Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Wasmachine verhuizen

Een wasmachine verhuizen is een van de lastigste taken tijdens de verhuisdag. Het verhuizen van een wasmachine vereist namelijk meer planning en deskundigheid dan het inpakken van verhuisdozen of het verhuizen van een kast. Wil je weten wat de beste manier is om een wasmachine te verhuizen? In dit artikel vind je advies en tips over het verhuizen van een wasmachine.

Navigeer gemakkelijk door ons artikel met onze samenvatting

Gewicht en maten van een wasmachine
Een wasmachine verhuizen: de voorbereiding
Hulpmiddelen om een wasmachine te verhuizen

Gewicht en maten van een wasmachine

Het gemiddelde gewicht van een wasmachine ligt tussen de 65 en 95 kilogram, behoorlijk wat gewicht om te verplaatsen dus. Het gewicht is afhankelijk van de grootte van de wasmachine, van de functies en van het materiaal. Er zijn wasmachines met minder laadruimte, die zijn vaak ook kleiner, bijvoorbeeld 45 cm diep. De grote wasmachines hebben soms wel een laadruimte van 9 kg, deze wegen al snel rond de 90 kg. Er zit ook verschil tussen bovenladers en gewone wasmachines.

Zorg ervoor dat je de maten van je wasmachine en doorgang in je nieuwe woning goed hebt gemeten. In je huidige woning is je wasmachine uiteraard al eerder geplaatst en weet je dat dit past, maar in je nieuwe woning is het handig om de doorgang en de plek van plaatsing alvast op te meten zodat je niet ter plekke voor een lastige situatie komt te staan.

Wasmachine verhuizen via trap

Wasmachine verhuizen? Vind de beste verhuizers in de buurt

Heb je hulp nodig bij het verhuizen van je wasmachine? Gespecialiseerde verhuizers van een verhuisbedrijf hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van een wasmachine of andere zware objecten. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

FAQ

Hoe zwaar weegt een wasmachine?

Het gewicht van een wasmachine verschilt per model. Zo wordt het gewicht van de machine geschat tussen de 40 en 100 kg, soms meer.

Hoe een wasmachine leegpompen?

Om uw wasmachine leeg te maken, hoeft u alleen maar:
– Schakel uw apparaat uit
– Koppel de watertoevoer los
– Filters verwijderen
– Plaats de waterinlaat- en -uitlaatleidingen op grondniveau om het aanwezige water af te voeren (Aarzel niet om uw apparaat te kantelen om al het water eruit te krijgen)
– Reinig de filters en plaats ze opnieuw

Wat kost een wasmachine laten verhuizen?

De prijs voor het verhuizen van een wasmachine varieert tussen 100 en 200€. Deze prijs is referentieel aangezien het enkel het dragen door twee verhuizers en het transport binnen een straal van 50km omvat.

Een wasmachine verhuizen: de voorbereiding

Witgoed is een van de moeilijkste categorieën om te verhuizen, mede doordat een wasmachine vierkant, groot en zwaar is. Door de vorm en het gewicht is het apparaat lastig te verplaatsen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat er niet teveel beweging ontstaat aan de binnenkant van de machine.

Slangen en aansluitingen ontkoppelen

De eerste stap om de wasmachine optimaal voor te bereiden op de verhuizing, is om alle slangen en aansluitingen te ontkoppelen. Een wasmachine is aangesloten op het elektriciteitsnet en de watertoevoer. Haal de stekker uit het stopcontact en sluit de watertoevoer af, daarna ontkoppel beide aansluitingen. Let vooral op de slang die zorgt voor watertoevoer, je verhuist een wasmachine namelijk een stuk gemakkelijker wanneer er geen water meer in de wasmachine zit. Laat de slang goed uitlekken in bijvoorbeeld een emmer en koppel minimaal één dag van tevoren de aansluiting los. Plak de slang op de dag van verhuizing met het uiteinde omhoog aan de wasmachine vast.

Water verwijderen uit de wasmachine

Niet alleen in de slang, maar ook in de wasmachine zelf kan nog water zitten. De tweede stap is om het water te verwijderen. Dit doe je eenvoudig door de toegang naar het filter te openen, deze zit achter een klep onderaan de wasmachine. Dit klepje is meestal aan de voorkant van de wasmachine te vinden. Wil je geen water over de vloer? Plaats dan een aantal handdoeken onder de opening en vang het water op met een emmer.

