153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Hond verhuizen

Gaat u samen met uw hond verhuizen? Een verhuizing kan voor uw huisdier een hoop stress opleveren als u geen goede voorbereidingen treft. Lees in dit artikel alles wat u moet weten over het verhuizen met een hond.  

De voorbereidingen voor de verhuizing met uw hond

Om uw hond zo goed mogelijk voor te bereiden op de verhuizing, is het belangrijk om niet af te wijken van de dagelijkse patronen. De meeste huisdieren hebben een bepaald patroon en het is belangrijk om dit ritme zo goed mogelijk aan te houden in de weken voor de verhuizing. Merkt u toch dat uw viervoeter ander gedrag vertoont? Ga dan al een aantal keer kijken in het nieuwe huis en laat uw huisdier de gehele woning ongestoord onderzoeken. Het is belangrijk dat uw hond dit op zijn eigen tempo kan doen, zodat hij zich sneller thuis voelt wanneer u daadwerkelijk met uw hond verhuist.

Honden willen zich vertrouwd voelen. Hebt u een lange reis voor de boeg in Nederland of vertrekt u naar het buitenland? Laat uw huisdier dan ongeveer 3 weken van tevoren al leven met een reisbed en reisvoerbak. De reis zal dan voor uw huisdier een stuk veiliger aanvoelen. Heeft u alle voorbereidingen getroffen? Maak een verhuischecklist om zelf niets te vergeten voor de verhuizing. De lijst is een handige manier om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het gehele verhuisproces.

Hond verhuizen

Laat uw complete verhuizing regelen

Uw hond verhuizen vereist veel voorbereiding en aandacht. Extra hulp bij uw verhuizing is meer dan welkom. Verhuisbedrijven regelen uw complete verhuizing van A tot Z. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende erkende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de specialisten. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Samen met uw hond verhuizen: de verhuisdag

Op de verhuisdag zijn er 2 goede manieren om met uw hond te verhuizen:

  1. Regel een oppas voor uw huisdier;
  2. Regel een aparte ruimte voor uw viervoeter.

Regel een oppas voor uw huisdier
Zorg dat uw hond tijdens de verhuizing niet aanwezig is. Een loslopend huisdier kan alleen maar in de weg lopen wanneer u aan het sjouwen bent. Daarnaast kan uw huisdier in de war raken van alle onbekenden in uw woning. Breng uw huisdier daarom naar een oppas of opvang voor de gehele verhuisdag. Op deze manier voelt uw hond de stress van een verhuizing niet.

Een aparte ruimte voor uw viervoeter
Heeft u besloten om uw trouwe viervoeter tijdens de verhuisdag bij u te houden? Iedere hond reageert anders op een situatie. Probeer dus in te schatten of uw hond extra zenuwachtig wordt van de verhuizing. Om hem of haar op zijn gemak te stellen, regelt u een aparte ruimte waar verhuizers niet in en uit lopen. Zorg dat de ruimte is voorzien van vertrouwde spullen van uw huisdier, zoals een bal, kluif, voerbak en zijn hondenmand.

Hond-verhuizen

U bent verhuisd, wat nu?

Honden passen zich sneller aan hun omgeving aan dan bijvoorbeeld katten, doordat zij zich veel meer hechten aan hun baas. Het allerbelangrijkste is dat uw hond de ruimte krijgt om te bewegen en te wennen aan de nieuwe omgeving. Verken de nieuwe buurt met uw hond aan de lijn. De honden en mensen die u tegenkomt reageren anders op uw eigen hond, terwijl de omgeving voor hem totaal anders ruikt. Geef hem daarom de tijd om te wennen tijdens de eerste wandeling. U zult merken dat uw viervoeter veel plast en stopt om zijn territorium af te bakenen. Daarnaast zijn de geuren van nieuwe honden ook erg interessant voor hem. Vergeet niet uw adreswijziging op het identificatieplaatje van uw huisdier te veranderen. Een laatste tip om uw hond op zijn gemak te stellen, is het uitstellen van de housewarming. Laat uw hond in alle rust aan de nieuwe woning wennen en wacht minimaal 2 weken met het uitnodigen van familie en vrienden.

Hond verhuizen uitlaten

U en uw hond zorgeloos laten verhuizen

Verhuisbedrijven regelen uw gehele verhuizing zodat u minder stress ervaart. De verhuizers hebben namelijk jarenlange ervaring in het regelen van een complete verhuizing. Ontdek de mogelijkheden en vraag tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u een reactie van de betrouwbare specialisten. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op uw verhuiskosten. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.