153 verhuisbedrijven

Vergelijk verhuis offertes

Vind dé verhuizer voor je project

  Gratis - Vrijblijvend

Verhuistips

Verhuizen is een hele onderneming waar heel wat bij komt kijken. Als u goed voorbereid en zorgeloos wilt verhuizen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden. Op deze pagina vindt u praktische verhuistips die u helpen bij het verhuizen.

Verhuistips

In dit handige artikel leest u de belangrijkste verhuistips voor een geslaagde verhuizing op een rij:

 1. Verhuis met structuur
 2. Neem een professioneel verhuisbedrijf in dienst
 3. Bespaar op de verhuiskosten
 4. Gebruik speciaal verhuismateriaal
 5. Efficiënt inpakkenVerhuistips

Verhuis met structuur

Uw verhuizing goed voorbereiden is de basis voor een geslaagde verhuisdag. Maar waar begint u? U kunt gebruik maken van een planning of checklist om gestructureerd te werken. Meer informatie over een complete verhuisplanning vindt u op onze website. Met deze aanpak vergeet u niets en wordt het organiseren van een gestroomlijnde verhuizing een stuk makkelijker.

Neem een verhuisbedrijf in dienst

Wilt u goed en verzekerd verhuizen, dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf verstandig. Zij hebben veel ervaring en werken door hun routine veel sneller en effectiever dan de gemiddelde doe-het-zelver. Wilt u extra zekerheid over de deskundigheid en kwaliteit, dan is 1 van onze verhuistips om te kiezen voor een vakman met een keurmerk. Een van de bekendste keurmerken voor verhuisbedrijven is Erkende Verhuizers. Een groot voordeel van een verhuizer is bovendien dat het vervoer van uw inboedel verzekerd is.

Bespaar op de verhuiskosten  

Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kan ongeveer € 1000 kosten, uitgaande van een vrijstaande woning. Bent u prijsbewust en wilt voordelig verhuizen? Controleer dan of u voor een verhuisvergoeding in aanmerking komt. U kunt flink besparen op kosten door prijzen van verhuisbedrijven te vergelijken. Dat doet u eenvoudig door hierboven uw postcode in te vullen. U krijgt vrijblijvend en kosteloos tot 6 offertes van bedrijven bij u in de buurt.  Lees voor meer tips ons artikel over bespaartips eens door.

Gebruik speciaal verhuismateriaal

Een verhuizing wordt makkelijker en kost minder tijd, als u speciaal verhuismateriaal gebruikt. Denk hierbij aan materiaal zoals een verhuislift, voor zware spullen van een bovenverdieping of appartement. Daarnaast kunt u gebruik maken van inloopmatten. Hierdoor blijven vloeren onbeschadigd en schoon. Denk ook aan speciale verhuisdozen, bijvoorbeeld voor boeken of schilderijen. Hierdoor komen uw spullen eenvoudig onbeschadigd over.

Efficiënt inpakken

Bent u van plan om de verhuizing gedeeltelijk zelf uit te voeren? Voor het inpakken van uw inboedel hebben we tot slot nog een aantal handige verhuistips voor u:

 • Voorkom stress en begin ruim op tijd
 • Huur sterke (en speciale!) verhuisdozen
 • Schrijf op elke doos wat er in zit en naar welke ruimte deze moet
 • Label kabels van computers, tv’s en andere apparatuur
 • Gebruik dekens voor kwetsbare spullen
 • Verhuis voor de verhuisdag alvast wat kasten, zodat u direct wat kunt inruimen

Vergelijken offertes

Als u een verhuisbedrijf gaat inschakelen voor het verhuizen van uw inboedel, dan is het altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken. De prijzen lopen namelijk uiteen en door een vergelijking kunt u tot wel 40% op de totaalprijs besparen. U vraagt hier kunt u gratis en vrijblijvend offertes aan van verhuisbedrijven in uw regio.