153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Koelkast verhuizen

Een koelkast is vaak een groot en moeilijk object om te verhuizen. Een koelkast verhuizen vereist een speciale aanpak om te voorkomen dat er schade ontstaat aan uw koelkast en andere spullen. Wil je meer weten over het verhuizen van jouw koelkast en handige tips lezen? Bekijk dan snel dit artikel.

Een koelkast verhuizen: de grote schoonmaak

Voordat u een koelkast verhuist, is het belangrijk dat u alle etenswaren verplaatst naar een andere koelkast. U kunt namelijk niet de koelkast met volledige inhoud verhuizen. Zet daarna de koelkast uit en haal de stekker uit het stopcontact. Het is tijd voor een goede schoonmaakbeurt. Heeft jouw koelkast een vriesvak? Begin dan de dag voor de verhuizing aan de schoonmaak. Het ontdooien van de vriezer kost tijd, maar u kunt op een aantal manieren ervoor zorgen dat de vriezer in de koelkast compleet ontdooit:

– Gereedschap en föhn
De eerste manier is om het ijs eruit te krabben via een föhn. Door de warme lucht die de föhn blaast, ontdooit het ijs sneller en is het makkelijker om het met bijvoorbeeld een ijskrabber van de randen af te halen. De ijskrabber die u gebruikt om uw autoruiten ijsvrij te maken is hiervoor geschikt.

– Natuurlijk laten ontdooien
Heeft u geen moment vrij waarop u zelf de koelkast ontdooit? Zet dan de deur van de koelkast goed open en laat deze minimaal 1 dag voor de verhuizing open staan. Vang het water op met bakjes of (oude) handdoeken.

– Pan met heet water
De derde en laatste manier is het plaatsen van een pan met kokend water in het vriesvak, dit versnelt namelijk het dooiproces. Let wel op met deze methode! Niet alle thermostaten binnenin de koelkast kunnen dit temperatuurverschil aan. De voorkeur gaat dus uit naar de bovenste 2 manieren.

Na het ontdooien van de koelkast is slim om de koelkast schoon te maken. Maak alle planken, vakken en lades schoon, zodat u een geheel schone koelkast heeft in uw nieuwe woning.

Besparen op uw koelkast verhuizen

Bent u op zoek naar specialisten die zowel uw koelkast als de rest van de inboedel schadeloos kan verhuizen? Het vergelijken van offertes is de snelste manier om deze specialisten te vinden. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit uw buurt en ontvang binnen 2 werkdagen al een reactie. Met het vergelijken van de offertes bespaart u tot wel 40% op uw totale verhuiskosten. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.

Koelkast schoonmaken

2 tips voor het verhuizen van uw koelkast

Het verhuizen van uw koelkast moet efficiënt, maar vooral schadeloos gebeuren. Om schade aan uw koelkast te voorkomen, zijn hieronder 2 handige tips uitgewerkt.

1. Plak lades aan de binnenkant vast

Bijna iedere koelkast beschikt over planken, lades of andere opbergvakken. Tijdens de verhuizing is het mogelijk dat deze flink gaan schuiven. Plak daarom voor de verhuisdag alles netjes met tape vast. Vervolgens kunt u de deur van de koelkast vastzetten door bijvoorbeeld een spanband om de koelkast heen te binden. Zo zorgt u ervoor dat de deur niet opengaat tijdens de verhuizing.

2. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die regelmatig gebruikt zijn voor het verhuizen van een koelkast. Heeft u een koelkast of vriezer op een hogere verdieping staan? Een verhuislift huren is dan de makkelijkste optie. Verhuizers tillen dan namelijk zo uw koelkast via de verhuislift de verhuiswagen in. Wilt u de koelkast zonder verhuislift naar beneden tillen? Er bestaan speciale banden waarmee u gemakkelijk met twee personen de koelkast naar beneden tilt. Daarnaast is een steekwagen ook een goed hulpmiddel om een koelkast mee te verhuizen.

Koelkast verhuizen spanbanden

De zorg na het verhuizen van de koelkast

De koelkast is verhuisd naar de plaats van bestemming en staat op de juiste plaats in de woning. Wacht hierna minimaal 24 uur voordat u de koelkast of vriezer aanzet. Zo voorkomt u dat de apparaten kapot gaan. In een koelkast zit namelijk koelmiddel. Bij het verhuizen van een koelkast gaat dit koelmiddel schuimen. Wanneer u dan de koelkast te snel aanzet, is het niet meer mogelijk voor de motor om het koelmiddel goed rond te pompen. Dit zorgt ervoor dat de motor oververhit raakt.

Vind de beste verhuizers voor uw opdracht

Verhuizers zijn gespecialiseerd in het vervoeren van zware objecten. Bent u op zoek naar een verhuisbedrijf dat u volledig ontzorgt tijdens uw verhuizing? Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit uw buurt. Door de offertes te vergelijken vindt u snel de beste verhuizers voor uw opdracht. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de specialisten. Daarnaast is de aanvraag geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuizers uit uw buurt.