153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuiskosten bespaartips

Bij een verhuizing krijgt u te maken met verschillende kostenposten. Er zijn meerdere manieren om te besparen op de verhuiskosten.

Verhuiskosten bespaartips

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kan ongeveer € 1.000 kosten, uitgaande van een vrijstaande woning. Met behulp van de volgende bespaartips kunt u voorkomen dat de kosten voor uw verhuizing te hoog oplopen.

  1. Vergelijk meerdere verhuisoffertes

Een verhuisofferte geeft u meer inzicht in de verhuiskosten voor uw verhuizing. Door het aanvragen van meerdere offertes bent u in staat om te onderhandelen over de prijzen en gewenste diensten van verschillende verhuisbedrijven. Het is verstandig om voor het vergelijken vast te leggen wat er precies verhuist moet worden zodat u de grootte van uw verhuiswagen kunt bepalen.

Door offertes van meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten. Lees meer over verhuisoffertes.Verhuiskosten bespaartips

  1. Verhuis op een doordeweekse dag

Houd altijd rekening met de gewenste verhuisdagen, omdat de meeste verhuisbedrijven weekendtoeslagen hanteren. Op zaterdag hanteert men meestal een toeslag van 25% en op zondag 75%. Het kan dus flink in de kosten schelen om doordeweeks te verhuizen.

  1. Doe afstand van oude spullen

Overbodige spullen dragen bij aan een grotere inboedel en hiermee hogere verhuiskosten. Het is dus verstandig om voor de verhuizing uw inboedel goed door te lopen en overtollige spullen weg te gooien. Oude huishoudelijke apparaten kunt u bijvoorbeeld gratis inleveren bij winkelketens of uw gemeente. Zo kunt u efficiënter gebruik maken van de maximale capaciteit van de verhuiswagen. Dit betekent dat u minder ritten nodig heeft voor de inboedeltransport waardoor u flink kan besparen op de verhuiskosten.

  1. Verhuiskostenvergoeding

Controleer tijdig of u in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Er zijn verschillende situaties die u recht geven op een vergoeding. U kunt bijvoorbeeld de inrichting– en verhuiskosten laten vergoeden bij sommige werkgevers wanneer u genoodzaakt bent om te verhuizen voor uw nieuwe baan. Voor een verhuizing kunt u bijvoorbeeld tot € 7.750 onbelaste verhuisvergoeding ontvangen van uw werkgever. Ook kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw huurbaas als uw huurovereenkomst wordt opgezegd vanwege een sloping of renovatie. De gemeente is ook in staat om u van een vergoeding te voorzien wanneer u moet verhuizen vanwege een handicap of stadsrenovatie.

  1. Gedeeltelijk zelf verhuizen

U kunt de overweging maken om de verhuizing gedeeltelijk te laten uitvoeren door een verhuisbedrijf. Wanneer u zelf een steentje bijdraagt, kunt u goedkoper verhuizen. Dit doet u door bijvoorbeeld zelf te zorgen voor verpakkingsmateriaal en zelf uw inboedel in te pakken. Dit is niet altijd de meest praktische oplossing, bijvoorbeeld wanneer u waardevolle spullen moet verpakken, zoals schilderijen en antieke voorwerpen, maar het kan wel een hoop schelen in de verhuiskosten.

Besparen op de verhuiskosten

Een voordelige verhuizing blijft aantrekkelijk. Omdat de kosten van verhuisbedrijven verschillen, doet u er goed aan om offertes van meerdere verhuisbedrijven te vergelijken. U kunt namelijk kiezen voor de voordeligste offerte en zo besparen op de verhuiskosten. Wilt u weten wat het kost om te verhuizen? Als u het offerteformulier invult, ontvangt u geheel vrijblijvend 6 offertes van vakkundige verhuisbedrijven uit uw regio.