Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizing doorgeven

Een verhuizing doorgeven is een belangrijke taak die moet gebeuren voordat je verhuist. Er zijn veel instanties en personen gebaat bij het tijdig doorgeven van jouw verhuizing. Aan wie, hoe en wat je moet doorgeven, lees je in dit artikel.

Hoe geef je je verhuizing door aan de gemeente?

Het is belangrijk om je verhuizing door te geven aan je gemeente. Je geeft je verhuizing daar zowel persoonlijk als schriftelijk gemakkelijk door. De verhuizing geef je door aan de gemeente waar je gaat wonen. Verhuis je binnen dezelfde stad of binnen hetzelfde dorp? Dan kan je meestal via een digitaal formulier op de website van je huidige gemeente de verhuizing doorgeven.

Je moet je verhuizing minimaal 4 weken van tevoren en uiterlijk 5 dagen erna doorgeven. Het is belangrijk dat je dit op tijd doet. Geef je namelijk te laat je wijzigingen door, dan riskeer je een boete van € 325. Ook kan het gevolgen hebben voor onder andere je huurtoeslag, zorgverzekering en parkeervergunning.

Voor het wijzigen van uw adres bij de gemeente heb je 2 documenten nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitsbewijs;
  • Een huurcontract of koopakte van de nieuwe woning.

Laat uw verhuizing regelen door een verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in alle zaken rondom je verhuizing. Heb je vragen over het doorgeven van je verhuizing? Je verhuisbedrijf voorziet je van goed advies. Vraag daarom nu offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De dienst is helemaal gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.

Verhuizing doorgeven

Uw post automatisch laten doorsturen

PostNL heeft een speciale dienst ontwikkeld om je post mee te verhuizen. Dit bedrijf stuurt je post namelijk automatisch door naar je nieuwe adres. Om er zeker van te zijn dat al je post na de verhuizing is doorgestuurd, is het slim om deze verhuisservice voor 6 maanden aan te vragen. Meld je daarnaast minimaal 1 week van tevoren aan en geef je verhuizing door om geen post mis te lopen. Laat je je post 6 maanden lang doorsturen? De kosten voor de verhuisservice van PostNL bedragen dan € 1,65 per week. Naast het doorsturen van je post geeft het bedrijf ook je nieuwe adres door aan je verzekeraar en bank. Op deze manier hoef je geen contact meer op te nemen met deze bedrijven.

Verhuizing doorgeven: aan wie nog meer?

Buiten de gemeente en het postbedrijf zijn er nog meer belangrijke bedrijven of personen waarbij het slim is om je nieuwe adres door te geven. In de opsomming hieronder zijn de belangrijkste partijen aangegeven.

  • Je familie en vrienden;
  • De bank en werkgever;
  • Pensioenfonds en verzekeraars;
  • Dokter, tandarts, apotheek;
  • School of crèche van je kinderen;
  • Sportclubs / verenigingen;
  • Abonnementsdiensten;
  • Het centrale dierenbestand (wanneer je huisdier een chip heeft).

Verhuizing-doorgeven

Zonder stress verhuizen via een verhuisbedrijf

Betrouwbare verhuisbedrijven helpen je bij elke taak zodat je zonder stress naar je nieuwe woning verhuist. Ben je benieuwd naar de verhuiskosten? Vraag nu tot 6  offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de regio. De aanvraag is geheel gratis, vrijblijvend en binnen 2 minuten verzonden. Je ontvangt binnen 2 werkdagen al een reactie van de specialisten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit de buurt.

 

5/5 - (1 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar