Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen of verbouwen

Wil je liever verhuizen of toch verbouwen? De keuze tussen verhuizen of verbouwen kan lastig zijn. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden op een rij.

Geschatte leestijd: 5 minuten


Navigeer gemakkelijk door dit artikel


De kosten van verbouwen en verhuizen

Twijfel je over de beste mogelijkheid? Of je gaat verhuizen of verbouwen, beide opties zijn een flinke investering. Het is belangrijk om deze kosten inzichtelijk te maken en de risico’s die beide opties met zich meebrengen op een rij te zetten.

De kosten van een verbouwing

Ben je niet meer helemaal tevreden over je woning of wil je delen vervangen? Dan is een verbouwing voor de beste optie. Stel een begroting op zodat je van tevoren een goed overzicht hebt van de totale verbouwkosten. Het is ook slim om te bepalen hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan de verbouwing. Met dit budget kijk je welke mogelijkheden er zijn om je woning te verbouwen en of deze voldoen aan je wensen. Houd wel altijd rekening met onvoorziene kosten die tussen de 5 en 10% van het totale budget bedragen.

Denk van tevoren goed na over de financiering van je verbouwing. Win informatie hierover in bij een financieel adviseur. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om je verbouwing te financieren. Denk aan spaargeld, via een verhoging van uw hypotheek, of een persoonlijke lening.

De kosten van een verhuizing

Heb je last van ruimtegebrek en wil je graag groter wonen? De keuze tussen verhuizen of verbouwen is dan snel gemaakt. Verhuizen wordt ook vaak als de makkelijkste optie gezien om al je wensen in vervulling te laten gaan.

Een verhuizing neemt kosten met zich mee. Buiten het kopen of huren van een nieuwe woning moet je rekening houden met extra kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf, een makelaar, advieskosten en overdrachtsbelasting. Houd rekening met dubbele woonlasten als je je oude woning niet snel verkoopt en reserveer daarnaast extra budget voor het klussen in je nieuwe woning. Zelfs wanneer de woning instapklaar is, maak je kosten om de woning perfect aan jouw wensen te laten voldoen.

Laat je adviseren door een verhuisbedrijf uit de buurt

Verhuizen of verbouwen? Wil je graag alle mogelijkheden en kosten op een rij zetten? Laat je adviseren door een verhuisbedrijf en krijg inzicht in de totale kosten van jouw potentiële verhuizing. Vraag nu tot 6 offertes aan van betrouwbare verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Je zit nergens aan vast, de aanvraag is namelijk geheel gratis en vrijblijvend.

Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vind betrouwbare verhuisbedrijven binnen 5 minuten.

De voordelen van verhuizen

Of je gaat verhuizen of verbouwen, allebei de opties bieden voordelen voor jouw situatie. Bekijk hieronder de voordelen van verhuizen.

1. Aanpassen aan je eigen wensen

Het grootste voordeel van verhuizen is dat je zelf op zoek kunt gaan naar je droomhuis, waardoor je je nieuwe woning afstemt op je wensen. Is je huidige woning te klein? Het vinden van een grotere woning is dan de oplossing.

2. Financieel aantrekkelijk

Verhuizen kan financieel aantrekkelijk zijn. Wanneer je huis in waarde is gestegen en je de woning voor een hoge verkoopprijs verkoopt, is dit financieel aantrekkelijk. Zeker als je te maken heeft met overwaarde. Je huis is dan meer waard dan de afgesloten hypotheek.

3. Dichterbij werk, familie en vrienden

In sommige gevallen spelen omgevingsfactoren ook een rol. Overweeg je om te verhuizen omdat je ver van familie en vrienden woont, of door de lange reistijd naar je werk? Het voordeel van verhuizen is dat je kan verhuizen naar de plaats waar jij graag wilt wonen.

De voordelen van verbouwen

1. Blijven wonen in je huidige huis

Ben je erg gehecht aan je huidige huis? Het voordeel van verbouwen is dat je daar blijft wonen. Door bepaalde onderdelen van het huis te verbouwen, zorg je ervoor dat je extra geniet van je huidige woning. Doordat je niet alles laat verbouwen, is deze optie ook goedkoper dan verhuizen. De keuze tussen verhuizen of verbouwen is dan sneller gemaakt.

2. Woningwaarde laten stijgen

Gebruik bij een verbouwing goede materialen en houd rekening met een eventuele toekomstige verkoop van de woning. Een voordeel van verbouwen is dat je de woning meer waard kan laten worden door een goed uitgevoerde verbouwing. Wil je in de toekomst profijt hebben van de verbouwing? Zorg dan dat de kosten die je maakt voor de verbouwing minder hoog zijn dan de uiteindelijke waardestijging van de woning.

Vergelijk offertes en ontdek de beste optie

Wil je graag weten welke van de twee opties, verhuizen of verbouwen, de beste voor jou is? Vraag altijd meerdere offertes aan. Zo krijg je een beter beeld van de kosten en mogelijkheden voor jouw situatie. Vraag daarom nu tot wel 6 verhuisoffertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit.

Verhuizen zonder zorgen

Vind betrouwbare verhuisbedrijven. Gratis en vrijblijvend.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar