153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen of verbouwen

Wilt u gaan verhuizen of verbouwen? Dit is een lastige keuze. Knapt u de belangrijkste ruimtes in uw woning op of wilt u een nieuwe start maken? Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om alle informatie van beide opties op een rij te zetten. In dit artikel vindt u de voor- en nadelen van beide mogelijkheden met de bijbehorende kosten.   

De kosten van beide opties

Twijfelt u over de beste mogelijkheid? Of u nu gaat verhuizen of verbouwen, beide opties kosten veel geld. Het is belangrijk om deze kosten inzichtelijk te maken en de risico’s die beide opties met zich meebrengen op een rij te zetten.

De kosten van een verbouwing

Bent u niet meer helemaal tevreden over bepaalde onderdelen in uw woning of wilt u onderdelen vervangen? Dan is een verbouwing voor u de beste optie. Stel een begroting op zodat u van tevoren een goed overzicht heeft van de totale verbouwkosten. Het is ook slim om te bepalen hoeveel geld u maximaal wilt uitgeven aan uw verbouwing. Met dit budget kijkt u welke mogelijkheden er zijn om uw woning te verbouwen en of deze voldoen aan uw wensen. Houd wel altijd rekening met onvoorziene kosten die tussen de 5 en 10% van het totale budget bedragen.

Denk van tevoren goed na over de financiering van uw verbouwing. Win informatie hierover in bij een financieel adviseur. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om uw verbouwing te financieren. Denk aan spaargeld, via een verhoging van uw hypotheek, of een persoonlijke lening.

De kosten van een verhuizing

Heeft u last van ruimtegebrek en wilt u graag groter wonen? De keuze tussen verhuizen of verbouwen is dan snel gemaakt. Verhuizen wordt ook vaak als de makkelijkste optie gezien om al uw wensen in vervulling te laten gaan. Een verhuizing neemt alleen ook veel kosten met zich mee. Buiten het kopen of huren van een nieuwe woning moet u rekening houden met extra kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf, een makelaar, advieskosten en overdrachtsbelasting. Houd rekening met dubbele woonlasten als u uw oude woning niet snel verkoopt en reserveer daarnaast extra budget voor het klussen in uw nieuwe woning. Zelfs wanneer de woning instapklaar is, maakt u kosten om de woning perfect aan uw wensen te laten voldoen.

Laat u adviseren door een verhuisbedrijf uit de buurt

Verhuizen of verbouwen? Wilt u graag alle mogelijkheden en kosten op een rij zetten? Laat u adviseren door een verhuisbedrijf en krijg inzicht in de totale kosten van uw verhuizing. Vraag nu tot 6 offertes aan van betrouwbare verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de specialisten. U zit nergens aan vast. De aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Verhuizen of verbouwen

De voordelen van verhuizen

Of u nu gaat verhuizen of verbouwen, allebei de opties bieden voordelen voor uw situatie. Hieronder zijn de voordelen van verhuizen opgesomd.

1. Aanpassen aan uw eigen wensen

Het grootste voordeel van verhuizen is dat u zelf op zoek kunt gaan naar uw droomhuis, waardoor u uw nieuwe woning kunt afstemmen op uw wensen. Is uw huidige woning te klein? Het vinden van een grotere woning is dan de oplossing.

2. Financieel aantrekkelijk

Verhuizen kan financieel aantrekkelijk zijn. Wanneer uw huis in waarde is gestegen en u de woning voor een hoge verkoopprijs kunt verkopen, is dit financieel aantrekkelijk. Zeker als u te maken heeft met overwaarde. Uw huis is dan meer waard dan de afgesloten hypotheek.

3. Dichterbij werk, familie en vrienden

In sommige gevallen spelen omgevingsfactoren ook een rol. Overweegt u om te verhuizen doordat u ver van familie en vrienden woont, of door de lange reistijd naar het werk? Het voordeel van verhuizen is dat u kunt verhuizen naar de plaats waar u graag wilt wonen.

De voordelen van verbouwen

1. Blijven wonen in uw huidige huis

Bent u erg gehecht aan uw huidige huis? Het voordeel van verbouwen is dat u daar kunt blijven wonen. Door bepaalde onderdelen van het huis te verbouwen, zorgt u ervoor dat u extra geniet van uw huidige woning. Doordat u niet alles laat verbouwen, is deze optie ook goedkoper dan verhuizen. De keuze tussen verhuizen of verbouwen is dan sneller gemaakt.

2. Woningwaarde laten stijgen

Gebruik bij een verbouwing goede materialen en houd rekening met een eventuele toekomstige verkoop van de woning. Een voordeel van verbouwen is dat u de woning meer waard kan laten worden door een goed uitgevoerde verbouwing. Wilt u in de toekomst profijt hebben van uw verbouwing? Zorg dan dat de kosten die u maakt voor de verbouwing minder hoog zijn dan de uiteindelijke waardestijging van de woning.

Verhuizen-of-verbouwen

Vergelijk offertes en ontdek de beste optie

Wilt u graag weten welke van de 2 opties, verhuizen of verbouwen, de beste optie voor u is? Vraag altijd meerdere offertes aan. Zo krijgt u een beter beeld van de kosten en mogelijkheden voor uw situatie. Vraag daarom nu tot wel 6 verhuisoffertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de specialisten. De aanvraag is tevens gratis en vrijblijvend, waardoor u nergens aan vast zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.