Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Hond verhuizen

Ga je samen met je hond verhuizen? Een verhuizing kan voor je huisdier een hoop stress opleveren als je geen goede voorbereidingen treft. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over het verhuizen met een hond. 

Je hond verhuizen : De voorbereidingen

Om je hond zo goed mogelijk voor te bereiden op de verhuizing, is het belangrijk om niet af te wijken van de dagelijkse patronen. De meeste huisdieren hebben een bepaald patroon en het is belangrijk om dit ritme zo goed mogelijk aan te houden in de weken voor de verhuizing. Merk je toch dat je viervoeter ander gedrag vertoont? Ga dan al een aantal keer kijken in het nieuwe huis en laat je huisdier de gehele woning ongestoord onderzoeken. Het is belangrijk dat je hond dit op zijn eigen tempo kan doen, zodat hij zich sneller thuis voelt wanneer je daadwerkelijk met je hond verhuist.

Honden willen zich vertrouwd voelen. Heb je een lange reis voor de boeg in Nederland of vertrek je naar het buitenland? Laat je huisdier dan ongeveer 3 weken van tevoren al leven met een reisbed en reisvoerbak. De reis zal dan voor je huisdier een stuk veiliger aanvoelen. Heb je alle voorbereidingen getroffen? Maak een verhuischecklist om zelf niets te vergeten voor de verhuizing. De lijst is een handige manier om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het verhuisproces.

Hond verhuizen

Laat je complete verhuizing regelen

Je hond verhuizen vereist veel voorbereiding en aandacht. Extra hulp bij je verhuizing is meer dan welkom. Verhuisbedrijven regelen je complete verhuizing van A tot Z. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende erkende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit jouw buurt.

Samen met je hond verhuizen: de verhuisdag

Op de verhuisdag zijn er 2 goede manieren om met je hond te verhuizen:

  1. Regel een oppas voor je huisdier;
  2. Regel een aparte ruimte voor je viervoeter.

Regel een oppas voor je huisdier

Zorg dat je hond tijdens de verhuizing niet aanwezig is. Een loslopend huisdier kan alleen maar in de weg lopen wanneer je aan het sjouwen bent. Daarnaast kan je huisdier in de war raken van alle onbekenden in je woning. Breng je huisdier daarom naar een oppas of opvang voor de gehele verhuisdag. Op deze manier voelt je hond de stress van een verhuizing niet.

Een aparte ruimte voor je hond
Heb je besloten om je trouwe viervoeter tijdens de verhuisdag bij je te houden? Iedere hond reageert anders op een situatie. Probeer dus in te schatten of jouw hond extra zenuwachtig wordt van de verhuizing. Om hem of haar op zijn gemak te stellen, regel je een aparte ruimte waar verhuizers niet in en uit lopen. Zorg dat de ruimte is voorzien van vertrouwde spullen van je huisdier, zoals een bal, kluif, voerbak en zijn hondenmand.

Hond-verhuizen

Je bent verhuisd, wat nu?

Honden passen zich sneller aan hun omgeving aan dan bijvoorbeeld katten, doordat zij zich veel meer hechten aan hun baas. Het allerbelangrijkste is dat je hond de ruimte krijgt om te bewegen en te wennen aan de nieuwe omgeving. Verken de nieuwe buurt met je hond aan de lijn. De honden en mensen die je tegenkomt reageren anders op jouw eigen hond, terwijl de omgeving voor hem totaal anders ruikt. Geef hem daarom de tijd om te wennen tijdens de eerste wandeling. Je zal merken dat je viervoeter veel plast en stopt om zijn territorium af te bakenen. Daarnaast zijn de geuren van nieuwe honden ook erg interessant voor hem. Vergeet niet je adreswijziging op het identificatieplaatje van je huisdier te veranderen. Een laatste tip om uw hond op zijn gemak te stellen, is het uitstellen van de housewarming. Laat je hond in alle rust aan de nieuwe woning wennen en wacht minimaal 2 weken met het uitnodigen van familie en vrienden.

Hond verhuizen uitlaten

Jezelf en je hond zorgeloos laten verhuizen

Verhuisbedrijven regelen je gehele verhuizing zodat je minder stress ervaart. De verhuizers hebben namelijk jarenlange ervaring in het regelen van een complete verhuizing. Ontdek de mogelijkheden en vraag tot wel 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven in de buurt.

Rate this post

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar