Hero image

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

Gratis - Vrijblijvend

Kat verhuizen

Een kat verhuizen is niet gemakkelijk. Jij en je viervoeter ervaren namelijk allebei de spanning van een verhuizing. Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Wil je weten hoe je het beste de verhuizing met je kat aanpakt? In dit artikel staat alle informatie die je nodig hebt.

Uw kat verhuizen: de voorbereiding

Katten zijn erg gehecht aan hun omgeving en hebben daarom een hekel aan veranderingen. De dagelijkse routine is voor je huisdier erg belangrijk. Tijdens de voorbereiding van je verhuisdag heb je het vooral druk met het regelen van belangrijke zaken en het inpakken van de verhuisdozen. Dit merkt je favoriete vriend ook. Zorg dat de routine voor je huisdier daarom zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Blijf hem op dezelfde tijden eten geven en neem de tijd om even met je kat te spelen. Op deze manier behoudt je huisdier een gevoel van veiligheid. Een andere manier om je kat gerust te stellen is het indelen van een diervriendelijke kamer, zodat hij je verhuisstress niet meekrijgt.

Je kan op 2 manieren je kat verhuizen:

  1. Breng hem op de verhuisdag naar een pension
  2. Verhuis je kat mee op de verhuisdag

Breng je kat op de verhuisdag naar een pension
Is je kleine vriend niet dol op reizen of heb je tijdens de verhuisdag geen tijd om voor hem te zorgen? Dan is het slim om je huisdier 1 dag onder te brengen in een pension. Zo krijgt je kat niets mee van de verhuisstress en heeft de verhuizing een minder grote impact. Heb je een echte kattenliefhebber in de familie of vriendenkring? Overweeg dan om je huisdier daar een dag onder te brengen. Deze optie is niet alleen gemakkelijk, maar ook goedkoop.

Je kat mee verhuizen op de verhuisdag
Het is belangrijk om je viervoeter eerst te laten wennen aan de reismand. Deze reismand kent hij namelijk alleen wanneer je met hem naar de dierenarts gaat. Dit brengt negatieve associaties met zich mee. Laat je kat een aantal keer in de auto meerijden. Op deze manier zal hij na de verhuizing minder gestresst aankomen bij je nieuwe woning.

Kat-verhuizen

Bespaar op je gehele verhuizing

Je kat verhuizen is een van de vele taken waar je zorg voor hoort te dragen bij een verhuizing. Wil je daarnaast nog een aantal taken uit handen geven? Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het succesvol uitvoeren van alle soorten verhuizingen. Vraag nu tot 6 offertes aan van verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de buurt en bespaar op je gehele verhuizing. Start met vergelijken en kies de verhuishulp die het best bij jou past. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

 

Kat verhuizen

Je kat verhuizen: de verhuisdag

De verhuisdag is zonder goede voorbereiding een zeer stressvolle dag voor je kat. Bereid je daarom zo goed mogelijk voor op deze dag. Heb je besloten je huisdier op de verhuisdag zelf mee te verhuizen? Vervoer hem niet in een verhuiswagen of de kofferbak van je auto. Heb je op de verhuisdag een lange autorit voor de boeg? Stop dan regelmatig om je dier te verzorgen en zorg deze dag voor voldoende frisse lucht.

Wanneer je bent aangekomen op je nieuwe adres, is het belangrijk om ook in je nieuwe woning een diervriendelijke kamer in te richten. Zo geeft je je kat na de verhuizing tijd om te wennen. Zorg dat de kamer vooraf is voorzien van eten en drinken. Richt de kamer hetzelfde in als je oude woning en plaats er een kattenbak, speeltjes, krabpaal en zijn favoriete mandje. Is je kat toch van slag? Gebruik dan een apparaat wat feromonen verspreidt. De geur van deze feromonen helpt bij het verminderen van stress, waardoor je kat sneller gewend raakt aan de nieuwe omgeving.

Naar buiten na de verhuizing

Hou je kat na de verhuizing een aantal weken binnen en zorg voor een vast eetschema. Laat je je kat te vroeg naar buiten? De kans is groot dat hij wegrent en op zoek gaat naar je oude woning. Katten hechten zich namelijk sterk aan hun omgeving. Is je viervoeter gewend geraakt aan de nieuwe woning? Maak dan gebruik van een kattenluik zodat je dier het huis gemakkelijk kan betreden. Zorg daarnaast dat je kat gechipt is. Op deze manier is hij altijd makkelijk te identificeren.

Kat verhuizen naar buiten

Vergelijk en bespaar op je verhuizing

Wil je niet te veel betalen voor je complete verhuizing? Vergelijk offertes en vind binnen een oogopslag het goedkoopste verhuisbedrijf voor jouw opdracht. Vraag nu tot wel 6 offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven bij jou uit de regio. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Wil je in contact komen met betrouwbare verhuisbedrijven?

Ontdek binnen een paar minuten welke verhuisbedrijven passen bij jouw verhuizing.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk offertes van verhuisbedrijven en bespaar