Zet de trommel van de wasmachine vast

Een wasmachine verhuizen gaat niet zonder slag of stoot. Daarom is het belangrijk om als derde stap de trommel van de wasmachine vast te zetten met de zogenoemde trommelbeveiliging. Doe je dit niet? Dan heb je kans dat de binnenkant van de wasmachine door de bewegingen beschadigd of los raakt. De trommelbeveiliging bestaat uit beugels of pinnen, deze ontvang je standaard bij de aankoop van je wasmachine. Beschik je niet over deze onderdelen? Raadpleeg een verhuisbedrijf om de wasmachine schadeloos te laten verhuizen.

Bescherm de wasmachine tijdens het verhuizen

Zodra alle bovengenoemde handelingen zijn uitgevoerd, is het bij de vierde stap tijd om de wasmachine ‘in te pakken’. Een wasmachine kan tegen een stoot, maar het is echter beter om de wasmachine extra te beschermen. Hier zijn verschillende mogelijkheden en materialen voor. Een van de opties is het inwikkelen van de wasmachine met noppenfolie, door de lucht in de noppen blijven de randen en hoeken beschermd. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een verhuisdeken, dit is handig wanneer je de wasmachine verhuist met een verhuiswagen. Heb je geen bubbelplastic of een verhuisdeken voor handen? Gebruik dan een alternatief zoals een fleece deken of handoeken. Als je een verhuisbedrijf inhuurt kan je ze vragen om extra bescherming voor de wasmachine op de verhuisdag mee te nemen. Om geen schade te veroorzaken, is het belangrijk om de wasmachine altijd rechtop te vervoeren.

Hulpmiddelen om een wasmachine te verhuizen

Om geen lichamelijke klachten op te lopen of gevaarlijke situaties te creëeren, zijn er verschillende hulpmiddelen die het gemakkelijker maken om een wasmachine te verhuizen. Deze hulpmiddelen vind je hieronder.

1. Verhuislift

Een verhuisbedrijf beschikt over een verhuislift welke ze kunnen inzetten voor grote objecten zoals een wasmachine die naar een bovenverdieping moeten worden verplaatst. Wanneer je op een hoger gelegen verdieping woont of wanneer de wasmachine niet door het trappengat past, is de verhuislift een ideale oplossing. Verhuizers zetten met alle voorzichtigheid de wasmachine vanuit je raam of balkon op de verhuislift, waarna zij deze gemakkelijk naar beneden vervoeren, of vanaf de straat naar boven in je nieuwe woning.

DienstRichtprijs
Verhuislift
Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 per uur
1 verhuislift per dag€ 450
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55

2. Tilbanden

Er zijn tilbanden speciaal voor grote en zware voorwerpen tijdens de verhuizing, deze banden zijn ontworpen om lichamelijke klachten te vermijden tijdens of na het tillen van zware objecten. Ook bieden de tilbanden meer gemak en zijn er minder mensen nodig bij het tillen. Met deze transportriemen beweeg je gemakkelijk de wasmachine door smalle delen van het huis. De tilbanden zijn geschikt voor het verplaatsen van zware objecten tot gemiddeld 250 kilogram.

3. Steekwagen

Verhuisbedrijven beschikken altijd over verschillende soorten steekwagens. Een steekwagen tilt de wasmachine gemakkelijk op en rolt het apparaat je nieuwe woning binnen. Ook bestaan er speciale trappensteekwagens, met dit transportsysteem lukt het vaak ook de wasmachine een trap op te krijgen. Dit komt door de drie wielen die het gemakkelijk maken om trede voor trede de wasmachine naar boven te rijden. Informeer bij je verhuisbedrijf naar de mogelijkheden van deze hulpmiddelen.

Bespaar op het verhuizen van uw wasmachine

Wil je niet te veel geld uitgeven aan uw verhuizing inclusief het verhuizen van uw wasmachine? Door het vergelijken van offertes bespaar je op de totale verhuiskosten. Hoe werkt het precies? Vraag nu tot 6 offertes aan van verhuisspecialisten bij jou uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvang je al verschillende reacties van de specialisten. Je zit nergens aan vast, want de aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Start nu de vergelijking en bespaar vele euro’s.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit jouw buurt.

Wasmachine verhuizen via trappen

2.8/5 - (14 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar