153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Aquarium verhuizen

Een aquarium verhuizen: het is één van de grootste uitdagingen die een verhuizing met zich meebrengt. Een aquarium legen en in het nieuwe huis weer vullen met kraanwater is geen optie. Hoe zorgt u ervoor dat uw aquarium plus vissen heelhuids worden vervoerd naar de nieuwe woning? Lees snel verder voor handige tips.

Aquarium verhuizen: hoe gaat u te werk?

Een aquarium verhuizen is een flinke klus en vergt wat voorbereiding. Denk vooraf goed na over hoe u de verhuizing wilt aanpakken, zodat het vervoeren zelf zo spoedig mogelijk verloopt. Voor het verhuizen van uw aquarium heeft u twee opties:

  1. Het aquarium verhuizen met water.
  2. Het aquarium verhuizen zonder water.

Aquarium verhuizen met water

Heeft u een relatief klein aquarium (tot maximaal 1 meter lang)? Dan kunt u kiezen voor optie 1: het vervoeren van het aquarium met water. Indien mogelijk is dit de meest eenvoudige manier. Op deze manier blijft het ecosysteem in het aquarium intact. Een aquarium vol met water is onmogelijk te verhuizen, laat daarom slechts een deel van het water in het aquarium. De bodembedekking plus een laag water van ongeveer 5 cm is voldoende. Het overige water kunt u het beste in een aparte tank vervoeren, zodat u dit na de verhuizing weer aan het aquarium kunt toevoegen.

Aquarium verhuizen zonder water

Bent u in het bezit van een groot aquarium? Haal het aquarium dan helemaal leeg en vervoer het zonder water. Doet u dit niet, dan wordt het aquarium te zwaar waardoor het kan gaan lekken. Verwijder het water uit het aquarium en bewaar dit in afsluitbare emmers. Zodra u op de nieuwe locatie bent, vult u het aquarium weer met hetzelfde water. De plantjes kunt u het beste in losse zakjes vervoeren met daarin een beetje water uit het aquarium. Ook de bodembedekking kunt u het beste transporteren in een afsluitbare bak.

Probeer altijd zoveel mogelijk water uit het aquarium te behouden. Te veel wisselingen in het ecosysteem kunnen schadelijk zijn voor uw vissen.

Aquarium verhuizen

In goede handen

Bij het verhuizen van een aquarium kan er veel misgaan. Wilt u zeker zijn van een succesvolle verhuizing? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring met het verhuizen van een aquarium en heeft voldoende mankracht en materiaal om deze klus succesvol af te ronden. Het inhuren van een verhuisbedrijf hoeft daarnaast geen rib uit uw lijf te kosten. Pak het verstandig aan en vergelijk altijd eerst de prijzen van meerdere verhuisbedrijven. De prijzen die verhuizers hanteren kunnen namelijk flink verschillen. Vraag hier binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 6 verhuisbedrijven in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in handen en kunt u een weloverwogen keuze maken voor een verhuisbedrijf. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw verhuizing.

Aquarium verhuizen breekbaar

Het juiste vervoer

Een aquarium is zwaar en breekbaar. Het moet daarom extra zorgvuldig worden vervoerd. Bescherm het aquarium tijdens de verhuizing door het in te pakken met noppenfolie of piepschuim. Dit beschermt het aquarium tegen krassen en schokken. Zet het aquarium tijdens het transport goed vast, zodat het niet gaat glijden. Zorg daarnaast altijd voor voldoende personen die kunnen tillen als het gaat om een groot aquarium. Voor extra grip op het glas kunnen glaszuigers helpen tijdens de verhuizing.

Het verhuizen van de vissen

U weet nu hoe u uw aquarium het beste kunt verhuizen, maar wat doet u met uw vissen? Indien u uw aquarium inclusief water verhuist, is het mogelijk om de vissen in het aquarium zelf te vervoeren. Voor extra veiligheid is het echter aan te raden om de vissen in speciale zakjes van de dierenspeciaalzaak te verhuizen. Om de verhuizing zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, kunt u uw vissen het beste vervoeren in een donkere omgeving, zoals een koelbox. De koelbox heeft ook nog eens de isolerende werking als voordeel. Zo krijgen uw vissen zo min mogelijk te maken met temperatuurwisselingen. Probeer de koelbox zo goed mogelijk vast te zetten in de laadruimte, zodat de vissen geen last hebben van klotsend water.

Aquarium vissen verhuizen

Na de verhuizing

Probeer de tijdsduur van het transport zo kort mogelijk te houden en zet het aquarium in de nieuwe woning direct op de juiste plek, zodat de vissen zo snel mogelijk weer terug in hun juiste omgeving zijn. Heeft u de vissen verhuisd in speciale zakjes? Leg het zakje met de vis dan eerst ongeveer een half uur in het aquarium. Voeg hierna een paar keer kleine beetjes water uit het aquarium in het zakje, zodat uw vis kan wennen aan het nieuwe water en de eventuele temperatuurwisseling. Hierna kunt u de vissen loslaten in uw aquarium en is de verhuizing voltooid. Houd uw vissen in de weken na de verhuizing extra in de gaten. De verhuizing kan stress en een tijdelijk verlaagde weerstand tot gevolg hebben.

Laat uw aquarium verhuizen door een professionele verhuizer

Wilt u zeker weten dat het verhuizen van uw aquarium vlekkeloos verloopt? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf heeft ervaring met het verhuizen van aquariums en heeft de eventuele hulpmiddelen hiervoor in huis. De verhuizers zorgen ervoor dat uw vissen zo comfortabel mogelijk worden verhuisd en zich snel weer thuis voelen in uw nieuwe woning. Wilt u weten wat het inhuren van een verhuisbedrijf u gaat kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 verhuisbedrijven in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis, waarna u de prijzen naast elkaar kunt leggen. Vergelijk de offertes en kies het verhuisbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vervolgens kunt u uitkijken naar een zorgeloze verhuizing.