153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuiskostenvergoeding

Bent u van plan binnenkort te gaan verhuizen? In specifieke gevallen is het mogelijk om verhuiskostenvergoeding aan te vragen. Controleer daarom ook zo snel mogelijk of u hiervoor in aanmerking komt. Hiermee bespaart u flink op de verhuiskosten. Lees in dit artikel of u in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie heeft u recht op een verhuiskostenvergoeding. Hiervan schakelt u bijvoorbeeld het verhuisbedrijf in en laat u uw spullen inpakken. Hieronder staan verschillende omstandigheden waardoor u in aanmerking komt voor een vergoeding:

  • Wanneer u verhuist voor een nieuwe baan of vanwege overplaatsing;
  • Bij een sloop of renovatie;
  • Wanneer u genoodzaakt wordt door de gemeente om (tijdelijk) te verhuizen;
  • Wanneer u vanwege een handicap naar een aangepaste woning moet verhuizen;
  • Wanneer u in de bijstand zit.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Verhuiskostenvergoeding vanwege nieuwe baan of overplaatsing

Wanneer u verhuist vanwege een nieuwe baan of werkgerelateerde overplaatsing, kunt u bij de salarisadministratie nagaan of uw werkgever uw inrichting- en verhuiskosten wil vergoeden. Denk hierbij aan kosten voor het transporteren van de inboedel. Uw werkgever kan u ook een vergoeding geven voor eventuele herinrichtingskosten. Hier zijn echter wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • U verhuist binnen 2 jaar na aanvaarding van uw nieuwe functie.
  • De huidige afstand tussen uw oude woning en werk is groter dan 25 km.
  • De nieuwe afstand tussen uw woning en werk is minstens 60% korter dan voorheen.

Voor een verhuizing kunt u maximaal € 7.750 onbelaste verhuiskostenvergoeding ontvangen van uw werkgever. Let op! Een werkgever is hier niet toe verplicht.

Verhuiskostenvergoeding vanwege sloop of renovatie

U kunt in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding wanneer uw huurovereenkomst wordt opgezegd of bij sloop of renovatie. Dit geldt ook wanneer u tijdelijk moet verhuizen vanwege werkzaamheden en uw huurovereenkomst doorloopt. Deze regeling is ook van toepassing wanneer u een onzelfstandige ruimte huurt. De vergoeding is lager indien u een onzelfstandige kamer huurt, omdat de verhuiskosten vaak lager zijn.

Normaliter heeft u recht op een minimumvergoeding van € 5.520 voor de inrichting -en verhuiskosten. Let op! Deze regeling geldt niet voor onderhoudswerkzaamheden.

Verhuiskostenvergoeding vanwege stadsvernieuwing

Het kan zijn dat u een verhuiskostenvergoeding ontvangt van uw gemeente. Dit komt voor wanneer u vanwege stadsvernieuwing of renovatie genoodzaakt bent om (tijdelijk) te verhuizen. Voor sommige renovatiewerkzaamheden is er geen sprake van een vergoeding. Informeer bij uw gemeente wanneer u in aanmerking komt voor het ontvangen van een verhuiskostenvergoeding.

Verhuiskostenvergoeding vanwege een handicap

De wet maatschappelijke organisatie (WMO) geeft u het recht op verhuiskostenvergoeding als u vanwege een handicap moet verhuizen. Een verhuiskostenvergoeding waarmee u een volledige verhuizing en de verhuishulp kunt betalen, neemt u veel zorgen uit handen. Neem contact op met uw gemeente om te informeren of u aanspraak maakt op deze verhuiskostenvergoeding. Wanneer dit het geval is, kunt u deze verhuiskostenvergoeding bij het zorgloket van uw gemeente aanvragen.

Verhuiskostenvergoeding vanwege uitkering

U kunt in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding als u een uitkering ontvangt. Hiervoor kunt u terecht bij de uitkeringsinstantie of de gemeente waarbinnen/waaruit u verhuist.

Bespaar tot wel 40% op het inhuren van een verhuisbedrijf

Een voordelige verhuizing blijft aantrekkelijk. Verschillende verhuisbedrijven hanteren verschillende prijzen. U doet er daarom goed aan om de verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven bij u uit de buurt. Door de offertes te vergelijken,vindt u het beste verhuisbedrijf voor uw opdracht. Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de offerteaanvraag. Bovendien is deze aanvraag geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan