Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuiskostenvergoeding

Ben je van plan binnenkort te gaan verhuizen? In specifieke gevallen is het mogelijk om verhuiskostenvergoeding aan te vragen. Controleer daarom ook zo snel mogelijk of jij hiervoor in aanmerking komt. Hiermee bespaar je flink op de verhuiskosten. Lees in dit artikel of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding.

Heb je recht op een verhuiskostenvergoeding?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie heb je recht op een verhuiskostenvergoeding. Hiervan schakel je bijvoorbeeld het verhuisbedrijf in en laat je je spullen inpakken. Hieronder staan verschillende omstandigheden waardoor je in aanmerking komt voor een vergoeding:

  • Wanneer je verhuist voor een nieuwe baan of vanwege overplaatsing;
  • Bij een sloop of renovatie;
  • Wanneer je genoodzaakt wordt door de gemeente om (tijdelijk) te verhuizen;
  • Wanneer je vanwege een handicap naar een aangepaste woning moet verhuizen;
  • Wanneer je in de bijstand zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Verhuiskostenvergoeding vanwege nieuwe baan of overplaatsing

Wanneer je verhuist vanwege een nieuwe baan of werkgerelateerde overplaatsing, kan je bij de salarisadministratie nagaan of je werkgever uw inrichting- en verhuiskosten wil vergoeden. Denk hierbij aan kosten voor het transporteren van de inboedel. Je werkgever kan je ook een vergoeding geven voor eventuele herinrichtingskosten. Hier zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • Je verhuist binnen 2 jaar na aanvaarding van je nieuwe functie.
  • De huidige afstand tussen je oude woning en werk is groter dan 25 km.
  • De nieuwe afstand tussen je woning en werk is minstens 60% korter dan voorheen.

Voor een verhuizing kan je maximaal € 7.750 onbelaste verhuiskostenvergoeding ontvangen van je werkgever. Let op! Een werkgever is hier niet toe verplicht.

Verhuiskostenvergoeding vanwege sloop of renovatie

Je kan in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding wanneer je huurovereenkomst wordt opgezegd of bij sloop of renovatie. Dit geldt ook wanneer je tijdelijk moet verhuizen vanwege werkzaamheden en je huurovereenkomst doorloopt. Deze regeling is ook van toepassing wanneer je een onzelfstandige ruimte huurt. De vergoeding is lager als je een onzelfstandige kamer huurt, omdat de verhuiskosten vaak lager zijn.

Normaliter heb je recht op een minimumvergoeding van € 5.520 voor de inrichting -en verhuiskosten. Let op! Deze regeling geldt niet voor onderhoudswerkzaamheden.

Verhuiskostenvergoeding vanwege stadsvernieuwing

Het kan zijn dat je een verhuiskostenvergoeding ontvangt van je gemeente. Dit komt voor wanneer je vanwege stadsvernieuwing of renovatie genoodzaakt bent om (tijdelijk) te verhuizen. Voor sommige renovatiewerkzaamheden is er geen sprake van een vergoeding. Informeer bij je gemeente wanneer je in aanmerking komt voor het ontvangen van een verhuiskostenvergoeding.

Verhuiskostenvergoeding vanwege een handicap

De wet maatschappelijke organisatie (WMO) geeft je het recht op verhuiskostenvergoeding als je vanwege een handicap moet verhuizen. Een verhuiskostenvergoeding waarmee je een volledige verhuizing en de verhuishulp kunt betalen, neemt je veel zorgen uit handen. Neem contact op met je gemeente om te informeren of je aanspraak maakt op deze verhuiskostenvergoeding. Wanneer dit het geval is, kan je deze verhuiskostenvergoeding bij het zorgloket van je gemeente aanvragen.

Verhuiskostenvergoeding vanwege uitkering

Je kan in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding als je een uitkering ontvangt. Hiervoor kan je terecht bij de uitkeringsinstantie of de gemeente waarbinnen/waaruit je verhuist.

Bespaar op het inhuren van een verhuisbedrijf

Een voordelige verhuizing blijft aantrekkelijk. Verschillende verhuisbedrijven hanteren verschillende prijzen. Je doet er daarom goed aan om de verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. Door de offertes te vergelijken,vind je het beste verhuisbedrijf voor uw opdracht. Bovendien is deze aanvraag geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

 

4.5/5 - (12 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar