Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Wasmachine verhuizen

Een wasmachine verhuizen is een van de lastigste taken tijdens de verhuisdag. Het verhuizen van een wasmachine vereist namelijk meer planning en deskundigheid dan het inpakken van bijvoorbeeld verhuisdozen. Wil je weten wat de beste manier is om een wasmachine te verhuizen? In dit artikel lees je alle tips over het verhuizen van een wasmachine.  

Een wasmachine verhuizen: de voorbereiding

Witgoed is een van de moeilijkste categorieën om te verhuizen, doordat een wasmachine vierkant, groot en zwaar is. Het gemiddelde gewicht van een wasmachine ligt tussen de 60 en 85 kilogram. De eerste stap om de wasmachine optimaal voor te bereiden op de verhuizing, is hom alle slangen en aansluitingen te ontkoppelen. Een wasmachine is aangesloten op het elektriciteitsnet en de watertoevoer. Ontkoppel beide aansluitingen. Let vooral op de slang die zorgt voor watertoevoer. Je verhuist een wasmachine namelijk een stuk gemakkelijker wanneer er geen water meer in de wasmachine zit. Laat de slang goed uitlekken. Koppel minimaal één dag van tevoren de aansluiting los. Plak de slang op de dag van verhuizing met het uiteinde omhoog aan de wasmachine vast.

Niet alleen in de slang, maar ook in de wasmachine zelf kan nog water zitten. De tweede stap is om het water te verwijderen. Dit doe je eenvoudig door de toegang naar het filter te openen. Deze zit achter een klep onderaan de wasmachine. De plaats van deze klep verschilt per wasmachine. Wil je geen water over de vloer? Plaats dan een aantal handdoeken onder de opening en vang het water op met een emmer.

Wasmachine verhuizen? Vind de beste verhuizers in de buurt

Heb je hulp nodig bij het verhuizen van je wasmachine? Gespecialiseerde verhuizers van een verhuisbedrijf hebben jarenlange ervaring met het verhuizen van een wasmachine of andere zware objecten. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van verhuizers uit de buurt.

Wasmachine verhuizen via trap

Bescherm de wasmachine tijdens het verhuizen

Een wasmachine verhuizen gaat niet zonder slag of stoot. Daardoor is het belangrijk om als derde stap de trommel van de wasmachine vast te zetten met de zogenoemde trommelbeveiliging. Doe je dit niet? Dan heb je kans dat de binnenkant van de wasmachine door de bewegingen beschadigd raakt. De trommelbeveiliging bestaat uit beugels of pinnen. Beschik je niet over deze onderdelen? Raadpleeg een verhuisbedrijf om de wasmachine schadeloos te laten verhuizen.

Zodra alle bovengenoemde handelen zijn uitgevoerd, is het bij de vierde stap tijd om de wasmachine extra te beschermen. Een wasmachine kan tegen een stoot, maar het is echter beter om de wasmachine extra te beschermen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. De eerste optie is het inwikkelen van de wasmachine met noppenfolie. Door de lucht in de noppen blijven de randen en hoeken beschermd. De tweede mogelijkheid is het gebruik van een verhuisdeken. Dit is handig wanneer je de wasmachine verhuist met een verhuiswagen. Om geen schade te veroorzaken, is het belangrijk om de wasmachine altijd rechtop te vervoeren.

Hulpmiddelen om een wasmachine te verhuizen

Om geen lichamelijke klachten op te lopen, zijn er verschillende hulpmiddelen die het gemakkelijker maken om een wasmachine te verhuizen. Deze hulpmiddelen vind je hieronder.

1. Verhuislift

Een verhuisbedrijf beschikt over een verhuislift. Wanneer je op een hoger gelegen verdieping woont of wanneer de wasmachine niet door het trappengat past, is de verhuislift een ideale oplossing. Verhuizers zetten met alle voorzichtigheid de wasmachine vanuit je raam of balkon op de verhuislift, waarna zij deze gemakkelijk naar beneden vervoeren.

DienstRichtprijs
Verhuislift
Verhuislift + 1 verhuizer€ 70 per uur
1 verhuislift per dag€ 450
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen€ 55
2. Tilbanden

Deze banden zijn ontworpen om lichamelijke klachten te vermijden tijdens of na het tillen van zware objecten. Met deze transportriemen beweeg je gemakkelijk de wasmachine door smalle delen van het huis. De tilbanden zijn geschikt voor het verplaatsen van zware objecten tot gemiddeld 250 kilogram.

3. Steekwagen

Verhuisbedrijven beschikken altijd over speciale steekwagens. Met deze steekwagen til je de wasmachine gemakkelijk via de trap naar je nieuwe woning. Dit komt door de drie wielen die het gemakkelijk maken om trede voor trede de wasmachine naar boven te tillen. Informeer bij je verhuisbedrijf naar de mogelijkheden van deze hulpmiddelen.

Wasmachine verhuizen via trappen

Bespaar op het verhuizen van uw wasmachine

Wil je niet te veel geld uitgeven aan uw verhuizing inclusief het verhuizen van uw wasmachine? Door het vergelijken van offertes bespaar je op de totale verhuiskosten. Hoe werkt het precies? Vraag nu tot 6 offertes aan van verhuisspecialisten bij jou uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvang je al verschillende reacties van de specialisten. Je zit nergens aan vast, want de aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Start nu de vergelijking en bespaar vele euro’s.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit jouw buurt.

 

2.3/5 - (11 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar