153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Wasmachine verhuizen

Een wasmachine verhuizen is een van de lastigste taken tijdens de verhuisdag. Het verhuizen van een wasmachine vereist namelijk meer planning en deskundigheid dan het inpakken van bijvoorbeeld verhuisdozen. Wilt u weten wat de beste manier is om een wasmachine te verhuizen? In dit artikel leest u alle tips over het verhuizen van een wasmachine.   

Een wasmachine verhuizen: de voorbereiding

Witgoed is een van de moeilijkste categorieën om te verhuizen, doordat een wasmachine vierkant, groot en zwaar is. Het gemiddelde gewicht van een wasmachine ligt tussen de 60 en 85 kilogram. Soms weegt een wasmachine zelfs wel meer dan 100 kilo! Om de wasmachine optimaal voor te bereiden op de verhuizing, is het belangrijk dat u alle slangen en aansluitingen ontkoppelt. Een wasmachine is aangesloten op het elektriciteitsnet en de watertoevoer. Ontkoppel beide aansluitingen. Let vooral op de slang die zorgt voor watertoevoer. U verhuist een wasmachine namelijk een stuk gemakkelijker wanneer er geen water meer in de wasmachine zit. Laat de slang goed uitlekken. Koppel minimaal één dag van tevoren de aansluiting los. Plak de slang op de dag van verhuizing met het uiteinde omhoog aan de wasmachine vast.

Niet alleen in de slang, maar ook in de wasmachine zelf kan nog water zitten. Dit water verwijdert u eenvoudig door de toegang naar het filter te openen. Deze zit achter een klep onderaan de wasmachine. De plaats van deze klep verschilt per wasmachine. Wilt u geen water over de vloer? Plaats dan een aantal handdoeken onder de opening en vang het water op met een emmer.

Wasmachine verhuizen? Vind de beste verhuizers uit uw buurt

Heeft u hulp nodig bij het verhuizen van uw wasmachine? Gespecialiseerde verhuizers van een verhuisbedrijf hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van een wasmachine of andere zware objecten. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt en ontvang binnen 2 werkdagen al een reactie van de vakspecialisten. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.

Wasmachine verhuizen tilbanden

Bescherm de wasmachine tijdens het verhuizen

Een wasmachine verhuizen gaat niet zonder slag of stoot. Daardoor is het belangrijk om de trommel van de wasmachine vast te zetten met de zogenoemde trommelbeveiliging. Doet u dit niet? Dan heeft u kans dat de binnenkant van de wasmachine door de bewegingen beschadigd raakt. De trommelbeveiliging bestaat uit beugels of pinnen. Beschikt u niet over deze onderdelen? Raadpleeg een verhuisbedrijf om de wasmachine schadeloos te laten verhuizen.

Zodra alle bovengenoemde handelen zijn uitgevoerd, is het tijd om de wasmachine extra te beschermen. Een wasmachine kan tegen een stoot, maar het is echter beter om de wasmachine extra te beschermen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. De eerste optie is het inwikkelen van de wasmachine met noppenfolie. Door de lucht in de noppen blijven de randen en hoeken beschermd. De tweede mogelijkheid is het gebruik van een verhuisdeken. Dit is handig wanneer u de wasmachine verhuist met een verhuiswagen. Om geen schade te veroorzaken, is het belangrijk om de wasmachine altijd rechtop te vervoeren.

Wasmachine verhuizen via trap

Hulpmiddelen om een wasmachine te verhuizen

Om geen lichamelijke klachten op te lopen, zijn er verschillende hulpmiddelen die het gemakkelijker maken om een wasmachine te verhuizen. Deze hulpmiddelen vindt u hieronder.

1. Verhuislift

Een verhuisbedrijf beschikt over een verhuislift. Wanneer u op een hoger gelegen verdieping woont of wanneer de wasmachine niet door het trappengat past, is de verhuislift een ideale oplossing. Verhuizers zetten met alle voorzichtigheid de wasmachine vanuit uw raam of balkon op de verhuislift, waarna zij deze gemakkelijk naar beneden vervoeren.

DienstRichtprijs
Verhuislift
Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 per uur
1 verhuislift per dag€ 450
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55
2. Tilbanden

Deze banden zijn ontworpen om lichamelijke klachten te vermijden tijdens of na het tillen van zware objecten. Met deze transportriemen beweeg je gemakkelijk de wasmachine door smalle delen van het huis. De tilbanden zijn geschikt voor het verplaatsen van zware objecten tot gemiddeld 250 kilogram.

3. Steekwagen

Verhuisbedrijven beschikken altijd over speciale steekwagens. Met deze steekwagen tilt u de wasmachine gemakkelijk via de trap naar uw nieuwe woning. Dit komt door de drie wielen die het gemakkelijk maken om trede voor trede de wasmachine naar boven te tillen. Informeer bij uw verhuisbedrijf naar de mogelijkheden van deze hulpmiddelen.

Wasmachine verhuizen via trappen

Bespaar 40% op het verhuizen van uw wasmachine

Wilt u niet te veel geld uitgeven aan uw verhuizing inclusief het verhuizen van uw wasmachine? Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de totale verhuiskosten. Hoe werkt het precies? Vraag nu tot 6 offertes aan van verhuisspecialisten bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al verschillende reacties van de specialisten. U zit tevens nergens aan vast, want de aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Start nu de vergelijking en bespaar vele euro’s.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.