Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisvergoeding door werkgever

Wanneer verhuizen ervoor zorgt dat u dichterbij uw werk komt te wonen, kunt u in aanmerking komen voor verhuisvergoeding. U kunt wellicht uw verhuizing betalen met een belastingvrije vergoeding van de werkgever.

Als u vanwege uw dienstbetrekking verhuist, kunt u in verschillende situaties van uw werkgever een belastingvrije verhuisvergoeding ontvangen. Verhuisvergoeding is een bedrag van maximaal €7.750,-.

VerhuisvergoedingVerhuisvergoeding

De verhuisvergoeding van maximaal € 7.750,- kunt u gebruiken voor onder andere het herinrichten van uw nieuwe woning. Naast deze maximale vergoeding voor herinrichting, kan ook het verhuizen van de inboedel vergoed worden. Met de verhuisvergoeding bespaart u op de kosten van uw verhuizing.

Afstand verhuizing

U kunt in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding als u door uw verhuizing op een afstand van 10 kilometer bij uw werk vandaan komt te wonen. De afstand die u voor de verhuizing naar uw werk aflegt, moet groter zijn dan 25 kilometer. Ook kunt u in aanmerking komen voor verhuisvergoeding als de reisafstand naar het werk met 50% en ten minste 10 kilometer verminderd wordt.

Binnen twee jaar verhuizen

Uw verhuizing moet binnen twee jaar na een nieuwe functie of overplaatsing plaatsvinden, als u in aanmerking wilt komen voor de verhuisvergoeding. Wanneer u tijdelijk voor uw werk verhuist, komt u niet in aanmerking voor de verhuisvergoeding. Dit is bijvoorbeeld als u geen vaste dienstbetrekking heeft.

Uw verhuizing betalen met verhuisvergoeding

Als uw verhuizing minder kost dan € 7.750,- en u in aanmerking komt voor maximale verhuisvergoeding, wordt uw gehele verhuizing vergoed. Wanneer u wilt weten of uw verhuizing betaald kan worden met verhuisvergoeding, is het belangrijk om te weten hoeveel uw verhuizing gaat kosten. Daarom is het verstandig als u verhuisoffertes aanvraagt. Op deze manier weet u of u uw gehele verhuizing verhuisvergoeding kan betalen.

4/5 - (1 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar