Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Kom sneller in contact met de klant via de chat

Als je een offerteaanvraag ontvangt, wil je zo snel mogelijk contact opnemen met de klant. Helaas komt het wel eens voor dat de potentiële klant niet direct bereikbaar is via de telefoon of niet snel reageert op je e-mail. Om sneller en makkelijker in contact te komen met een potentiële klant, stuur je vanaf nu een chatbericht. In dit artikel lees je hoe de chat werkt en wat de voordelen zijn van chatten.

Hoe werkt de chat?

Er zijn twee manieren om een chat te starten met de potentiële klant; via je offerte-overzicht in je online account of via de groene button in de offerteaanvraag.

Chat via je online account

Ga naar je online account en open een offerteaanvraag. Klik op de button ‘Stuur chatbericht’ om direct een bericht te sturen naar je potentiële klant. Om een overzicht van al je chatberichten te zien ga je simpelweg naar ‘chat’ bovenin je online account.

Start chat via de offerteaanvraag

In iedere offerteaanvraag staat een button met ‘stuur een chatbericht’. Als je op de button klikt, opent een scherm en zo stuur je direct een chatbericht.

Goed om te weten: Alleen jij kan een chat starten, de potentiële klant ontvangt hiervan een bericht en kan vervolgens reageren. Andersom werkt het niet: de potentiële klant kan dus geen chat met jou starten.

De voordelen van chatten

 1. Het aantal mensen dat voorkeur geeft aan contact via online media groeit; 
  Een grote groep mensen belt of mailt tegenwoordig niet meer, maar zoekt liever alles online op. Dit is ook de groep die online een offerte aanvraagt. Zij pakken niet de telefoon op maar geven de voorkeur aan digitaal communiceren.
 2. Contact via de chat is snel en laagdrempelig;
  Met 1 druk op de knop stuur je een chatbericht. Snel en ontzettend makkelijk. Dit is niet alleen makkelijker voor jou maar ook voor je potentiële klant.
 3. Het is ideaal voor korte vragen, gaat sneller dan via email en je hebt direct contact; 
  Soms heb je meer informatie nodig voordat je een goede offerte kan opmaken. Via de chat stel je snel een vraag en kom je direct in contact.  Zo vergroot je de kans op het binnenhalen van een opdracht!
 4. Een snelle reactie wekt vertrouwen naar de klant toe en dit verhoogt de kans op het winnen van de opdracht.
  Wanneer je een chat start en je hebt een reactie ontvangen van de potentiële klant, zorg dan dat je snel reageert. Heb je het antwoord niet direct klaar? Geef aan dat je er op terugkomt. Mensen vinden service en snelheid belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat hoe makkelijker een bedrijf de (potentiële) klant het maakt om contact op te nemen, hoe tevredener ze zijn.
Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar