Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Haal meer projecten binnen met reviews

Uit onderzoek blijkt dat 84% van de consumenten online reviews net zo betrouwbaar vinden als aanbevelingen van familie en vrienden.  Reviews zijn dus heel belangrijk voor je bedrijfsprofiel. In dit artikel lees je hoe je reviews aanvraagt en wat de voordelen zijn.

Cijfers over online reviews

  • 84% van de klanten vindt online reviews net zo betrouwbaar als een persoonlijke aanbeveling.
  • 7 van de 10 klanten laat een review achter als je daarom vraagt.
  • 74% van de klanten zegt dat positieve reviews over een lokaal bedrijf ervoor zorgt dat zij dit bedrijf meer vertrouwen.
  • 58% van alle klanten vindt het aantal sterren het belangrijkst in de beoordeling van een bedrijf.
  • 87% van alle klanten vindt dat een bedrijf 3-5 sterren moet bezitten willen zij van hun diensten gebruikmaken.

Hoe ziet de online review eruit?

De klant kan je op verschillende gebieden beoordelen. Zo geeft hij zijn mening over de kwaliteit van je werk, de service die je hebt verleend en beoordeelt hij de prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien kan de klant een toelichting schrijven. Zodra de review compleet is, berekent het systeem het uiteindelijke cijfer van 1 tot 10. Deze uitslag verschijnt op je profiel en is zichtbaar op de website.

Hoe vraag je via je online account een review aan?

Zodra de status van je project op ‘afgerond’ staat, vraag je eenvoudig reviews aan. Hoe je dit doet? Bekijk de volgende stappen:

  1. Klik in het bedrijfsprofiel op de tab ‘projectaanvragen’.
  2. Selecteer de klant van wie je een review wilt ontvangen.
  3. Wijzig de status van je projectaanvraag naar ‘project afgerond’ en klik ‘bewaren’.
  4. De pagina wordt herladen en de optie ‘vraag een review aan’ verschijnt in beeld. Klik hierop en bevestig deze optie. Eenmaal bevestigd, ontvangt de klant je reviewverzoek.
  5. Als de review af is, is het te zien op je bedrijfsprofiel.

Meer weten over het compleet maken van je bedrijfsprofiel? In dit artikel lees je stap voor stap hoe je een perfect bedrijfsprofiel maakt.  

Hoeveel reviews heb je nodig voor een goede score?

Volgens Birghtlocal vertrouwen klanten een bedrijf wanneer het tussen de 4 en 6 reviews heeft. Dit aantal neemt toe wanneer je over meer reviews beschikt. 85% van de klanten leest namelijk tot 10 reviews voordat ze een bedrijf vertrouwen. Dit geeft aan hoe belangrijk reviews zijn voor je bedrijfsprofiel. Probeer zoveel mogelijk reviews aan te vragen om te laten zien dat je ook recent goed werk hebt geleverd en oog hebt voor kwaliteit.

Aan de slag

Online reviews zijn de keurmerken van de 21e eeuw. Ze zorgen voor een betere online vindbaarheid, geven je nuttige inzichten over je dienstverlening en je verbetert daardoor de kwaliteit van je werk. Wacht dus niet te lang met de aanvraag van reviews. Hoe eerder je een project met succes hebt afgerond, hoe beter je gevonden wordt. Verzamel minstens 4 tot 6 reviews om het vertrouwensgevoel van je potentiële klanten te vergroten.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over reviews of heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op per telefoon, chat of e-mail, we helpen je graag.

Rate this post

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar