153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuizing doorgeven

Een verhuizing doorgeven is een belangrijke taak die moet gebeuren voordat u verhuist. Er zijn veel instanties en personen gebaat bij het tijdig doorgeven van uw verhuizing. Aan wie, hoe en wat u moet doorgeven, leest u in dit artikel.

Verhuizing doorgeven aan de gemeente

De belangrijkste instantie waar u uw verhuizing aan moet doorgeven is de gemeente. U geeft uw verhuizing daar zowel persoonlijk als schriftelijk gemakkelijk door. De verhuizing geeft u door aan de gemeente waar u gaat wonen. Verhuist u binnen dezelfde stad of binnen hetzelfde dorp? Dan kunt u meestal via een digitaal formulier op de website van uw huidige gemeente de verhuizing doorgeven.

U moet uw verhuizing minimaal 4 weken van tevoren en uiterlijk 5 dagen erna doorgeven. Het is belangrijk dat u dit op tijd doet. Geeft u namelijk te laat uw wijzigingen door, dan riskeert u een boete van € 325. Tevens kan het gevolgen hebben voor onder andere uw huurtoeslag, zorgverzekering en parkeervergunning.

Voor het wijzigen van uw adres bij de gemeente heeft u 2 documenten nodig:

  • Een geldig paspoort of identiteitsbewijs;
  • Een huurcontract of koopakte van de nieuwe woning.

Laat uw verhuizing regelen door een verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in alle zaken omtrent uw verhuizing. Heeft u vragen over het doorgeven van uw verhuizing? Uw verhuisbedrijf voorziet u van goed advies. Vraag daarom nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de specialisten. De dienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.

Verhuizing doorgeven

Uw post automatisch laten doorsturen

PostNL heeft een speciale dienst ontwikkeld om uw post mee te verhuizen. Dit bedrijf stuurt uw post namelijk automatisch door naar uw nieuwe adres. Om er zeker van te zijn dat al uw post na de verhuizing is doorgestuurd, is het slim om deze verhuisservice voor 6 maanden aan te vragen. Meldt u daarnaast minimaal 1 week van tevoren aan en geef uw verhuizing door om geen post mis te lopen. Laat u uw post 6 maanden lang doorsturen? De kosten voor de verhuisservice van PostNL bedragen dan € 1,65 per week. Naast het doorsturen van uw post geeft het bedrijf ook uw nieuwe adres door aan uw verzekeraar en bank. Op deze manier hoeft u geen contact meer op te nemen met deze bedrijven.

Verhuizing doorgeven: aan wie nog meer?

Buiten de gemeente en het postbedrijf zijn er nog meer belangrijke bedrijven of personen waarbij het slim is om uw nieuwe adres door te geven. In de opsomming hieronder zijn de belangrijkste partijen aangegeven.

  • Uw familie en vrienden;
  • De bank en uw werkgever;
  • Pensioenfonds en verzekeraars;
  • Dokter, tandarts, apotheek;
  • School of crèche van uw kinderen;
  • Sportclubs / verenigingen;
  • Abonnementsdiensten;
  • Het centrale dierenbestand (wanneer uw huisdier een chip heeft).

Verhuizing-doorgeven

Zonder stress verhuizen via een verhuisbedrijf

Een verhuizing doorgeven is 1 van de belangrijke taken die bij uw verhuizing hoort.
Betrouwbare verhuisbedrijven helpen u bij elke taak zodat u zonder stress naar uw nieuwe woning verhuist. Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de regio. De aanvraag is geheel gratis, vrijblijvend en binnen 2 minuten verzonden. U ontvangt binnen 2 werkdagen al een reactie van de specialisten.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.