Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Hond verhuizen

Ga je samen met je hond verhuizen? Zonder goede voorbereidingen kan een verhuizing voor je huisdier een hoop stress opleveren. Lees in dit artikel alles over verhuizen met een hond.

Geschatte leestijd: 6 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


Je hond verhuizen: de voorbereidingen

Om je hond zo goed mogelijk voor te bereiden op de verhuizing, is het belangrijk om niet af te wijken van de dagelijkse patronen. De meeste huisdieren hebben een bepaald patroon en het is belangrijk om dit ritme zo goed mogelijk aan te houden in de weken voor de verhuizing. Merk je toch dat je viervoeter ander gedrag vertoont? Ga dan al een aantal keer kijken in het nieuwe huis en laat je huisdier de gehele woning ongestoord onderzoeken. Het is belangrijk dat je hond dit op zijn eigen tempo kan doen, zodat hij zich sneller thuis voelt wanneer je daadwerkelijk met je hond verhuist.

Een vertrouwde plek voor je hond

Honden willen zich vertrouwd en veilig voelen, daarbij speelt herkenning een belangrijke rol. Heb je een lange reis voor de boeg in Nederland of vertrek je naar het buitenland? Laat je huisdier dan ongeveer 3 weken van tevoren al leven met een reisbed en reisvoerbak. De reis zal dan voor je huisdier een stuk veiliger aanvoelen.

Dit is ook van toepassing bij aankomst, laat de hond nog even van het reisbed en -voerbak ontwennen, in het gedrag van de hond merk je vanzelf wanneer hij/zij zich meer op het gemak gaat voelen. Een dier moet stapsgewijs wennen aan een nieuwe omgeving.

Heb je alle voorbereidingen getroffen? Maak een verhuischecklist om zelf niets te vergeten voor de verhuizing. De lijst is een handige manier om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het verhuisproces.

Laat je complete verhuizing regelen

Je hond verhuizen vereist veel voorbereiding en aandacht. Extra hulp bij je verhuizing is meer dan welkom. Verhuisbedrijven regelen je complete verhuizing van A tot Z. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende Erkende Verhuizers bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

Samen met je hond verhuizen: de verhuisdag

Op de verhuisdag ben je zelf voornamelijk druk met het vervoer van je spullen. Of je dit nu zelf doet, of laat doen je aandacht is er altijd bij nodig. Heb je een verhuisbedrijf ingehuurd? Dan zijn instructies van wat breekbaar is en waar alles staat, tot waar het in de nieuwe woning geplaatst moet worden noodzakelijk. Om de verhuizing ook voor je hond zo fijn mogelijk te laten verlopen geven wij je 3 essentiële tips:

  1. Regel een oppas voor je huisdier;
  2. Regel een aparte ruimte voor je viervoeter.
  3. Zorg voor genoeg voer en drinkwater

Regel een oppas voor je huisdier

Zorg dat je hond tijdens de verhuizing niet aanwezig is. Een loslopend huisdier kan alleen maar in de weg lopen wanneer je aan het sjouwen bent. Daarnaast kan je huisdier in de war raken van alle onbekenden in je woning. Breng je huisdier daarom naar een oppas of opvang voor de gehele verhuisdag of laat een oppas naar je woning toekomen zodat deze je viervoeter kan verzorgen. Op deze manier voelt je hond de stress van een verhuizing niet.

Een aparte ruimte voor je hond

Heb je besloten om je trouwe viervoeter tijdens de verhuisdag bij je te houden? Iedere hond reageert anders op een situatie. Probeer dus in te schatten of jouw hond extra zenuwachtig wordt van de verhuizing. Om hem of haar op zijn gemak te stellen, regel je een aparte ruimte waar verhuizers niet in en uit lopen. Zorg dat de ruimte is voorzien van vertrouwde spullen van je huisdier, zoals een bal, kluif, voerbak en zijn hondenmand.

Zorg voor genoeg voer en drinkwater

Net als de vertrouwde hondenmand of speeltje is de regelmaat van voer even belangrijk. Heb je een oppas die voor de hond zorgt? Geef dan duidelijk instructies over de gewoonten en behoefte van je hond. Geef aan op welke tijd je huisdier zijn eten krijgt en dat de drinkbak altijd gevuld moet zijn. Zorg er dus voor dat je het voer en de voederbakken voor de verhuisdag apart houdt, dit scheelt gedoe op de dag zelf.

hond verhuizen

Wennen aan de nieuwe omgeving

Honden passen zich sneller aan hun omgeving aan dan bijvoorbeeld katten, doordat zij zich veel meer hechten aan hun baas. Je zal wellicht ook merken dat als jij je prettig voelt je hond dat ook al snel zal doen. Het allerbelangrijkste is dat je hond de ruimte krijgt om te bewegen en te wennen aan de nieuwe omgeving.

Verken de nieuwe buurt met je hond aan de lijn. De honden en mensen die je tegenkomt reageren anders op jouw eigen hond, terwijl de omgeving voor hem totaal anders ruikt. Geef hem daarom de tijd om te wennen tijdens de eerste wandeling. Je zal merken dat je viervoeter veel plast en stopt om zijn territorium af te bakenen. Daarnaast zijn de geuren van nieuwe honden ook erg interessant voor hem.

Vergeet niet je adreswijziging op het identificatieplaatje van je huisdier te veranderen. Een laatste tip om uw hond op zijn gemak te stellen, is het uitstellen van de housewarming. Laat je hond in alle rust aan de nieuwe woning wennen en wacht minimaal 2 weken met het uitnodigen van familie en vrienden.

Jezelf en je hond zorgeloos laten verhuizen

Verhuisbedrijven regelen je gehele verhuizing zodat je minder stress ervaart. De verhuizers hebben namelijk jarenlange ervaring in het regelen van een complete verhuizing. Ontdek de mogelijkheden en vraag tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar