Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Bedrijfsverhuizing

Efficiëntie staat centraal bij een bedrijfsverhuizing. Een zakelijke verhuizing moet vlot en geregeld verlopen zodat je organisatie het werk weer snel kan oppakken. Er komt veel kijken bij een bedrijfsverhuizing en het is daarom goed om zoveel mogelijk informatie te hebben. Wil je meer weten over wat er allemaal te doen staat bij een bedrijfsverhuizing en wat de bijbehorende kosten zijn?Je leest het in dit artikel.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste expertise en biedt je professioneel advies op maat. Je wordt geholpen met het veilig transporteren van goederen naar een nieuwe locatie. Zakelijke verhuizers dragen vaak het keurmerk voor Professionele Project Verhuizers en Erkende Verhuizers. Met behulp van een ervaren verhuisbedrijf ben je in staat om een complexe onderneming geordend uit te voeren. Denk hierbij aan het verhuizen van:

  • complete productie- of machineruimten
  • werkplaatsen
  • opslagruimten
  • kantoren of deelkantoren
  • instellingen (scholen, ziekenhuizen etc.)

Bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing plannen

Samen met het verhuisbedrijf breng je in kaart wat er precies verhuisd moet worden en wat eventueel geruimd kan worden. Als projectcoördinator geef je aan welke afdelingen in welke volgorde verhuisd moeten worden. De overlast voor de medewerkers blijft tot een minimum beperkt wanneer je per afdeling verhuist. Een verhuisbedrijf kan je van een verhuisdraaiboek voorzien. In deze planning lees je onder andere wat er door wie en wanneer gebeurt. Het draaiboek kan aan de hand van jouw specifieke wensen aangepast worden. Zo kan je tijdig werknemers en andere partijen op de hoogte stellen over de geplande activiteiten

Verhuisdagen vastleggen

Houd rekening met de gewenste verhuisdagen omdat de meeste verhuisbedrijven weekendtoeslagen hanteren. Met een bedrijfsverhuizing in het weekend voorkom je dat de activiteiten binnen je bedrijf niet gehinderd worden. Op zaterdag hanteert men meestal een toeslag van 25% en op zondag 75%. Het kan dus flink in de kosten schelen om doordeweeks te verhuizen. Verhuisbedrijven zonder weekendtoeslag zijn een uitzondering. Voor verhuizen met spoed geldt vaak een toeslag. Sommige verhuisbedrijven hanteren vaste tarieven voor spoed verhuizingen. Bij andere bedrijven hangt de hoogte van de toeslag af van hoeveel verhuizers er beschikbaar zijn.

Kosten van een bedrijfsverhuizing

Raadpleeg een ondernemersadviseur om na te gaan of de kosten voor jouw bedrijfsverhuizing fiscaal aftrekbaar zijn. De opbouw van de verhuiskosten zijn afhankelijk van:

  1. De grote van de bedrijfsinventaris

De kosten worden voornamelijk bepaald de grootte van de bedrijfsinventaris die verhuisd moet worden. Wanneer slechts een afdeling verhuisd moet worden, vallen de kosten aanzienlijk lager uit dan bij een verhuizing van een volledig bedrijf.

  1. Verhuisploeg

Een verhuisploeg bestaat uit het benodigde aantal verhuizers, verhuiswagens en verhuismateriaal.

DienstKosten
professionele verhuizer± €30 per uur
grote verhuiswagen (30 - 40 m³)± €35 per uur
optionele verhuiscoördinator± €60 per uur
  1. Voorrijkosten

Deze variabele maar altijd voorkomende kosten zijn gerelateerd aan de vervoertijd die het bedrijf nodig heeft om naar het laad- en los adres te rijden en weer terug.

  1. Aanvullende diensten

Verhuisbedrijven bieden vaak de optie om verschillende zaken te regelen zoals de inkoop, verkoop en verhuur van kantoormeubilair. Meer informatie over aanvullende services vind je op de pagina verhuisservices.

Offerte voor een bedrijfsverhuizing

Een verhuisbedrijf inschakelen is voordeliger dan je misschien denkt.  Vul je postcode in en ontvang vrijblijvend offertes van 6 verhuisbedrijven uit jouw regio. Door goed te vergelijken profiteer je van een prijsvoordeel op de kosten voor je bedrijfsverhuizing. Door goede afspraken met de verhuizer te maken, kan het bedrag op de offerte aanzienlijk voordeliger uitpakken.

4/5 - (4 stemmen)

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar