijl je jouw perfecte match vindt.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Wat kost een verhuisbedrijf?

Hoeveel kost dat eigenlijk, zo’n verhuizing? Gemiddeld ben je voor een verhuisbedrijf € 1.000 tot € 2.000 kwijt. Dit hangt onder andere af van de omvang van je woning, hoeveel verhuizers je inhuurt en wat de afstand is tussen beide woningen.

Onderstaande tabel geeft een indicatie van de kosten per onderdeel. Tel ze aan de hand van jouw situatie bij elkaar op om een indicatie van jouw totale verhuiskosten te ontdekken.

DienstKosten verhuisbedrijf
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer€ 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer€ 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement€ 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap€ 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse€ 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55
verhuisbedrijven vergelijken

Waarop vergelijk je verhuisbedrijven?

Bij het vergelijken van verhuisbedrijven zijn er verschillende aspecten waarop je kunt letten. We noemen er een aantal.

Recensies

Allereerst zijn reviews van anderen belangrijk. Door ervaringen van eerdere klanten te lezen, krijg je een goed beeld van de kwaliteit van de dienstverlening en betrouwbaarheid van het bedrijf. Natuurlijk kan er altijd weleens iets misgaan, maar als de algemene mening positief is, zit je meestal wel goed.

Aangeboden diensten

Daarnaast is het controleren van informatie over de diensten essentieel. Zorg ervoor dat het verhuisbedrijf alle diensten aanbiedt die je nodig hebt voor jouw specifieke verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan een verhuislift als niet alle meubels via het trapgat kunnen. Gaat het om een seniorenverhuizing waarbij extra aandacht gewenst is? Wellicht heb je een piano die voorzichtig vervoerd moet worden? Bespreek al je wensen met de specialist.

Keurmerken of lidmaatschappen

Keurmerken of lidmaatschappen zoals Erkende Verhuizers en IAM kunnen ook aangeven dat het bedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en professionele standaarden. Daarnaast ben je daardoor verzekerd 

Gevoel

Het gevoel dat een verhuisbedrijf je geeft, speelt ook een rol. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in het bedrijf dat je waardevolle bezittingen zal verhuizen. Een goede communicatie en vriendelijke service kunnen hierbij van groot belang zijn.

Vergelijk offertes

Tot slot, het vergelijken van offertes is cruciaal. Door meerdere offertes op te vragen en te vergelijken, kun je de prijzen en diensten van verschillende verhuisbedrijven tegen elkaar afwegen en uiteindelijk de beste keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

FAQ

Wat kost gemiddeld een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf inhuren kost gemiddeld € 1.000 – € 2.000. De exacte verhuiskosten zijn onder andere afhankelijk van de grootte van je inboedel en de afstand tussen beide woningen.

Wat kost een verhuisbedrijf per uur?

Een verhuizer met kleine verhuiswagen kost gemiddeld € 60 per uur. Een verhuizer met grote vrachtwagen gemiddeld € 70. Hier komen kosten voor het aantal te rijden kilometers en eventuele hulpmiddelen nog bij. Vaak neem je verhuizers voor een minimaal aantal uren af.

Hoe lang van te voren moet je een verhuisbedrijf regelen?

Als je minimaal 4 tot 5 weken van te voren aanhoudt, dan zit je meestal wel goed.Hou ook rekening met drukke periodes en of er vakantiedagen in de door jouw gekozen verhuisperiode vallen.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar