153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuisadvies voor expats

Wanneer u naar het buitenland verhuist voor uw werk, wilt u dat het verhuisproces ordelijk en vlot verloopt. Een goed verloop van de verhuizing geeft u de mogelijkheid om te wennen aan uw nieuw omgeving. Door een goede voorbereiding te treffen bent u in staat om zorgeloos te verhuizen, maar waar moet u rekening mee houden bij een verhuizing naar het buitenland?

Verhuizing organiseren

Het plannen van een verhuizing naar het buitenland vereist een weloverwogen aanpak. Vaak moeten er ook in het land van bestemming zelf nog veel zaken geregeld worden. Hieronder staan belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden bij het organiseren van een verhuizing naar het buitenland.

Verhuisadvies voor expats

 1.     Beslis tijdig wat u meeneemt of achterlaat

Onnodige spullen verhuizen kost geld en moeite. Verblijft u tijdelijk in het buitenland? In dat geval is het verstandig om bezittingen in Nederland te laten. Hiervoor kunt u een opslagruimte inhuren. Controleer ook tijdig de stekkertypen van het land van bestemming. In andere landen wordt er vaak gebruik gemaakt van andere stekkertypen voor elektrische apparaten. Het kan voorkomen dat u met behulp van een reis- of wereldstekker gewoon gebruik kunt maken van uw apparatuur. Het kan echter ook voorkomen dat de netfrequentie of spanning niet overeenkomt met uw apparatuur. Zo kunt u tijdig beslissen of u oude apparatuur verkoopt, opslaat of wegdoet.

 1.     Vergelijk verhuisoffertes

Bij een internationale verhuizing wordt aangeraden om een vakkundig verhuisbedrijf in te schakelen. Door het aanvragen van meerdere offertes bent u in staat om te onderhandelen over de prijzen en gewenste diensten van verschillende verhuisbedrijven. Een verhuisofferte geeft u meer inzicht in de verhuiskosten voor uw verhuizing. Door offertes van meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de verhuiskosten.

 1.     Verzamel belangrijke documenten

Bij een verhuizing naar het buitenland is het verstandig om belangrijke documenten te verzamelen. Sommige documenten worden namelijk ook opgevraagd bij buitenlandse ambassades en consulaten. Denk hierbij aan documenten zoals:

 • Uittreksel geboorteregister
 • Trouwakte
 • Verzekeringsdocumenten
 • Medische en tandheelkundige documenten
 • Diploma’s en documenten van de basisregistratie personen (BRP)
 • Documenten van pensioen en/of uitkering
 • Paspoorten
 1.     Contacteer de ambassade van het land van bestemming

Neem contact op met de ambassade van het land waarnaar u verhuist en controleer alle noodzakelijke juridische informatie over uw verhuizing, zoals het verkrijgen van een visum, vergunningen, vaccinaties etc. Vaak kunt u ook bij de Nederlandse ambassade in het buitenland terecht om belangrijke documenten officieel te laten vertalen en te legaliseren.

 1.     Regel uw bankzaken en verzekeringen

Wanneer u gaat verhuizen is het van belang dat uw financiën en verzekeringen op orde zijn. Neem hiervoor eerst contact op met uw bank om uw financiële zaken door te lopen. Wanneer u langer dan zes maanden in het buitenland gaat wonen, moet u namelijk ook nadenken over een buitenlandse bankrekening. Bij langdurig verblijf in het buitenland zijn er ook meerdere risico’s waar u rekening mee moet houden zoals diefstal, schade en ongevallen. De kans is groot dat u met een standaard reisverzekering niet volledig bent gedekt. Controleer daarom of u een doorlopende reisverzekering kunt afsluiten. Denk ook aan een internationale ziektekostenverzekering, omdat geneeskundige kosten in andere landen soms hoger zijn dan in Nederland.

Verhuizen met het gezin

Verhuist u met uw gezin? Dit kan een ingrijpend moment zijn voor u en uw partner, vooral als er kinderen mee verhuizen. Het is van belang om uw kinderen goed voor te bereiden zodat ze hun oude leven kunnen achterlaten en met enthousiasme kunnen vooruitkijken naar de verhuizing. Vaak is dat lastig wanneer uw kinderen al wat ouder zijn. Zorg ervoor dat zij contacten kunnen behouden via  internet of mobiele telefoon. Denk er ook aan om uw kinderen op tijd in te schrijven bij een nieuwe school. Het kan ook van belang zijn om uw familie een taalcursus te laten volgen zodat zij zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun nieuwe omgeving.

Vakkundige hulp bij een internationale verhuizing

Niet alleen helpt een verhuisbedrijf u bij het transporteren van uw goederen, zij zorgen er vaak ook voor dat uw inboedel verzekerd wordt tijdens de verhuizing. Als u een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het verstandig om eerst meerdere offertes aan te vragen. Let bij het vergelijken ook op extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare plekken, tussentijdse opslag voor uw inboedel en de garanties die het bedrijf biedt. Vul gratis het offerteformulier in en vergelijk de prijzen van verhuisbedrijven in uw regio. De prijzen kunnen namelijk tot 40% uiteenlopen. Zo kiest u de beste offerte voor uw verhuizing naar het buitenland.

Vragen over uw verhuizing

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over internationale verhuiszaken. Verhuisbedrijven kunnen u altijd extra toelichting geven en u helpen met de verhuisplanning. Heeft u nog vragen over uw internationale verhuizing? Wij helpen u graag verder.