153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Bedrijfsverhuizing

Efficiëntie staat centraal bij een bedrijfsverhuizing. Een zakelijke verhuizing moet vlot en geregeld verlopen zodat uw organisatie het werk weer snel kan oppakken. Er komt veel kijken bij een bedrijfsverhuizing en het is daarom goed om zoveel mogelijk informatie te hebben. Wilt u meer weten over wat er allemaal te doen staat bij een bedrijfsverhuizing en wat de bijbehorende kosten zijn? U leest het in dit artikel.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste expertise en biedt u professioneel advies op maat. U wordt geholpen met het veilig transporteren van goederen naar een nieuwe locatie. Zakelijke verhuizers dragen vaak het keurmerk voor Professionele Project Verhuizers en Erkende Verhuizers. Met behulp van een ervaren verhuisbedrijf bent u in staat om een complexe onderneming geordend uit te voeren. Denk hierbij aan het verhuizen van:

  • complete productie- of machineruimten
  • werkplaatsen
  • opslagruimten
  • kantoren of deelkantoren
  • instellingen (scholen, ziekenhuizen etc.)

Bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing plannen

Samen met het verhuisbedrijf brengt u in kaart wat er precies verhuisd moet worden en wat eventueel geruimd kan worden. Als projectcoördinator kunt u aangeven welke afdelingen in welke volgorde verhuisd moeten worden. De overlast voor uw medewerkers blijft tot een minimum beperkt wanneer u per afdeling verhuist. Een verhuisbedrijf kan u van een verhuisdraaiboek voorzien. In deze planning kunt u o.a. lezen wat er door wie en wanneer gebeurd. Het draaiboek kan aan de hand van uw specifieke wensen aangepast worden. Zo kunt u tijdig werknemers en andere partijen op de hoogte stellen over de geplande activiteiten.

Verhuisdagen vastleggen

Houd rekening met de gewenste verhuisdagen omdat de meeste verhuisbedrijven weekendtoeslagen hanteren. Met een bedrijfsverhuizing in het weekend voorkomt u dat de activiteiten binnen uw bedrijf niet gehinderd worden. Op zaterdag hanteert men meestal een toeslag van 25% en op zondag 75%. Het kan dus flink in de kosten schelen om doordeweeks te verhuizen. Verhuisbedrijven zonder weekendtoeslag zijn een uitzondering. Voor verhuizen met spoed geldt vaak een toeslag. Sommige verhuisbedrijven hanteren vaste tarieven voor spoedverhuizingen. Bij andere bedrijven hangt de hoogte van de toeslag af van hoeveel verhuizers er beschikbaar zijn.

Kosten van een bedrijfsverhuizing

Raadpleeg een ondernemersadviseur om na te gaan of de kosten voor uw bedrijfsverhuizing fiscaal aftrekbaar zijn. De opbouw van de verhuiskosten zijn afhankelijk van:

  1. De grote van de bedrijfsinventaris

De kosten worden voornamelijk bepaald de grootte van de bedrijfsinventaris die verhuisd moet worden. Wanneer slechts een afdeling verhuisd moet worden, vallen de kosten aanzienlijk lager uit dan bij een verhuizing van een volledig bedrijf.

  1. Verhuisploeg

Een verhuisploeg bestaat uit het benodigde aantal verhuizers, verhuiswagens en verhuismateriaal.

DienstKosten
professionele verhuizer± €30 per uur
grote verhuiswagen (30 - 40 m³)± €35 per uur
optionele verhuiscoördinator± €60 per uur
  1. Voorrijkosten

Deze variabele maar altijd voorkomende kosten zijn gerelateerd aan de vervoertijd die het bedrijf nodig heeft om naar het laad- en los adres te rijden en weer terug.

  1. Aanvullende diensten

Verhuisbedrijven bieden vaak de optie om verschillende zaken te regelen zoals de inkoop, verkoop en verhuur van kantoormeubilair. Meer informatie over aanvullende services vindt u op de pagina verhuisservices.

Offerte voor een bedrijfsverhuizing

Een verhuisbedrijf inschakelen is voordeliger dan u misschien denkt. Als u boven in beeld uw postcode invult, ontvangt u vrijblijvend offertes van 6 verhuisbedrijven uit uw regio. Wij raden altijd aan om meerdere offertes aan te vragen. Door goed te vergelijken profiteert u namelijk van prijsvoordeel tot wel 40% op de kosten voor uw bedrijfsverhuizing. Door goede afspraken met de verhuizer te maken, kan het bedrag op de offerte aanzienlijk voordeliger uitpakken.