Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Duurzaam verhuizen

Bij het verhuizen is duurzaamheid misschien niet iets waar u meteen rekening mee houdt. Toch vinden er in Nederland nieuwe ontwikkelingen plaats in de verhuisbranche op het gebied van duurzaam verhuizen.

Duurzaam verhuizen

Er is in Nederland een opkomst van verhuisbedrijven die op een verantwoorde manier de inboedel van hun klanten verhuizen. Hierbij moet u denken aan het verantwoord in– en uitpakken van uw eigendommen en het transporteren van goederen door middel van elektrische verhuiswagens. Op deze manier ontstaat er minder vervuiling rondom het verhuisproces en draagt het bij aan schonere omgeving.Duurzaam verhuizen

Elektrisch verhuistransport

Er zijn verhuisbedrijven die zijn overgestapt naar elektrische verhuisauto’s die gebruik maken van groene stroom. Deze transportwagens hebben dezelfde capaciteiten als normale verhuiswagens en zorgen bovendien voor minder CO2 uitstoot en minder geluidoverlast. De elektrische verhuiswagens worden vooralsnog voornamelijk ingezet in grote steden, zoals Amsterdam en Rotterdam. Dit fenomeen is nog vrij nieuw en zal zich ongetwijfeld uitbreiden naar andere delen van het land. Wellicht kunnen milieubewuste particulieren in de toekomst zelfs zelf elektrische verhuisbusjes huren en duurzaam verhuizen.

Duurzaam verhuismateriaalDuurzaam verhuizen kunstof verhuisdozen

Tegenwoordig wordt er ook vaker gebruik gemaakt van duurzaam verhuismateriaal, zoals recyclebare noppenfolie en kunststof verhuisdozen. Kunststof dozen gaan aanzienlijk langer mee dan verhuisdozen die gemaakt zijn van karton. Jaarlijks zijn er in Nederland ongeveer 35 miljoen kartonnen verhuisdozen die na gebruik belanden op de afvalberg. Bij het productieproces van deze kartonnen dozen wordt veelal gebruik gemaakt van vers houtpulp. Hiervoor worden onnodig veel bomen voor gekapt. Het kiezen voor kunststof  verhuisdozen is dan ook een makkelijke stap richting een milieuvriendelijke verhuizing.

Duurzaam keurmerk

Wanneer u op zoek bent naar een duurzaam verhuisbedrijf, kan het verstandig zijn om te kijken naar keurmerken, zoals het ISO 14001 keurmerk. Bedrijven die in het bezit zijn van een ISO 14001 certificaat gaan bewuster om met milieubelastende factoren als energie, water, papier en brandstof. Bedrijven worden door de instantie ISO (International Organization for Standardization) gekeurd op het gebied van milieumanagement. Hierbij wordt er gekeken naar de werkzaamheden en doelstellingen van een verhuisbedrijf. Alle verhuisbedrijven die zijn aangesloten bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers voldoen aan meerdere eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

Duurzame verhuistips

Bent u van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Hieronder vindt u 3 handige tips die u helpen om duurzaam te verhuizen.

  1. Lever oude huishoudelijke apparaten gratis in bij winkel ketens of uw gemeente.

Hierbij moet u denken aan apparatuur zoals: wasmachines, drogers, koelkasten, televisies, en computers. Deze apparaten bevatten veel materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden en op deze manier voorkomt u dat gevaarlijke stoffen en elektronica in het milieu terecht komen.

  1. Gebruik recyclebaar verhuismateriaal

U kunt relatief goedkoop recyclebare noppenfolie aanschaffen en kunststof dozen huren. Deze verhuisdozen worden meestal ook aan huis geleverd. Kunststof dozen zijn eenvoudig op te stapelen en kunnen snel worden vervoerd door middel van een verhuiskarretje of steekwagen.

  1. Gebruik milieuvriendelijk reinigingsmiddelen bij het verhuizen

Bij de ontruiming van een oude woning en de schoonmaak van een nieuwe woning kunt u het beste gebruik maken van schoonmaakmiddelen die natuurlijk en biologisch afbreekbaar zijn. Denk hierbij aan: natuurazijn, groene zeep, soda en ossengalzeep. Door het gebruik van deze reinigingsmiddelen wordt watervervuiling beperkt.

Verantwoord verhuisbedrijf inschakelen

Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf die u op een verantwoorde manier kan verhuizen? Door het aanvragen van offertes kunt u de diensten en prijzen vergelijken van verhuisbedrijven in uw regio. Zo bent u in staat om een geschikte verhuispartner te vinden voor een duurzame verhuizing. Bovendien kunt u door goed te vergelijken tot wel 40% besparen op de verhuiskosten. Met behulp van het offerteformulier vraagt u gratis en eenvoudig verhuisoffertes aan van maximaal 6 verhuisbedrijven in uw regio.

4/5 - (3 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar