Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Duurzaam verhuizen

Bij het verhuizen is duurzaamheid misschien niet iets waar je meteen rekening mee houdt. Toch focussen steeds meer verhuisbedrijven in Nederland zich op duurzaam verhuizen.

Geschatte leestijd: 4 minuten


Duurzaam verhuizen

Steeds meer verhuisbedrijven verhuizen op een verantwoorde manier de inboedel van hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan het verantwoord in– en uitpakken van jouw eigendommen en het transporteren van goederen door middel van elektrische verhuiswagens. Op deze manier ontstaat er minder vervuiling rondom het verhuisproces en draagt het bij aan schonere omgeving.

Elektrisch verhuistransport

Er zijn verhuisbedrijven die zijn overgestapt naar elektrische verhuisauto’s die gebruik maken van groene stroom. Deze transportwagens hebben dezelfde capaciteiten als normale verhuiswagens en zorgen bovendien voor minder CO2 uitstoot en minder geluidoverlast. De elektrische verhuiswagens worden vooralsnog voornamelijk ingezet in grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam. Wellicht kunnen milieubewuste particulieren in de toekomst zelfs zelf elektrische verhuisbusjes huren en duurzaam verhuizen.

Duurzaam verhuismateriaal

Tegenwoordig wordt er ook vaker gebruik gemaakt van duurzaam verhuismateriaal, zoals recyclebare noppenfolie en kunststof verhuisdozen. Kunststof dozen gaan aanzienlijk langer mee dan verhuisdozen die gemaakt zijn van karton. Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 35 miljoen kartonnen verhuisdozen die na gebruik belanden op de afvalberg. Bij het productieproces van deze kartonnen dozen wordt veelal gebruik gemaakt van vers houtpulp. Hiervoor worden onnodig veel bomen voor gekapt. Kiezen voor kunststof verhuisdozen is dan ook een makkelijke stap richting een milieuvriendelijke verhuizing.

Duurzaam keurmerk

Wanneer je op zoek bent naar een duurzaam verhuisbedrijf, kan het verstandig zijn om te kijken naar keurmerken, zoals het ISO 14001 keurmerk. Bedrijven die in het bezit zijn van een ISO 14001 certificaat gaan bewuster om met milieubelastende factoren als energie, water, papier en brandstof.

Bedrijven worden door de instantie ISO (International Organization for Standardization) gekeurd op het gebied van milieumanagement. Hierbij wordt gekeken naar de werkzaamheden en doelstellingen van een verhuisbedrijf. Alle verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers voldoen aan meerdere eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Duurzame verhuistips

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Hieronder vind je 3 handige tips die kunnen helpen om duurzaam te verhuizen.

  1. Lever oude huishoudelijke apparaten gratis in bij winkelketens of jouw gemeente.

Denk hierbij aan apparatuur zoals wasmachines, drogers, koelkasten, televisies, en computers. Deze apparaten bevatten veel materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden en op deze manier voorkom je dat gevaarlijke stoffen en elektronica in het milieu terecht komen.

  1. Gebruik recyclebaar verhuismateriaal

Je kan relatief goedkoop recyclebare noppenfolie aanschaffen en kunststof dozen huren. Deze verhuisdozen worden meestal ook aan huis geleverd. Kunststof dozen zijn eenvoudig op te stapelen en kunnen snel worden vervoerd door middel van een verhuiskarretje of steekwagen.

  1. Gebruik milieuvriendelijk reinigingsmiddelen bij het verhuizen

Bij de ontruiming van een oude woning en de schoonmaak van een nieuwe woning kun je het beste gebruik maken van schoonmaakmiddelen die natuurlijk en biologisch afbreekbaar zijn. Denk hierbij aan natuurazijn, groene zeep, soda en ossengalzeep. Door het gebruik van deze reinigingsmiddelen wordt watervervuiling beperkt.

Schakel een verantwoord verhuisbedrijf in

Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf die je op een verantwoorde manier kan verhuizen? Door het aanvragen van offertes kun je gemakkelijk de diensten en prijzen vergelijken van verhuisbedrijven in jouw regio. Zo ben je in staat om een geschikte verhuispartner te vinden voor een duurzame verhuizing. Bovendien kun je door goed te vergelijken besparen op de verhuiskosten. Via het offerteformulier vraag je gratis en eenvoudig verhuisoffertes aan van maximaal 6 verhuisbedrijven in jouw regio.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

4/5 - (3 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar