153 verhuisbedrijven
VERGELIJK VERHUIS OFFERTES
timer
Bespaar tot 40% in 1 minuut
Gratis Vrijblijvend

Piano verhuizen

Een piano verhuizen is geen gemakkelijke opdracht. Door de gevoeligheid van het instrument, is het mogelijk dat er tijdens de verhuizing blijvende schade ontstaat. Het verhuizen van een piano vereist dus kennis en ervaring. Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Lees snel verder voor alle informatie.   

De kosten voor het verhuizen van uw piano

Een piano verhuizen is een vak apart. Het verhuizen van een piano gebeurt met uiterste zorg, waardoor de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. Deze verschilt per specifieke opdracht. De kosten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

1. Verhuiswagen en aantal kilometers

Een van de grootste kostenposten is het vervoeren van uw piano. Het huren van een verhuiswagen is noodzakelijk voor het schadeloos vervoeren van uw piano. U betaalt een vast bedrag voor de verhuiswagen, maar de totale prijs hangt af van het aantal kilometers dat moet worden afgelegd. De kosten voor het verhuizen van een piano starten gemiddeld tussen € 200 – € 300. Voor iedere 5 extra gereden kilometer betaalt u gemiddeld € 10.

2. Aantal verhuizers

Voor het verhuizen van een piano zijn minimaal 2 verhuizers nodig. Beschikt u over een vleugel? Dan zijn er minimaal drie verhuizers nodig. De grootte van uw piano is dus bepalend voor de totale verhuiskosten. Het inhuren van een extra verhuizer kost gemiddeld € 35 per uur.

3. Verhuislift

Is het niet mogelijk om uw piano via de voordeur naar buiten te transporteren? Het huren van een verhuislift of hijskraan is dan de beste optie. Laat u adviseren door uw verhuisbedrijf om te kijken wat de beste optie is. Het inhuren van een verhuislift kost gemiddeld € 75 per uur.

Bespaar op de verhuizing van uw piano

Het verhuizen van uw dierbare piano is geen goedkope onderneming. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaart u wel € 100 op het verhuizen van uw piano. Vraag nu tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven uit uw buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen krijgt u al een reactie van de specialisten. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Piano verhuizen transport

Piano verhuizen: zo gaan verhuizers te werk

Het verhuizen van een piano is een taak voor ervaren verhuizers. Om uw piano op de juiste manier te vervoeren, hanteren de verhuizers 3 stappen:

1. Piano optillen

Om de piano te verplaatsen gebruiken de verhuizers een speciaal ‘verhuishondje’. Dit is een plateau op wieltjes dat gemaakt is om zwaarder materiaal te verplaatsen. Hierdoor zijn drempels en andere obstakels gemakkelijker te hanteren.

2. In de verhuiswagen plaatsen

Verhuizers hebben jarenlange ervaring in het verhuizen van verschillende grote instrumenten. Zij gebruiken een speciale techniek om de piano zonder beschadigingen te vervoeren. Bij zware piano’s gebruiken verhuizers een rijplaat. De verhuizers voorzien de piano van een speciale hoes. Nadat uw piano goed is vastgezet met spanbanden, verplaatsen de verhuizers deze naar het juiste adres.

3. Lossen van uw piano

Is uw piano gearriveerd op uw nieuwe adres? De verhuizers laden uw piano dan uit de verhuiswagen en verplaatsen deze naar de aangewezen plek. Om ook geen beschadigingen aan te richten aan uw nieuwe woning, maken de verhuizers gebruik van beschermmateriaal in de vorm van speciale rijplaten. Deze platen leggen zij op de vloer zodat deze niet beschadigt.

Piano verhuizen

Tips bij het verhuizen van een piano

1. Wacht met het stemmen van uw piano

Wacht ongeveer 1 tot 2 maanden met het stemmen van de piano. Zo geeft u uw piano de tijd om tot rust te komen. Er bestaat een kans op blijvende schade wanneer u weer te vroeg het instrument afstemt en bespeelt.

2. Geen piano verhuizen via de trap

Het is geen goed idee om uw piano te verhuizen via de trap. Dit doen verhuisbedrijven ook niet. Door het gewicht van de piano is dit te gevaarlijk en niet toegestaan volgens de ARBO-wet. Wanneer uw piano te zwaar is, zet het verhuisbedrijf een verhuislift in. Om de piano op de verhuislift te tillen, zijn minimaal 4 tot 6 verhuizers nodig.

3. Check de verzekeringen

Wilt u een piano of vleugel verhuizen? Verhuisbedrijven beschikken over speciale verzekeringen die eventuele schade aan uw instrument vergoeden. Controleer altijd uw verzekering voordat u uw inboedel gaat verhuizen. Zo loopt u niet tegen onvoorziene problemen aan.

Vind de beste piano verhuizers uit uw buurt

Wilt u een verhuisbedrijf inhuren om uw piano of vleugel te verhuizen? Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de verhuisbedrijven. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Start nu de vergelijking en vind de beste verhuizers om uw piano te verhuizen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.