153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Kat verhuizen

Een kat verhuizen is niet gemakkelijk. U en uw viervoeter ervaren namelijk allebei de spanning van een verhuizing. Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Wilt u weten hoe u het beste de verhuizing met uw kat aanpakt? In dit artikel staat alle informatie die u nodig heeft.

Uw kat verhuizen: de voorbereiding

Katten zijn erg gehecht aan hun omgeving en hebben daarom een hekel aan veranderingen. De dagelijkse routine is voor uw huisdier erg belangrijk. Tijdens de voorbereiding van uw verhuisdag heeft u het vooral druk met het regelen van belangrijke zaken en het inpakken van de verhuisdozen. Dit merkt uw favoriete vriend ook. Zorg dat de routine voor uw huisdier daarom zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Blijf hem op dezelfde tijden eten geven en neem de tijd om even met uw kat te spelen. Op deze manier behoudt uw huisdier een gevoel van veiligheid. Een andere manier om uw kat gerust te stellen is het indelen van een diervriendelijke kamer, zodat hij uw verhuisstress niet meekrijgt.

U kunt op 2 manieren uw kat verhuizen:

  1. Breng hem op de verhuisdag naar een pension
  2. Verhuis uw kat mee op de verhuisdag

Breng uw kat op de verhuisdag naar een pension
Is uw kleine vriend niet dol op reizen of heeft u tijdens de verhuisdag geen tijd om voor hem te zorgen? Dan is het slim om uw huisdier 1 dag onder te brengen in een pension. Zo krijgt uw kat niets mee van de verhuisstress en heeft de verhuizing een minder grote impact. Heeft u een echte kattenliefhebber in de familie of vriendenkring? Overweeg dan om uw huisdier daar een dag onder te brengen. Deze optie is niet alleen gemakkelijk, maar ook goedkoop.

Uw kat mee verhuizen op de verhuisdag
Het is belangrijk om uw viervoeter eerst te laten wennen aan de reismand. Deze reismand kent hij namelijk alleen wanneer u met hem naar de dierenarts gaat. Dit brengt negatieve associaties met zich mee. Laat uw kat een aantal keer in de auto meerijden. Op deze manier zal hij na de verhuizing minder gestresst aankomen bij uw nieuwe woning.

Kat-verhuizen

Bespaar op uw gehele verhuizing

Uw kat verhuizen is een van de vele taken waar u zorg voor hoort te dragen bij een verhuizing. Wilt u daarnaast nog een aantal taken uit handen geven? Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het succesvol uitvoeren van alle soorten verhuizingen. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij u uit de buurt en bespaar tot wel 40% op uw gehele verhuizing. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden en binnen 2 werkdagen ontvangt u al een reactie van de specialisten. Start nu de vergelijking. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Kat verhuizen

Uw kat verhuizen: de verhuisdag

De verhuisdag is zonder goede voorbereiding een zeer stressvolle dag voor uw kat. Bereidt u daarom zo goed mogelijk voor op deze dag. Heeft u besloten uw huisdier op de verhuisdag zelf mee te verhuizen? Vervoer hem niet in een verhuiswagen of de kofferbak van uw auto. Heeft u op de verhuisdag een lange autorit voor de boeg? Stop dan regelmatig om uw dier te verzorgen en zorg deze dag voor voldoende frisse lucht.

Wanneer u aangekomen bent op uw nieuwe adres, is het belangrijk om ook in uw nieuwe woning een diervriendelijke kamer in te richten. Zo geeft u uw kat na de verhuizing tijd om te wennen. Zorg dat de kamer vooraf is voorzien van eten en drinken. Richt de kamer hetzelfde in als uw oude woning en plaats er een kattenbak, speeltjes, krabpaal en zijn favoriete mandje. Is uw kat toch van slag? Gebruik dan een apparaat wat feromonen verspreidt. De geur van deze feromonen helpt bij het verminderen van stress, waardoor uw kat sneller gewend raakt aan de nieuwe omgeving.

Naar buiten na de verhuizing

Houdt uw kat na de verhuizing een aantal weken binnen en zorg voor een vast eetschema. Laat u uw kat te vroeg naar buiten? De kans is groot dat hij wegrent en op zoek gaat naar uw oude woning. Katten hechten zich namelijk sterk aan hun omgeving. Is uw viervoeter gewend geraakt aan de nieuwe woning? Maak dan gebruik van een kattenluik zodat uw dier het huis gemakkelijk kan betreden. Zorg daarnaast dat uw kat gechipt is. Op deze manier is hij altijd makkelijk te identificeren.

Kat verhuizen naar buiten

Vergelijk en bespaar 40% op uw verhuizing

Wilt u niet te veel betalen voor uw complete verhuizing? Vergelijk offertes en vind binnen een oogopslag het goedkoopste verhuisbedrijf voor uw opdracht. Vraag nu tot wel 6 offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven bij u uit de regio en ontvang binnen 2 werkdagen al een reactie. De aanvraag is binnen 2 minuten verzonden, gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Bespaar op uw verhuizing en trakteer uw kat na de verhuizing op een extra speeltje.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.