Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisadvies voor expats

Wanneer je naar het buitenland verhuist voor je werk, wil je dat het verhuisproces ordelijk en vlot verloopt. Een goed verloop van de verhuizing geeft je de mogelijkheid om te wennen aan je nieuwe omgeving. Door een goede voorbereiding te treffen ben je in staat om zorgeloos te verhuizen, maar waar moet je rekening mee houden bij een verhuizing naar het buitenland?

Verhuizing organiseren

Het plannen van een verhuizing naar het buitenland vereist een weloverwogen aanpak. Vaak moeten er ook in het land van bestemming zelf nog veel zaken geregeld worden. Hieronder staan belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van een verhuizing naar het buitenland.

Verhuisadvies voor expats

 1.     Beslis tijdig wat je meeneemt of achterlaat

Onnodige spullen verhuizen kost geld en moeite. Verblijf je tijdelijk in het buitenland? In dat geval is het verstandig om bezittingen in Nederland te laten. Hiervoor kan je een opslagruimte huren. Controleer ook tijdig de stekkertypen van het land van bestemming. In andere landen wordt er vaak gebruik gemaakt van andere stekkertypen voor elektrische apparaten. Het kan voorkomen dat je met behulp van een reis- of wereldstekker gewoon gebruik kunt maken van je apparatuur. Het kan ook voorkomen dat de netfrequentie of spanning niet overeenkomt met je apparatuur. Zo kan je tijdig beslissen of je oude apparatuur verkoopt, opslaat of wegdoet.

 1.     Vergelijk verhuisoffertes

Bij een internationale verhuizing wordt aangeraden om een vakkundig verhuisbedrijf in te schakelen. Door het  aanvragen van meerdere offertes ben je in staat om te onderhandelen over de prijzen en gewenste diensten van verschillende verhuisbedrijven. Een verhuisofferte geeft je meer inzicht in de verhuiskosten voor je verhuizing. Door offertes van meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken, bespaar je op de verhuiskosten.

 1.     Verzamel belangrijke documenten

Bij een verhuizing naar het buitenland is het verstandig om belangrijke documenten te verzamelen. Sommige documenten worden namelijk ook opgevraagd bij buitenlandse ambassades en consulaten. Denk hierbij aan documenten zoals:

 • Uittreksel geboorteregister
 • Trouwakte
 • Verzekeringsdocumenten
 • Medische en tandheelkundige documenten
 • Diploma’s en documenten van de basisregistratie personen (BRP)
 • Documenten van pensioen en/of uitkering
 • Paspoorten
 1.     Contacteer de ambassade van het land van bestemming

Neem contact op met de ambassade van het land waarnaar je verhuist en controleer alle noodzakelijke juridische informatie over je verhuizing, zoals het verkrijgen van een visum, vergunningen, vaccinaties etc. Vaak kan je ook bij de Nederlandse ambassade in het buitenland terecht om belangrijke documenten officieel te laten vertalen en te legaliseren.

     5. Regel je bankzaken en verzekeringen

Wanneer je gaat verhuizen is het van belang dat je financiën en verzekeringen op orde zijn. Neem hiervoor eerst contact op met je bank om uw financiële zaken door te lopen. Wanneer je langer dan zes maanden in het buitenland gaat wonen, moet je namelijk ook nadenken over een buitenlandse bankrekening. Bij langdurig verblijf in het buitenland zijn er ook meerdere risico’s waar je rekening mee moet houden zoals diefstal, schade en ongevallen. De kans is groot dat je met een standaard reisverzekering niet volledig bent gedekt. Controleer daarom of je een doorlopende reisverzekering kan afsluiten. Denk ook aan een internationale ziektekostenverzekering, omdat geneeskundige kosten in andere landen soms hoger zijn dan in Nederland.

Verhuizen met het gezin

Verhuis je met je gezin? Dit kan een ingrijpend moment zijn voor jou en je partner, vooral als er kinderen mee verhuizen. Het is van belang om je kinderen goed voor te bereiden zodat ze hun oude leven kunnen achterlaten en met enthousiasme kunnen vooruitkijken naar de verhuizing. Vaak is dat lastig wanneer je kinderen al wat ouder zijn. Denk er ook aan om je kinderen op tijd in te schrijven bij een nieuwe school. Het kan ook van belang zijn om je familie een taalcursus te laten volgen zodat zij zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun nieuwe omgeving.

Vakkundige hulp bij een internationale verhuizing

Niet alleen helpt een verhuisbedrijf je bij het transporteren van uw goederen, zij zorgen er vaak ook voor dat je inboedel verzekerd wordt tijdens de verhuizing. Als je een internationaal verhuisbedrijf gaat inschakelen, dan is het verstandig om eerst meerdere offertes aan te vragen. Let bij het vergelijken ook op extra kosten voor het verhuizen naar moeilijk bereikbare plekken, tussentijdse opslag voor je inboedel en de garanties die het bedrijf biedt.

Vul gratis het offerteformulier in en vergelijk de prijzen van verhuisbedrijven in je regio. Zo kies je de beste offerte voor je verhuizing naar het buitenland.

Vragen over uw verhuizing

Op deze website vind je uitgebreide informatie over internationale verhuiszaken. Verhuisbedrijven kunnen je altijd extra toelichting geven en je helpen met de verhuisplanning.

5/5 - (1 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar